Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo internet nog nooit zoveel gebruikt

  De eerste dag van de gedeeltelijke lockdown waarin Nederland zich nu bevindt, heeft direct geleid tot een record in dataverbruik op het netwerk van kabelbedrijf Ziggo.
  Jarco Kriek
  15 november 2021
  comments 2
  Ziggo internet nog nooit zoveel gebruikt

  Nederland is sinds zaterdag 13 november in een gedeeltelijke lockdown die minimaal drie weken duurt. In deze periode wordt geprobeerd Covid19/corona onder controle te krijgen. Mocht dit niet het geval zijn dan is uitbreiding van de lockdown in tijd en/of maatregelen niet te ontkomen. VodafoneZiggo meldt dat op de volledige eerste dag van de lockdown – zondag 14 november – nog nooit zoveel data zijn verbruikt op het vaste netwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om het afspelen van videostreams van streamingdiensten als Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video of het eigen film- en serie-aanbod Ziggo Movies & Series. Ook de Formule 1 Grand Prix van Brazilië zorgde voor extra dataverbruik. Het oude record werd in februari tijdens de vorige lockdown gevestigd.

   

  Extra data

  Het nieuwe record is met 460 Gigabit per seconde toegenomen in vergelijking met het vorige record tijdens de verlengde lockdown in februari dit jaar. Ter illustratie: de toename is te vergelijken met 100.000 gelijktijdig online gestreamde films of series in HD-kwaliteit of ongeveer 25.000 in UHD/4K-kwaliteit.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Movies & Seriesdataverbruikinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)