Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo belooft beterschap

  VodafoneZiggo krijgt nog vier weken de tijd om zich geheel te conformeren aan de op 28 januari ingevoerde Beleidsregel Besluit Handhaving Eindapparaten.
  Jarco Kriek
  2 june 2022
  comments 2
  Ziggo belooft beterschap
  Foto ProShots

  Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) tikte VodafoneZiggo eind februari al op de vingers omdat nog niet alle klanten de mogelijkheid van vrije modemkeuze hebben. Ziggo-klanten die in het voormalige UPC-gebied wonen kunnen nog steeds niet een eigen internetmodem gebruiken en zijn aangewezen op de internetmodem dat Ziggo hen in bruikleen levert.

   

  Boete

  Voor ACM is de maat nu vol. De toezichthouder legt Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo nu een last onder dwangsom op. VodafoneZiggo krijgt tot 1 juli de tijd om aan alle regels te voldoen. Is dit binnen deze periode nog niet gebeurd, dan moet VodafoneZiggo een boete van 12.500 euro per dag met een maximum van 500.000 euro betalen. De concurrenten van Ziggo – onder meer KPN, T-Mobile en Delta Fiber – houden zich sinds 28 januari wel aan de nieuwe Europese regelgeving.

   

  VodafoneZiggo reageert

  In een reactie op het persbericht van ACM laat woordvoerder Ronald van der Aart aan Totaal TV weten ervan uit te gaan dat het probleem voor 1 juli is opgelost. “Ziggo heeft sinds eind januari vrije modemkeuze in grote delen van haar verzorgingsgebied. Het netwerk in voormalig UPC-gebied is technisch echter anders opgebouwd. Daardoor is het daar meer werk om de mogelijkheid van een eigen modem in te voeren. De afgelopen maanden is ook daar het netwerk stap voor stap geschikt gemaakt voor vrije modemkeuze en het overgrote deel van onze klanten heeft inmiddels deze optie. We verwachten de hele operatie per 1 juli volledig afgerond te hebben.”

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMinternetinternetmodemBeleidsregel Besluit Handhaving Eindapparaten

  Reacties

 1. TV-TIP NOS 30 jaar Bijlmervliegramp

  NOS 30 jaar Bijlmervliegramp
  NPO 2 om 17:00 uur
  Vandaag wordt de Bijlmerramp herdacht. Dertig jaar geleden stortte een vliegtuig neer op twee flats in de Bijlmermeer, waarbij 43 mensen om het leven kwamen. Tijdens een ceremonie worden hun namen genoemd, daarna volgt een minuut stilte en wordt een krans gelegd bij de herdenkingsplaats voorde slachtoffers. Mark Visser presenteert het verslag van deze bijeenkomst en praat met gasten over de impact van deze verschrikkelijke ramp.

  TV-TIP The Clovehitch Killer

  The Clovehitch Killer
  RTL 8 om 20:25 uur
  Tiener Tyler en zijn vader Don zijn gerespecteerde inwoners van een rustig dorp in Kentucky. Tien jaar eerder heeft een seriemoordenaar enkele vrouwen op brute wijze vermoord. Tot op de dag van vandaag is het een mysterie wie de dader is. Als Tyler in de schuur van zijn vader een reeks verontrustende foto's vindt die mogelijk verband houden met de moorden, staat zijn leven compleet op zijn kop.

  Interview