Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo in het nauw door opkomst glasvezel, komende kwartalen spannend’

  Ziggo heeft het moeilijk op de consumentenmarkt. Nadat er eerst klanten afhaakten door het verlies van de uitzendrechten voor de Formule 1, is nu glasvezel het probleem.
  Jarco Kriek
  13 september 2022
  comments 6
  ‘Ziggo in het nauw door opkomst glasvezel, komende kwartalen spannend’

  Uit een analyse van marktkenner Telecompaper blijkt dat de komende kwartalen spannend worden voor Ziggo en eigenaar VodafoneZiggo. Ziggo leidt al enige tijd klantverlies. Een lichtpuntje in de financiële cijfers over het tweede kwartaal is dat het verlies van breedbandklanten kleiner was dan in de voorgaande kwartalen. Dit kan er op duiden dat een stabilisatie van klantenaantal aanstaande is. Kan, wat het is ook mogelijk dat Ziggo het verlies van de uitzendrechten van Formule 1 nu achter de kiezen heeft. Een andere dreiging is de versnelde uitrol van glasvezel door KPN (KPN NetwerkNL en Glaspoort), Delta Fiber en Open Dutch Fiber (met als hoofdhuurder T-Mobile). Dit kan in de komende maanden voor een toename van het klantverlies leiden.

   

  Voordelen Ziggo

  VodafoneZiggo richt bij bedrijfsonderdeel Ziggo de komende periode de focus op drie onderdelen. Dit zijn DOCSIS 3.1, Ziggo Sport en FMC. Met FMC worden klanten bedoeld die de vaste diensten van Ziggo combineren met mobiele diensten van VodafoneZiggo. FMC-klanten krijgen gratis extra diensten, tv-pakketten, dubbele mobiele data en kortingen aangeboden. In Nederland is VodafoneZiggo met FMC-voordelen het aantrekkelijkst. Van Ziggo breedbandklanten neemt 45 procent ook een mobiel abonnement bij Vodafone en is dus FMC-klant. Maar op andere punten gaat het minder goed met Ziggo. De bezettingsgraad komt niet meer verder dan 50,3 procent. Dit betekent dat iets meer dan de helft van het aantal aanwezige huisaansluitingen daadwerkelijk wordt gebruikt voor de levering van diensten. De kans is aanwezig dat het aandeel aan actieve aansluitingen nog dit jaar onder de vijftig procent zakt. Het kabelbedrijf verloor in minder dan tien jaar meer dan een half miljoen klanten en zag in deze periode de bezettingsgraad met tien procent dalen.

   

  Spanning

  De komende kwartalen worden voor VodafoneZiggo dan ook spannend. Daarbij is het vooral belangrijk of Ziggo de concurrentie van glasvezel met DOCSIS 3.1 kan afslaan. Ziggo hoopt voor het einde van dit jaar alle huisaansluitingen op DOCSIS 3.1 te hebben overgezet. Daarna lijkt de weg naar verbeterde internetdiensten met vooral een hogere uploadsnelheid vrij te zijn.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetDOCSIS 3.1kwartaalcijfersonderzoekTelecompaper

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview