Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo in de fout: handhavende sanctie ACM dreigt

  De nieuwe Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten geldt voor iedereen, en dus ook voor Ziggo. Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekijkt of handhavend tegen de provider opgetreden moet worden.
  Jarco Kriek
  25 februari 2022
  comments 0
  Ziggo in de fout: handhavende sanctie ACM dreigt
  Foto Getty Images

  De nieuwe Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten werd op 28 januari effectief in Nederland. Handhaving is in handen van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een onderdeel van de Beleidsregel is de vrije keuze van het internetmodem door de consument.

   

  Deels mogelijk

  Bij Ziggo is op dit moment slechts voor een deel van de klanten de mogelijkheid aanwezig om zelf het internetmodem te kiezen. Het huidige Ziggo is een samenvoeging van de voormalig zelfstandige kabelbedrijven Ziggo en UPC. Ziggo-klanten wonend in het voormalige zelfstandig Ziggo verzorgingsgebied kunnen wel zelf het internetmodem kiezen. In het voormalig UPC-verzorgingsgebied kan alleen van internet gebruik worden gemaakt met het door Ziggo beschikbaar gestelde internetmodem. Ziggo stelt dat het nog enige weken duurt voordat alle klanten een zelfgekozen internetmodem kunnen gebruik.

   

  ACM

  Toezichthouder ACM geeft aan de huidige situatie bij Ziggo te gaan onderzoeken en waar nodig is handelend op te treden.

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMBeleidsregel Handhaving Besluit Eindapparateninternet via satelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)