Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo internet nog nooit zoveel gebruikt

  De eerste dag van de gedeeltelijke lockdown waarin Nederland zich nu bevindt, heeft direct geleid tot een record in dataverbruik op het netwerk van kabelbedrijf Ziggo.
  Jarco Kriek
  15 november 2021
  comments 2
  Ziggo internet nog nooit zoveel gebruikt

  Nederland is sinds zaterdag 13 november in een gedeeltelijke lockdown die minimaal drie weken duurt. In deze periode wordt geprobeerd Covid19/corona onder controle te krijgen. Mocht dit niet het geval zijn dan is uitbreiding van de lockdown in tijd en/of maatregelen niet te ontkomen. VodafoneZiggo meldt dat op de volledige eerste dag van de lockdown – zondag 14 november – nog nooit zoveel data zijn verbruikt op het vaste netwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om het afspelen van videostreams van streamingdiensten als Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video of het eigen film- en serie-aanbod Ziggo Movies & Series. Ook de Formule 1 Grand Prix van Brazilië zorgde voor extra dataverbruik. Het oude record werd in februari tijdens de vorige lockdown gevestigd.

   

  Extra data

  Het nieuwe record is met 460 Gigabit per seconde toegenomen in vergelijking met het vorige record tijdens de verlengde lockdown in februari dit jaar. Ter illustratie: de toename is te vergelijken met 100.000 gelijktijdig online gestreamde films of series in HD-kwaliteit of ongeveer 25.000 in UHD/4K-kwaliteit.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Movies & Seriesdataverbruikinternet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)