Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo heeft 4K-zender, maar geen sport in 4K

  Met Ziggo Sport heeft Ziggo exclusief in Nederland de enige 4K-sportzender in het aanbod. Maar op deze zender is nauwelijks echte 4K-content te zien.
  Jarco Kriek
  26 juni 2022
  comments 8
  Ziggo heeft 4K-zender, maar geen sport in 4K
  Foto Getty Images

  Na het verdwijnen van de Formule 1 en het Premier League-voetbal is het aanbod dat daadwerkelijk in 4K wordt uitgezonden karig geworden op Ziggo Sport. Kabelbedrijf Ziggo heeft een speciale internetpagina waar het aankondigt dat op het sportkanaal binnenkort de Europese Champions League voetbalcompetitie in 4K te zien is. Dit betekent overigens niet dat alle wedstrijden van de competitie in deze hoogwaardige kwaliteit te bekijken zijn. Het gaat naar verwachting maar om één wedstrijd per speeldag.

   

  Tanden op elkaar

  Inderdaad naar verwachting, want Ziggo houdt de kaken stijf op elkaar als het gaat om 4K-content op Ziggo Sport. Eigenaar VodafoneZiggo heeft voor het sportkanaal de uitzendrechten van diverse sportcompetities waarvan wedstrijden in 4K beschikbaar zijn. Dit is onder meer het geval bij de voetbalcompetities La Liga (Spanje), Serie A (Italië) en Ligue 1 (Frankrijk). Tot nu toe is er echter nog geen enkele wedstrijd van deze competities in 4K uitgezonden. Op herhaaldelijk gestelde vragen over 4K blijft het antwoord van VodafoneZiggo ongewijzigd: "We informeren klanten over eventuele nieuwe 4K-content op het moment dat hierover meer bekend is".

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport 4K4Kvoetbalcontent

  Reacties