Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo internet ondanks opkomst glasvezel meer gebruikt

  Mede door het aanbieden van hoge welkomskortingen heeft Ziggo in de laatste vier maanden van 2022 meer internetabonnementen verkocht. Dit meldt VodafoneZiggo.
  Jarco Kriek
  23 februari 2023
  comments 0
  Ziggo internet ondanks opkomst glasvezel meer gebruikt

  VodafoneZiggo heeft de financiële cijfers over het laatste kwartaal van 2022 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat bedrijfsonderdeel Ziggo nog altijd klanten verliest, maar dat dit verlies wel afzwakt. De teller van het totale aantal tv-klanten van het kabelbedrijf stond op 31 december op 3.664.000. Dat is 5.700 minder dan aan het einde van het derde kwartaal. Over heel 2022 heeft Ziggo in totaal 65.100 tv-abonnees verloren.

   

  Internet

  Opvallend is dat VodafoneZiggo publiceert dat het in het vierde kwartaal van 2022 in totaal 3.307.000 klanten had met een internetabonnement. Dit zijn er 6.500 meer dan aan het einde van het derde kwartaal. De stijging wordt onder meer veroorzaakt door het aanbieden van hoge welkomstkortingen aan nieuwe klanten en kortingen en voordelen die bestaande klanten kregen bij het verlengen van het abonnement met een bepaalde contractvaste periode. Tevens investeerde VodafoneZiggo meer in klantapparatuur. De omzet van de consumentenafdeling van Ziggo ging mede om deze redenen met drie procent omlaag.

   

  Glasvezel

  Ziggo lijkt de opmars van de glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en Open Dutch Fiber goed te hebben opgevangen. Abonnees die op dit moment bij Ziggo een internetabonnement hebben, krijgen daarnaast vanaf mei een hogere internetsnelheid aangeboden. De maximale uploadsnelheid bij consumentenabonnementen stijgt naar maximaal 75 Mb/s, terwijl de downloadsnelheid met maximaal 1000 Mb/s (1 Gb/s) gelijk blijft. Zakelijke klanten zien zowel de maximale down- als uploadsnelheid stijgen naar respectievelijk 1200 Mb/s (1,2 Gb/s) en 100 Mb/s.

   

  Voldoende

  Ziggo blijft hiermee op het gebied van upload ver achter bij aanbieders die internet via glasvezel met een symmetrische snelheid leveren. VodafoneZiggo stelt dat uit eigen onderzoek is gebleken dat de aangekondigde hogere internetsnelheid voldoende is om aan de behoefte van klanten te voldoen.

  ZiggoVodafoneZiggokwartaalcijfersjaarcijferstvtelevisieinternetabonnementklantverlies

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Avastars

  Avastars
  SBS 6 om 20:30 uur
  Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle?

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)