Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo hard onderuit

  VodafoneZiggo heeft in het derde kwartaal een stabiel financieel resultaat gerealiseerd. Dit komt hoofdzakelijk door Vodafone, want Ziggo zakte verder weg.
  Jarco Kriek
  2 november 2022
  comments 3
  Ziggo hard onderuit

  Ziggo blijft het zorgenkindje van VodafoneZiggo. Net als in de voorgaande kwartalen werd dit duidelijk bij de presentatie van de recente kwartaalcijfers. Het aantal klanten bij het kabelbedrijf is gezakt tot onder de 3,7 miljoen (3,67 miljoen). Dit betekent dat Ziggo in de afgelopen drie maanden 20.200 klanten verloor. Dit ondanks promotionele acties met welkomstkortingen voor nieuwe klanten die opliepen tot enkele honderden euro's. Met in totaal 7,36 miljoen aansluitingen komt de dekkingsgraad uit op 50 procent. Dit betekent dat nog slechts één op de twee Ziggo-aansluitingen daadwerkelijk wordt gebruikt voor de levering van de vaste diensten tv, internet en/of telefonie. Bij het samenvoegen van de zelfstandige kabelbedrijven Ziggo en UPC in 2015 lag de dekkingsgraad nog net onder de 60 procent.

   

  Televisie

  Omdat tv de basis is van toegang tot het Ziggo-kabelnetwerk is de daling bij de tv-abonnementen gelijk aan het totale klantverlies, dus 20.200. Dit aantal is zonder de misgelopen abonnementsverkoop van premium aanvullende abonnementen zoals van Ziggo Sport Totaal, ESPN en Film1.

   

  Internet

  Het aantal internetabonnementen daalde met 9.000 naar 3,3 miljoen. Ziggo leverde consumenten in totaal 15.400 internetabonnementen minder. Daar tegenover staat wel een groei van 6.100 internetabonnementen in het zakelijke segment. Het abonnementsverlies bij het onderdeel internetbellen (VoIP) bedroeg 71.100 waardoor het totale aantal vaste telefoonlijnen op 1,86 miljoen uitkwam. De dalende trend bij VoIP is ook zichtbaar bij alle andere aanbieders van deze dienst, zoals KPN en T-Mobile. Dit heeft te maken met de groei van het aantal onbeperkt bellen-abonnement bellen in het segment mobiele telefonie.

  ZiggoVodafoneZiggokwartaalcijfersklantverliesabonnemententvtelevisieinternettelefonie

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)