Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo hard onderuit

  VodafoneZiggo heeft in het derde kwartaal een stabiel financieel resultaat gerealiseerd. Dit komt hoofdzakelijk door Vodafone, want Ziggo zakte verder weg.
  Jarco Kriek
  2 november 2022
  comments 3
  Ziggo hard onderuit

  Ziggo blijft het zorgenkindje van VodafoneZiggo. Net als in de voorgaande kwartalen werd dit duidelijk bij de presentatie van de recente kwartaalcijfers. Het aantal klanten bij het kabelbedrijf is gezakt tot onder de 3,7 miljoen (3,67 miljoen). Dit betekent dat Ziggo in de afgelopen drie maanden 20.200 klanten verloor. Dit ondanks promotionele acties met welkomstkortingen voor nieuwe klanten die opliepen tot enkele honderden euro's. Met in totaal 7,36 miljoen aansluitingen komt de dekkingsgraad uit op 50 procent. Dit betekent dat nog slechts één op de twee Ziggo-aansluitingen daadwerkelijk wordt gebruikt voor de levering van de vaste diensten tv, internet en/of telefonie. Bij het samenvoegen van de zelfstandige kabelbedrijven Ziggo en UPC in 2015 lag de dekkingsgraad nog net onder de 60 procent.

   

  Televisie

  Omdat tv de basis is van toegang tot het Ziggo-kabelnetwerk is de daling bij de tv-abonnementen gelijk aan het totale klantverlies, dus 20.200. Dit aantal is zonder de misgelopen abonnementsverkoop van premium aanvullende abonnementen zoals van Ziggo Sport Totaal, ESPN en Film1.

   

  Internet

  Het aantal internetabonnementen daalde met 9.000 naar 3,3 miljoen. Ziggo leverde consumenten in totaal 15.400 internetabonnementen minder. Daar tegenover staat wel een groei van 6.100 internetabonnementen in het zakelijke segment. Het abonnementsverlies bij het onderdeel internetbellen (VoIP) bedroeg 71.100 waardoor het totale aantal vaste telefoonlijnen op 1,86 miljoen uitkwam. De dalende trend bij VoIP is ook zichtbaar bij alle andere aanbieders van deze dienst, zoals KPN en T-Mobile. Dit heeft te maken met de groei van het aantal onbeperkt bellen-abonnement bellen in het segment mobiele telefonie.

  ZiggoVodafoneZiggokwartaalcijfersklantverliesabonnemententvtelevisieinternettelefonie

  Reacties

 1. TV-TIP vtwonen: Weer Verliefd op je Huis

  vtwonen: Weer Verliefd op je Huis
  SBS6 om 18:55 uur
  Kees Tol en zijn team schieten Gerlinda en Sanne te hulp. Het stel is blij met hun vrijstaande huis, maar ze worden het niet eens over de indeling. Zelfs na twee verbouwingen zijn ze nog niet helemaal tevreden. Ze willen beiden een andere stijl, dus lopen de ergernissen hoog op. Kees probeert de moed er weer in te krijgen, en pakt het grootste probleem aan: een open trap waar ook een houtkachel onder staat.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

  Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
  Net5 om 20:00 uur
  In deze tweede Pirates of the Caribbean-film heeft piraat Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) een schuld openstaan bij Davy Jones (Bill Nighy), de ondode kapitein van het spookschip The Flying Dutchman. Om die schuld te vereffenen moet Sparrow het hart van Davy Jones vinden. Lukt dit niet, dan zal Jack voor eeuwig moeten boeten.

  Interview