Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo internet nog nooit zoveel gebruikt

  De eerste dag van de gedeeltelijke lockdown waarin Nederland zich nu bevindt, heeft direct geleid tot een record in dataverbruik op het netwerk van kabelbedrijf Ziggo.
  Jarco Kriek
  15 november 2021
  comments 2
  Ziggo internet nog nooit zoveel gebruikt

  Nederland is sinds zaterdag 13 november in een gedeeltelijke lockdown die minimaal drie weken duurt. In deze periode wordt geprobeerd Covid19/corona onder controle te krijgen. Mocht dit niet het geval zijn dan is uitbreiding van de lockdown in tijd en/of maatregelen niet te ontkomen. VodafoneZiggo meldt dat op de volledige eerste dag van de lockdown – zondag 14 november – nog nooit zoveel data zijn verbruikt op het vaste netwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om het afspelen van videostreams van streamingdiensten als Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video of het eigen film- en serie-aanbod Ziggo Movies & Series. Ook de Formule 1 Grand Prix van Brazilië zorgde voor extra dataverbruik. Het oude record werd in februari tijdens de vorige lockdown gevestigd.

   

  Extra data

  Het nieuwe record is met 460 Gigabit per seconde toegenomen in vergelijking met het vorige record tijdens de verlengde lockdown in februari dit jaar. Ter illustratie: de toename is te vergelijken met 100.000 gelijktijdig online gestreamde films of series in HD-kwaliteit of ongeveer 25.000 in UHD/4K-kwaliteit.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Movies & Seriesdataverbruikinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview