Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo internet nog nooit zoveel gebruikt

  De eerste dag van de gedeeltelijke lockdown waarin Nederland zich nu bevindt, heeft direct geleid tot een record in dataverbruik op het netwerk van kabelbedrijf Ziggo.
  Jarco Kriek
  15 november 2021
  comments 2
  Ziggo internet nog nooit zoveel gebruikt

  Nederland is sinds zaterdag 13 november in een gedeeltelijke lockdown die minimaal drie weken duurt. In deze periode wordt geprobeerd Covid19/corona onder controle te krijgen. Mocht dit niet het geval zijn dan is uitbreiding van de lockdown in tijd en/of maatregelen niet te ontkomen. VodafoneZiggo meldt dat op de volledige eerste dag van de lockdown – zondag 14 november – nog nooit zoveel data zijn verbruikt op het vaste netwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om het afspelen van videostreams van streamingdiensten als Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video of het eigen film- en serie-aanbod Ziggo Movies & Series. Ook de Formule 1 Grand Prix van Brazilië zorgde voor extra dataverbruik. Het oude record werd in februari tijdens de vorige lockdown gevestigd.

   

  Extra data

  Het nieuwe record is met 460 Gigabit per seconde toegenomen in vergelijking met het vorige record tijdens de verlengde lockdown in februari dit jaar. Ter illustratie: de toename is te vergelijken met 100.000 gelijktijdig online gestreamde films of series in HD-kwaliteit of ongeveer 25.000 in UHD/4K-kwaliteit.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Movies & Seriesdataverbruikinternet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)