Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo belooft beterschap

  VodafoneZiggo krijgt nog vier weken de tijd om zich geheel te conformeren aan de op 28 januari ingevoerde Beleidsregel Besluit Handhaving Eindapparaten.
  Jarco Kriek
  2 june 2022
  comments 2
  Ziggo belooft beterschap
  Foto ProShots

  Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) tikte VodafoneZiggo eind februari al op de vingers omdat nog niet alle klanten de mogelijkheid van vrije modemkeuze hebben. Ziggo-klanten die in het voormalige UPC-gebied wonen kunnen nog steeds niet een eigen internetmodem gebruiken en zijn aangewezen op de internetmodem dat Ziggo hen in bruikleen levert.

   

  Boete

  Voor ACM is de maat nu vol. De toezichthouder legt Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo nu een last onder dwangsom op. VodafoneZiggo krijgt tot 1 juli de tijd om aan alle regels te voldoen. Is dit binnen deze periode nog niet gebeurd, dan moet VodafoneZiggo een boete van 12.500 euro per dag met een maximum van 500.000 euro betalen. De concurrenten van Ziggo – onder meer KPN, T-Mobile en Delta Fiber – houden zich sinds 28 januari wel aan de nieuwe Europese regelgeving.

   

  VodafoneZiggo reageert

  In een reactie op het persbericht van ACM laat woordvoerder Ronald van der Aart aan Totaal TV weten ervan uit te gaan dat het probleem voor 1 juli is opgelost. “Ziggo heeft sinds eind januari vrije modemkeuze in grote delen van haar verzorgingsgebied. Het netwerk in voormalig UPC-gebied is technisch echter anders opgebouwd. Daardoor is het daar meer werk om de mogelijkheid van een eigen modem in te voeren. De afgelopen maanden is ook daar het netwerk stap voor stap geschikt gemaakt voor vrije modemkeuze en het overgrote deel van onze klanten heeft inmiddels deze optie. We verwachten de hele operatie per 1 juli volledig afgerond te hebben.”

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMinternetinternetmodemBeleidsregel Besluit Handhaving Eindapparaten

  Reacties

 1. TV-TIP The Mating Game

  The Mating Game
  NPO 1 om 19:05 uur
  Meertjes, poelen en rivieren zijn vaak het podium waar miljoenen dieren bij elkaar komen om wat heen en weer te flirten.

  TV-TIP The Sommerdahl Murders

  The Sommerdahl Murders
  NPO 3 om 20:38 uur
  In een boot in de haven van Helsingør wordt een projectontwikkelaar dood aangetroffen.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)