Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo hint op verhoging internetsnelheid

  Ziggo test op dit moment samen met een beperkte groep klanten een nieuw internetmodem met een 2,5Gbps poort. Dit is mogelijk een hint naar snelheidsverhoging.
  Jarco Kriek
  28 december 2021
  comments 11
  Ziggo hint op verhoging internetsnelheid

  Techsite Tweakers is achter deze besloten test gekomen. Ziggo voert de test samen met enkele leden van het klantenpanel van de provider uit. Ziggo heeft de test met het nieuwe DOCSIS 3.1 internetmodem aan Tweakers bevestigd, maar wil verder geen inhoudelijke mededelingen doen. Dat het nieuwe modem zich in een testfase bevindt, blijkt onder meer aan het huidige ontbreken van ondersteuning van SmartWifi en IPv6. Deelnemers aan de gebruikerstest van het nieuwe modem mogen overigens geen informatie over het modem aan derden verstrekken. Zij hebben hiervoor een geheimhoudingsovereenkomst moeten ondertekenen.

   

  Sneller internet

  De test met het nieuwe internetmodem lijkt erop te wijzen dat Ziggo streeft naar het verhogen van de downloadsnelheid. Dit is opmerkelijk omdat klanten van het kabelbedrijf – als al wordt geklaagd – vrijwel alleen klagen over een te lage uploadsnelheid. Die blijft met 50Mbps voor consumenten in vergelijking met symmetrische snelheden bij gladvezel ver achter. Een achterstand bij downloadsnelheid lijkt ook te ontstaan nu KPN en Delta Fiber de XGS-PON techniek bij nieuwe en bestaande glasvezelnetwerken gaan gebruiken. Hierdoor kan Delta Fiber de symmetrische internetsnelheid naar 8Gbps in 2022 opvoeren. KPN heeft nog geen nieuwe internetsnelheid bij gebruik van XGS-PON aangekondigd.

  ZiggoVodafoneZiggogigabitGigaNetinternetinternetsnelheidinternetmodemDOCSIS 3.1glasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  TV-TIP Valerian and the City of a Thousand Planets

  Valerian and the City of a Thousand Planets
  RTL 7 om 20:30 uur
  In de 28e eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)