Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo in spagaat: zorgt prijsverhoging voor grotere uitstroom klanten?

  Het is slechtst een kwestie van tijd voordat VodafoneZiggo een prijsaanpassing voor de meeste Ziggo-abonnementen gaat aankondigen.
  Jarco Kriek
  3 mei 2022
  comments 8
  Ziggo in spagaat: zorgt prijsverhoging voor grotere uitstroom klanten?
  Foto Getty Images

  Naar verwachting deze week – maar anders in de loop van volgende week – worden de nieuwe abonnementsprijzen van Ziggo bekend. Met de huidige inflatie is het vrijwel zeker dat de prijs omhoog wordt bijgesteld. Een prijsverhoging brengt ook gevaren met zich mee. Alle klanten kunnen namelijk lopende overeenkomsten zonder financiële consequenties opzeggen. Zeker nu KPN NetwerkNL (KPN), Open Dutch Fiber (T-Mobile) en Delta Fiber (Delta en Caiway) in snel tempo binnen het verzorgingsgebied van Ziggo aan het aanleggen zijn, kan dit voor een grote klantenuitstroom bij Ziggo zorgen.

   

  KPN

  De grootste concurrent van Ziggo is KPN. Dit telecombedrijf liet de eigen klanten deze week weten dat vanaf 1 juli de prijs van internetabonnementen gemiddeld met 3,5 procent (€1,90 per maand) gaat stijgen. In België verhoogt Telenet de prijs van abonnementen met gemiddeld bijna vijf procent. Dit is een slecht teken voor Ziggo-klanten omdat grootaandeelhouder Liberty Global van Telenet voor de helft eigenaar is van VodafoneZiggo, waaronder Ziggo valt.

   

  Oude truc

  In de aanloop naar de komende prijsaanpassing haalde Ziggo een oude truc uit de doos. Een gratis verhoging van de internetsnelheid bij de meest verkochte internetabonnementen. Inderdaad de eerste maanden gratis maar daarna gevolgd door de jaarlijkse prijsverhoging. Minimaal twee keer eerder in het zevenjarig bestaan van Ziggo werd deze strategie gevolgd.

   

  Spagaat

  De vraag voor Ziggo hoe ver het bedrijf met een prijsverhoging kan gaan. Klanten klagen omdat zij veel zijn kwijtgeraakt. Hierbij vallen vaak de woorden Formule 1 en HBO waarvan Ziggo sinds dit jaar de uitzendrechten aan respectievelijk Viaplay en HBO Max is kwijtgeraakt. Daarnaast is over enkele weken het Engelse Premier League-voetbal niet meer bij Ziggo (Ziggo Sport) te zien. De verwachte prijsverhoging wordt dan ook niet veroorzaakt door het tv-deel van het abonnement. Het is juist het steeds meer gebruikte internet dat voor hogere kosten zorgt. Hierbij spelen investeringen in kwaliteit en veiligheid een cruciale rol. De spagaat waarin VodafoneZiggo zich bevindt is om een balans tussen verliezen van tv-content en investeringen in internet te vinden en hier de prijsaanpassing op te baseren. Daarbij speelt ook de uitleg van de prijsaanpassing een belangrijke rol.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)