Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo belooft beterschap

  VodafoneZiggo krijgt nog vier weken de tijd om zich geheel te conformeren aan de op 28 januari ingevoerde Beleidsregel Besluit Handhaving Eindapparaten.
  Jarco Kriek
  2 juni 2022
  comments 2
  Ziggo belooft beterschap
  Foto ProShots

  Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) tikte VodafoneZiggo eind februari al op de vingers omdat nog niet alle klanten de mogelijkheid van vrije modemkeuze hebben. Ziggo-klanten die in het voormalige UPC-gebied wonen kunnen nog steeds niet een eigen internetmodem gebruiken en zijn aangewezen op de internetmodem dat Ziggo hen in bruikleen levert.

   

  Boete

  Voor ACM is de maat nu vol. De toezichthouder legt Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo nu een last onder dwangsom op. VodafoneZiggo krijgt tot 1 juli de tijd om aan alle regels te voldoen. Is dit binnen deze periode nog niet gebeurd, dan moet VodafoneZiggo een boete van 12.500 euro per dag met een maximum van 500.000 euro betalen. De concurrenten van Ziggo – onder meer KPN, T-Mobile en Delta Fiber – houden zich sinds 28 januari wel aan de nieuwe Europese regelgeving.

   

  VodafoneZiggo reageert

  In een reactie op het persbericht van ACM laat woordvoerder Ronald van der Aart aan Totaal TV weten ervan uit te gaan dat het probleem voor 1 juli is opgelost. “Ziggo heeft sinds eind januari vrije modemkeuze in grote delen van haar verzorgingsgebied. Het netwerk in voormalig UPC-gebied is technisch echter anders opgebouwd. Daardoor is het daar meer werk om de mogelijkheid van een eigen modem in te voeren. De afgelopen maanden is ook daar het netwerk stap voor stap geschikt gemaakt voor vrije modemkeuze en het overgrote deel van onze klanten heeft inmiddels deze optie. We verwachten de hele operatie per 1 juli volledig afgerond te hebben.”

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMinternetinternetmodemBeleidsregel Besluit Handhaving Eindapparaten

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: NK Afstanden

  Schaatsen: NK Afstanden
  NPO 1 om 18:20 uur
  Het was aan het begin van het schaatsseizoen nog de vraag wat de overstap naar Team Reggenborgh Patrick Roest zou brengen. Het antwoord weten we inmiddels: de absolute topvorm. Na de nationale allroundtitel en het goud op het EK Allround slijpt hij dit weekend zijn ijzers voor de NK Afstanden. De eerste horde: de 5.000 meter, waar hij concurrentie kan verwachten van onder anderen Beau Snellink, Kars Jansman en Marcel Bosker.

  TV-TIP Possessor

  Possessor
  Film 1 Premiere om 20:30 uur
  Tweede horrormysterie van Brandon Cronenberg _ zoon van regisseur David Cronenberg _ waarin Andrea Riseborough werkt voor een illegaal bedrijf dat een geheime technologie misbruikt om moorden te plegen via het lichaam van een ander.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)