Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gigabit internet per direct in heel Amsterdam

  VodafoneZiggo heeft in de afgelopen weken onzichtbaar en op de achtergrond het Ziggo-kabelnetwerk in heel Amsterdam opgewaardeerd naar de DOCSIS 3.1 standaard.
  Jarco Kriek
  13 oktober 2020
  comments 1
  Ziggo gigabit internet per direct in heel Amsterdam

  Ziggo kondigt vandaag toch nog onverwacht aan dat het kabelbedrijf in Amsterdam in 600.000 woningen en bedrijfspanden per direct gigabit internet gaat leveren. Omdat Ziggo voor het opwaarderen van het kabelnetwerk naar de nieuwe DOCSIS 3.1 techniek niet hoeft te graven en vrijwel alleen boven de grond in wijk- en straatkasten nieuwe apparatuur hoeft te plaatsen, kan per direct het nieuwe GIGA-abonnement aan klanten in Amsterdam geleverd worden. Hierbij wordt internet met een maximale downloadsnelheid van 1000Mbps (1Gbps) geleverd. Het nieuwe netwerk heeft ook voordelen voor klanten die niet van plan zijn het huidige Ziggo-abonnement naar de GIGA variant op te schalen. Voor alle klanten betekent gebruik van DOCSIS 3.1 dat de capaciteit van het kabelnetwerk fors wordt uitgebreid. Mede hierdoor wordt het netwerk minder storingsgevoelig.

   

  1,5 miljoen aansluitingen

  Het gigabit netwerk van Ziggo was tot vandaag in de regio’s Utrecht, Hilversum, Den Haag en Rotterdam operationeel. Met de 600.000 aansluitingen in Amsterdam ligt het aantal gigabit-aansluitingen nu boven 1,5 miljoen. In de resterende weken van dit jaar heeft VodafoneZiggo de intentie om het aantal gigabit-aansluitingen te verdubbelen tot ongeveer drie miljoen, Dat is een iets lager aantal dan het bedrijf begin dit jaar aankondigde. De ambitie was om iets meer dan de helft van de ruim 7,2 miljoen aansluitingen geschikt voor gigabit internet te maken. De uitrol van het vernieuwde netwerk liep echter door de coronacrisis maanden vertraging op. Derhalve is het doel van drie miljoen gigabit-aansluitingen aan het einde van 2020 zeer ambitieus. In de resterende weken van dit jaar wordt gigabit internet in Almere, Apeldoorn, Arnhem, Groningen, Heerenveen, Leeuwarden, Lelystad, Nijmegen en Wageningen verwacht.

   

  DOCSIS 3.1

  VodafoneZiggo is vorig jaar begonnen met het opwaarderen van het kabelnetwerk naar Gigabit-snelheid, dat op de DOCSIS 3.1 techniek is gebaseerd. Dit doet het kabelbedrijf zonder graafwerkzaamheden. Door vernieuwingen in wijkkasten en aan kabels boven de grond kan Ziggo het kabelnetwerk naar de betere techniek opwaarderen. De internetsnelheid die aan klanten aangeboden wordt, is na de technische opwaardering verdubbeld. Dit betekent feitelijk dat een downloadsnelheid gelijk aan glasvezelnetwerken aangeboden kan worden. Dit is tot 1000Mbps (1Gbps). Binnen de DOCSIS 3.1 techniek heeft Ziggo verder nog mogelijkheden om de downloadsnelheid nog tien keer sneller te maken.

   

  Veel glasvezel bij Ziggo

  Het kabelnetwerk van Ziggo is een zogenaamd Hybride Fiber Coax (HFC) netwerk. Tot aan de wijkkasten gebruikt Ziggo op de aorta van het eigen netwerk honderd procent glasvezel voor de distributie van signalen en data. Alleen het laatste gedeelte van wijkkast naar de woning is een coaxkabelverbinding. Hierdoor wordt het signaal dat Ziggo-klanten in de woning geleverd krijgen voor 97 procent door glasvezel getransporteerd. Het opwaarderen van het kabelnetwerk van Ziggo naar DOCSIS 3.1 en hieraan gekoppelde gigabit internetsnelheden zorgt voor minder overlast dan de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. In dit laatste geval moeten straten opengebroken worden om glasvezelkabels in de grond aan te brengen en de woning binnen te brengen. Bij de technische opwaardering van Ziggo hoeft geen schop in de grond.

   

  Sneller en stabieler internet

  Gigabit biedt Ziggo-klanten niet alleen de mogelijkheid om voor een abonnement te kiezen waarbij sneller internet wordt geleverd. Voor alle klanten – ook als een abonnement met een lagere internetsnelheid wordt gekocht – heeft GigaNet voordelen. Zo wordt de capaciteit uitgebreid. Hiermee kan Ziggo probleemloos het nog steeds stijgende dataverbruik van klanten in goede banen leiden. De grotere capaciteit van het netwerk zorgt tevens voor meer stabiliteit. Hierdoor wordt de kans op storing minder.

   

  Abonnement

  Ziggo levert het gigabit abonnement GIGA met een maximale downloadsnelheid van 1Gbps voor klanten in Utrecht, Hilversum, Den Haag, Rotterdam en vanaf 13 oktober in Amsterdam. De uploadsnelheid bedraagt op dit moment nog 50Mbps. Een verhoging van de uploadsnelheid wordt binnen afzienbare tijd verwacht. Binnen de eerste fase van DOCSIS 3.1 – waarmee Ziggo begint – kan de uploadsnelheid theoretisch tot maximaal 300Mbps verhoogd worden. Verdere doorontwikkeling van GigaNet moet binnen enkele jaren uiteindelijk leiden tot een maximale downloadsnelheid van 10Gbps en een uploadsnelheid van 2Gbps. De opwaardering naar de Gigabit-internetsnelheid ten opzichte van de hoogste DOCSIS 3.0 internetsnelheid van 500Mbps bedraagt tien euro per maand.

  ZiggoVodafoneZiggoAmsterdamGigabitGigaNetDOCSIS 3.1netwerk van de toekomstinternetinternetsnelheidtvtelevisiecapaciteitstoringglasvezelGIGAabonnementconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Brazilië - Zuid Korea

  WK Voetbal: Brazilië - Zuid Korea
  NPO 1 om 19:50 uur
  Het team van Son Heung-min stuntte afgelopen vrijdag door in blessuretijd met 2-1 van Portugal te winnen. Daarmee veroverden de Zuid-Koreanen een plekje bij de laatste 16. Brazilië heeft laten zien ook niet onverslaanbaar te zijn. Zij verloren in de laatste poulewedstrijd van Kameroen. Toch zijn de Goddelijke Kanaries - die hoogstwaarschijnlijk weer over sterspeler Neymar beschikken - vanavond de favoriet.

  TV-TIP Sint & de Leeuw

  Sint & de Leeuw
  NPO 3 om 20:25 uur
  Hoe hij het heeft geregeld is de vraag, maar precies op het gillend drukke hoogtepunt van het heerlijk avondje vindt Sinterklaas tóch weer even de tijd om ook te schuddebuiken met Paul de Leeuw en zijn gasten. Nu maar hopen dat de Goedheiligman in zijn haast niet met zijn knol Ozosnel van een dak glijdt.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)