Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo hard onderuit

  VodafoneZiggo heeft in het derde kwartaal een stabiel financieel resultaat gerealiseerd. Dit komt hoofdzakelijk door Vodafone, want Ziggo zakte verder weg.
  Jarco Kriek
  2 november 2022
  comments 3
  Ziggo hard onderuit

  Ziggo blijft het zorgenkindje van VodafoneZiggo. Net als in de voorgaande kwartalen werd dit duidelijk bij de presentatie van de recente kwartaalcijfers. Het aantal klanten bij het kabelbedrijf is gezakt tot onder de 3,7 miljoen (3,67 miljoen). Dit betekent dat Ziggo in de afgelopen drie maanden 20.200 klanten verloor. Dit ondanks promotionele acties met welkomstkortingen voor nieuwe klanten die opliepen tot enkele honderden euro's. Met in totaal 7,36 miljoen aansluitingen komt de dekkingsgraad uit op 50 procent. Dit betekent dat nog slechts één op de twee Ziggo-aansluitingen daadwerkelijk wordt gebruikt voor de levering van de vaste diensten tv, internet en/of telefonie. Bij het samenvoegen van de zelfstandige kabelbedrijven Ziggo en UPC in 2015 lag de dekkingsgraad nog net onder de 60 procent.

   

  Televisie

  Omdat tv de basis is van toegang tot het Ziggo-kabelnetwerk is de daling bij de tv-abonnementen gelijk aan het totale klantverlies, dus 20.200. Dit aantal is zonder de misgelopen abonnementsverkoop van premium aanvullende abonnementen zoals van Ziggo Sport Totaal, ESPN en Film1.

   

  Internet

  Het aantal internetabonnementen daalde met 9.000 naar 3,3 miljoen. Ziggo leverde consumenten in totaal 15.400 internetabonnementen minder. Daar tegenover staat wel een groei van 6.100 internetabonnementen in het zakelijke segment. Het abonnementsverlies bij het onderdeel internetbellen (VoIP) bedroeg 71.100 waardoor het totale aantal vaste telefoonlijnen op 1,86 miljoen uitkwam. De dalende trend bij VoIP is ook zichtbaar bij alle andere aanbieders van deze dienst, zoals KPN en T-Mobile. Dit heeft te maken met de groei van het aantal onbeperkt bellen-abonnement bellen in het segment mobiele telefonie.

  ZiggoVodafoneZiggokwartaalcijfersklantverliesabonnemententvtelevisieinternettelefonie

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)