Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo in de fout: handhavende sanctie ACM dreigt

  De nieuwe Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten geldt voor iedereen, en dus ook voor Ziggo. Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekijkt of handhavend tegen de provider opgetreden moet worden.
  Jarco Kriek
  25 february 2022
  comments 0
  Ziggo in de fout: handhavende sanctie ACM dreigt
  Foto Getty Images

  De nieuwe Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten werd op 28 januari effectief in Nederland. Handhaving is in handen van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een onderdeel van de Beleidsregel is de vrije keuze van het internetmodem door de consument.

   

  Deels mogelijk

  Bij Ziggo is op dit moment slechts voor een deel van de klanten de mogelijkheid aanwezig om zelf het internetmodem te kiezen. Het huidige Ziggo is een samenvoeging van de voormalig zelfstandige kabelbedrijven Ziggo en UPC. Ziggo-klanten wonend in het voormalige zelfstandig Ziggo verzorgingsgebied kunnen wel zelf het internetmodem kiezen. In het voormalig UPC-verzorgingsgebied kan alleen van internet gebruik worden gemaakt met het door Ziggo beschikbaar gestelde internetmodem. Ziggo stelt dat het nog enige weken duurt voordat alle klanten een zelfgekozen internetmodem kunnen gebruik.

   

  ACM

  Toezichthouder ACM geeft aan de huidige situatie bij Ziggo te gaan onderzoeken en waar nodig is handelend op te treden.

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMBeleidsregel Handhaving Besluit Eindapparateninternet via satelliet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)