Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo in de fout: handhavende sanctie ACM dreigt

  De nieuwe Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten geldt voor iedereen, en dus ook voor Ziggo. Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekijkt of handhavend tegen de provider opgetreden moet worden.
  Jarco Kriek
  25 february 2022
  comments 0
  Ziggo in de fout: handhavende sanctie ACM dreigt
  Foto Getty Images

  De nieuwe Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten werd op 28 januari effectief in Nederland. Handhaving is in handen van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een onderdeel van de Beleidsregel is de vrije keuze van het internetmodem door de consument.

   

  Deels mogelijk

  Bij Ziggo is op dit moment slechts voor een deel van de klanten de mogelijkheid aanwezig om zelf het internetmodem te kiezen. Het huidige Ziggo is een samenvoeging van de voormalig zelfstandige kabelbedrijven Ziggo en UPC. Ziggo-klanten wonend in het voormalige zelfstandig Ziggo verzorgingsgebied kunnen wel zelf het internetmodem kiezen. In het voormalig UPC-verzorgingsgebied kan alleen van internet gebruik worden gemaakt met het door Ziggo beschikbaar gestelde internetmodem. Ziggo stelt dat het nog enige weken duurt voordat alle klanten een zelfgekozen internetmodem kunnen gebruik.

   

  ACM

  Toezichthouder ACM geeft aan de huidige situatie bij Ziggo te gaan onderzoeken en waar nodig is handelend op te treden.

  ZiggoVodafoneZiggoAutoriteit Consument & MarktACMBeleidsregel Handhaving Besluit Eindapparateninternet via satelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Wanted

  Wanted
  Veronica om 20:00 uur
  De 25-jarige Wes is een slome, ongeïnteresseerde kantoorklerk. Dat verandert als de gevaarlijke, sexy Fox hem rekruteert voor de Fraternity, een genootschap van moordenaars die in het geheim de orde handhaven. De vader van Wes, die kortgeleden is vermoord, was ook lid van het genootschap. Wes wil wraak nemen en besluit zijn talenten als vechter en moordenaar te ontwikkelen en te verfijnen. Hij wordt sterk, slim en fit onder leiding van Fox, Sloan en de andere trainers van de Fraternity. Langzaam komt hij erachter dat de leden van het genootschap gevaarlijker zijn dan hij dacht.

  TV-TIP Face to Face

  Face to Face
  NPO 3 om 20:26 uur
  De vrouw van ­rechercheur Bjørn Rasmussen staat er alleen voor nu hij tijdens de zoek­­tocht naar de moordenaar van zijn dochter ­ontspoorde en zelf achter de tralies ­belandde. Om niet ook door te draaien, ­besluit ze haar werk als ­psycholoog weer op te pakken. Een van haar cliënten is John, die hulp zoekt bij het ­stoppen met roken. Maar als Susanne hem onder hypnose brengt, bekent John onverwacht de meest gruwelijke misdaden.

  Interview