Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo internet nog nooit zoveel gebruikt

  De eerste dag van de gedeeltelijke lockdown waarin Nederland zich nu bevindt, heeft direct geleid tot een record in dataverbruik op het netwerk van kabelbedrijf Ziggo.
  Jarco Kriek
  15 november 2021
  comments 2
  Ziggo internet nog nooit zoveel gebruikt

  Nederland is sinds zaterdag 13 november in een gedeeltelijke lockdown die minimaal drie weken duurt. In deze periode wordt geprobeerd Covid19/corona onder controle te krijgen. Mocht dit niet het geval zijn dan is uitbreiding van de lockdown in tijd en/of maatregelen niet te ontkomen. VodafoneZiggo meldt dat op de volledige eerste dag van de lockdown – zondag 14 november – nog nooit zoveel data zijn verbruikt op het vaste netwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om het afspelen van videostreams van streamingdiensten als Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video of het eigen film- en serie-aanbod Ziggo Movies & Series. Ook de Formule 1 Grand Prix van Brazilië zorgde voor extra dataverbruik. Het oude record werd in februari tijdens de vorige lockdown gevestigd.

   

  Extra data

  Het nieuwe record is met 460 Gigabit per seconde toegenomen in vergelijking met het vorige record tijdens de verlengde lockdown in februari dit jaar. Ter illustratie: de toename is te vergelijken met 100.000 gelijktijdig online gestreamde films of series in HD-kwaliteit of ongeveer 25.000 in UHD/4K-kwaliteit.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Movies & Seriesdataverbruikinternet

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview