Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo hint op verhoging internetsnelheid

  Ziggo test op dit moment samen met een beperkte groep klanten een nieuw internetmodem met een 2,5Gbps poort. Dit is mogelijk een hint naar snelheidsverhoging.
  Jarco Kriek
  28 december 2021
  comments 11
  Ziggo hint op verhoging internetsnelheid

  Techsite Tweakers is achter deze besloten test gekomen. Ziggo voert de test samen met enkele leden van het klantenpanel van de provider uit. Ziggo heeft de test met het nieuwe DOCSIS 3.1 internetmodem aan Tweakers bevestigd, maar wil verder geen inhoudelijke mededelingen doen. Dat het nieuwe modem zich in een testfase bevindt, blijkt onder meer aan het huidige ontbreken van ondersteuning van SmartWifi en IPv6. Deelnemers aan de gebruikerstest van het nieuwe modem mogen overigens geen informatie over het modem aan derden verstrekken. Zij hebben hiervoor een geheimhoudingsovereenkomst moeten ondertekenen.

   

  Sneller internet

  De test met het nieuwe internetmodem lijkt erop te wijzen dat Ziggo streeft naar het verhogen van de downloadsnelheid. Dit is opmerkelijk omdat klanten van het kabelbedrijf – als al wordt geklaagd – vrijwel alleen klagen over een te lage uploadsnelheid. Die blijft met 50Mbps voor consumenten in vergelijking met symmetrische snelheden bij gladvezel ver achter. Een achterstand bij downloadsnelheid lijkt ook te ontstaan nu KPN en Delta Fiber de XGS-PON techniek bij nieuwe en bestaande glasvezelnetwerken gaan gebruiken. Hierdoor kan Delta Fiber de symmetrische internetsnelheid naar 8Gbps in 2022 opvoeren. KPN heeft nog geen nieuwe internetsnelheid bij gebruik van XGS-PON aangekondigd.

  ZiggoVodafoneZiggogigabitGigaNetinternetinternetsnelheidinternetmodemDOCSIS 3.1glasvezel

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)