Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo: intentie doorgifte meer HD-kanalen Ziggo Sport

    De roep van Ziggo Sport Totaal-abonnees om de doorgifte van meer HD-kanalen wordt steeds luider. De betaalzender zegt er klaar voor te zijn: de bal ligt bij tv-aanbieders.
    Jarco Kriek
    11 april 2016
    comments 10
    Ziggo: intentie doorgifte meer HD-kanalen Ziggo Sport
    Foto: ANP

    De roep van Ziggo Sport Totaal-abonnees om de doorgifte van meer HD-kanalen wordt steeds luider. De betaalzender zegt er klaar voor te zijn: de bal ligt bij tv-aanbieders, waaronder Ziggo.


    Ziggo Sport Totaal is de nieuwe naam van voormalig betaalzender Sport 1. Kabelbedrijf Ziggo en betaalzender Ziggo Sport Totaal hebben in het Britse mediabedrijf Liberty Global dezelfde eigenaar. Voor veel Ziggo Sport Totaal-abonnees die via het Ziggo kabelnetwerk naar de betaalzender kijken, is het dan ook moeilijk te begrijpen dat Ziggo de vier belangrijkste kanalen niet in HD-kwaliteit doorgeeft.

    Intentie meer HD bij Ziggo

    Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar laat Totaal TV weten dat het kabelbedrijf de intentie heeft om meer kanalen van Ziggo Sport Totaal in HD aan te gaan bieden. Wanneer dit gebeurt en welke Ziggo Sport Totaal-kanalen aan het HD-aanbod worden toegevoegd, kan Van Doeselaar op dit moment nog niet zeggen. Ziggo is niet de enige aanbieder die het volledige kanalenaanbod van Ziggo Sport Totaal niet in HD aanbiedt. Ook concurrent KPN doet dit niet. Ziggo en KPN bedienen bijna zes miljoen huishoudens van digitale tv met de mogelijkheid om Ziggo Sport Totaal via een aanvullend premium tv-abonnement af te nemen. Beide aanbieders geven alle kanalen van betaalzender FOX Sports al langere tijd in HD-kwaliteit door.

    Ziggo SportZiggo Sport TotaalZiggoKPNsportsportzenderbetaalzenderHDFormule 1Formule1F1voetbalaanbiederstvtelevisietv-aanbiederstelevisieaanbieders

    Reacties

  1. TV-TIP Wielrennen: Vuelta Feminina

    Wielrennen: Vuelta Feminina
    NPO 1 om 13:11 uur
    De Ronde van Spanje voor vrouwen is tot nu toe meestal een Nederlands feestje. Annemiek van Vleuten won de afgelopen drie edities van de wielerkoers. Nu haar racefiets ergens in een wilg hangt is haar troon vacant. Alle ogen zijn gericht op Demi Vollering, die vorig jaar tweede werd op een paar seconden van Van Vleuten. De Italiaanse Gaia Realini, vorig jaar derde, zal proberen de Nederlandse zegereeks te beëindigen.

    TV-TIP Ik Ben Onzichtbaar

    Ik Ben Onzichtbaar
    NPO 3 om 19:20 uur
    Het verhaal van Joodse kinderen in de Tweede Wereld­oorlog wordt concreet gemaakt met voorwerpen die ze in Nederland achterlieten. Kinderen in de studio kunnen vragen stellen over de poppenhuizen, kleding of instrumenten. Door middel van stopmotion-filmpjes wordt duidelijk wat er met de vorige eigenaartjes van de spullen gebeurd is. Ik Ben Onzichtbaar leert de jeugd over WO II op een manier die dicht op hun eigen belevingswereld aansluit.

    Interview