Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo hard onderuit

  VodafoneZiggo heeft in het derde kwartaal een stabiel financieel resultaat gerealiseerd. Dit komt hoofdzakelijk door Vodafone, want Ziggo zakte verder weg.
  Jarco Kriek
  2 november 2022
  comments 3
  Ziggo hard onderuit

  Ziggo blijft het zorgenkindje van VodafoneZiggo. Net als in de voorgaande kwartalen werd dit duidelijk bij de presentatie van de recente kwartaalcijfers. Het aantal klanten bij het kabelbedrijf is gezakt tot onder de 3,7 miljoen (3,67 miljoen). Dit betekent dat Ziggo in de afgelopen drie maanden 20.200 klanten verloor. Dit ondanks promotionele acties met welkomstkortingen voor nieuwe klanten die opliepen tot enkele honderden euro's. Met in totaal 7,36 miljoen aansluitingen komt de dekkingsgraad uit op 50 procent. Dit betekent dat nog slechts één op de twee Ziggo-aansluitingen daadwerkelijk wordt gebruikt voor de levering van de vaste diensten tv, internet en/of telefonie. Bij het samenvoegen van de zelfstandige kabelbedrijven Ziggo en UPC in 2015 lag de dekkingsgraad nog net onder de 60 procent.

   

  Televisie

  Omdat tv de basis is van toegang tot het Ziggo-kabelnetwerk is de daling bij de tv-abonnementen gelijk aan het totale klantverlies, dus 20.200. Dit aantal is zonder de misgelopen abonnementsverkoop van premium aanvullende abonnementen zoals van Ziggo Sport Totaal, ESPN en Film1.

   

  Internet

  Het aantal internetabonnementen daalde met 9.000 naar 3,3 miljoen. Ziggo leverde consumenten in totaal 15.400 internetabonnementen minder. Daar tegenover staat wel een groei van 6.100 internetabonnementen in het zakelijke segment. Het abonnementsverlies bij het onderdeel internetbellen (VoIP) bedroeg 71.100 waardoor het totale aantal vaste telefoonlijnen op 1,86 miljoen uitkwam. De dalende trend bij VoIP is ook zichtbaar bij alle andere aanbieders van deze dienst, zoals KPN en T-Mobile. Dit heeft te maken met de groei van het aantal onbeperkt bellen-abonnement bellen in het segment mobiele telefonie.

  ZiggoVodafoneZiggokwartaalcijfersklantverliesabonnemententvtelevisieinternettelefonie

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)