Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo in de fout: handhavende sanctie ACM dreigt

  De nieuwe Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten geldt voor iedereen, en dus ook voor Ziggo. Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekijkt of handhavend tegen de provider opgetreden moet worden.
  Jarco Kriek
  25 februari 2022
  comments 0
  Ziggo in de fout: handhavende sanctie ACM dreigt
  Foto Getty Images

  De nieuwe Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten werd op 28 januari effectief in Nederland. Handhaving is in handen van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een onderdeel van de Beleidsregel is de vrije keuze van het internetmodem door de consument.

   

  Deels mogelijk

  Bij Ziggo is op dit moment slechts voor een deel van de klanten de mogelijkheid aanwezig om zelf het internetmodem te kiezen. Het huidige Ziggo is een samenvoeging van de voormalig zelfstandige kabelbedrijven Ziggo en UPC. Ziggo-klanten wonend in het voormalige zelfstandig Ziggo verzorgingsgebied kunnen wel zelf het internetmodem kiezen. In het voormalig UPC-verzorgingsgebied kan alleen van internet gebruik worden gemaakt met het door Ziggo beschikbaar gestelde internetmodem. Ziggo stelt dat het nog enige weken duurt voordat alle klanten een zelfgekozen internetmodem kunnen gebruik.

   

  ACM

  Toezichthouder ACM geeft aan de huidige situatie bij Ziggo te gaan onderzoeken en waar nodig is handelend op te treden.

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMBeleidsregel Handhaving Besluit Eindapparateninternet via satelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Spoedeisende Hulp 24/7

  Spoedeisende Hulp 24/7
  RTL 5 om 20:30 uur
  In de nieuwe realityshow Spoedeisende Hulp 24/7 bezoeken we de SEH-afdelingen van drie gerenommeerde ziekenhuizen, waar medisch personeel continu een strijd tegen de klok levert. Verdriet en geluk, leven en dood liggen op de spoedeisende hulp enorm dicht bij elkaar. Het personeel vertelt over hun passie voor het werk en toont alle mooie, intieme en schrijnende situaties die ze in het ziekenhuis meemaken.

  TV-TIP Secrets in the Sand

  Secrets in the Sand
  History om 20:30 uur
  Als we één ding hebben opgestoken van Star Wars dan is het dat zand ruw en irritant is, en werkelijk overal tussenkomt. Niet zo gek dus, dat er onder de ontelbare korrels nog heel wat schatten verborgen liggen. In Secrets in the Sand leggen archeologen bijzondere historische vondsten bloot, die onder de golvende duinen waren verdwenen. In Chili duiken mummies van een verdwenen volk op, en in Egypte wordt een nieuwe graftombe ontdekt die door het zand werd verzwolgen.

  Interview