Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo heeft dit probleem niet: aanleg Delta Fiber glasvezel loopt helemaal mis

  Een groot voordeel van het opwaarderen naar multigigabit internetsnelheid bij Ziggo is dat hiervoor niet gegraven te worden. Bij de aanleg van glasvezel is dat heel anders.
  Jarco Kriek
  21 maart 2024
  comments 4
  Ziggo heeft dit probleem niet: aanleg Delta Fiber glasvezel loopt helemaal mis
  Foto ProShots

  Bij de aanleg van glasvezel wordt niet altijd gegraven. Glasvezelskabels worden als het kan ook wel door de grond van het ene naar het andere punt geschoten. Bij deze manier van aanleg kan het weleens misgaan, zo meldt lokale krant De Klaroen.

   

  Delta Fiber

  In opdracht van glasvezelexploitant Delta Fiber wordt in Papendrecht een glasvezelnetwerk aangelegd. Bij de aanleg ging het mis toen bij het ‘schieten’ van de glasvezelkabel niet alleen een stroomkabel maar ook een gasleiding werd doorboord bij een appartementencomplex. Het gevolg was dat de brandweer moest uitrukken omdat in en om het complex een gaslucht waargenomen werd. Ook zat het gehele complex zonder stroom. Hierdoor vielen dus ook de tv- en internetdiensten van andere providers binnen het appartementencomplex uit.

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview