Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo houdt Formule 1 lineair met Robert Doornbos aan boord

  Alle abonnees van Ziggo kunnen de Formule 1 de komende seizoenen toch lineair blijven volgen. VodafoneZiggo heeft de samenvattingsrechten gekocht.
  Jarco Kriek
  11 december 2021
  comments 2
  Ziggo houdt Formule 1 lineair met Robert Doornbos aan boord
  Foto Getty Images

  Eerder werd al duidelijk dat Nordic Entertainment Group (NENT) de samenvattingsrechten van Formule 1 inclusief de live uitzendrechten van de Nederlandse Formule 1 Grand Prix in sublicentie aan NOS had verkocht. Nu blijkt dat Ziggo eveneens een sublicentie heeft gekocht waardoor samenvattingen van elke vrije training, kwalificatie, sprintrace en race op Ziggo Sport en de kanalen van betaalzender Ziggo Sport Totaal – onder meer verkrijgbaar bij KPN, Canal Digitaal en T-Mobile – worden uitgezonden.

   

  Race Café

  Door de overeenkomst tussen NENT en VodafoneZiggo blijft in de uitzendingen van Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal ruimschoots aandacht voor Formule 1. Het studioprogramma Formule 1 Café wordt omgedoopt tot Race Café. In het vernieuwde programma wordt aandacht aan alle racesporten besteed die live of in samenvatting door Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal worden uitgezonden. Zo is ook aandacht voor MotoGP dat vanaf volgend jaar bij Ziggo Sport te zien is. Maar ook Formule 1 zorgt voor voldoende gesprekstof in Race Café.

   

  Extra uitzending

  Nieuw is een extra uitzending van Race Café op zondagavond na iedere Formule 1-race. Ook op zaterdagavond wordt door Ziggo Sport tijdens een Formule 1-raceweekend een extra Race Café uitgezonden met daarin een samenvatting van de kwalificatie. De presentatie van het Race Café blijft in handen van Rob Kamphues. Robert Doornbos blijft als vaste Formule 1-analist aan Ziggo Sport verbonden. Het is nog onduidelijk of Olav Mol en Jack Plooij bij de nieuwe opzet van Formule 1 bij Ziggo Sport betrokken blijven.

   

  Viaplay

  Formule 1 is vanaf het komende raceseizoen voor minimaal drie jaar bij streamingdienst Viaplay van NENT live te volgen. Viaplay gaat ieder raceweekend minimaal twaalf uur live programma’s rondom Formule 1 maken. Ook voor het aanbieden van Viaplay hebben NENT en VodafoneZiggo een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hierdoor wordt het Viaplay-abonnement onderdeel van de abonnementsstructuur van Ziggo.

  ZiggoVodafoneZiggoFormule 1Ziggo SportZiggo Sport Totaal

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)