Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo internet ondanks opkomst glasvezel meer gebruikt

  Mede door het aanbieden van hoge welkomskortingen heeft Ziggo in de laatste vier maanden van 2022 meer internetabonnementen verkocht. Dit meldt VodafoneZiggo.
  Jarco Kriek
  23 februari 2023
  comments 0
  Ziggo internet ondanks opkomst glasvezel meer gebruikt

  VodafoneZiggo heeft de financiële cijfers over het laatste kwartaal van 2022 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat bedrijfsonderdeel Ziggo nog altijd klanten verliest, maar dat dit verlies wel afzwakt. De teller van het totale aantal tv-klanten van het kabelbedrijf stond op 31 december op 3.664.000. Dat is 5.700 minder dan aan het einde van het derde kwartaal. Over heel 2022 heeft Ziggo in totaal 65.100 tv-abonnees verloren.

   

  Internet

  Opvallend is dat VodafoneZiggo publiceert dat het in het vierde kwartaal van 2022 in totaal 3.307.000 klanten had met een internetabonnement. Dit zijn er 6.500 meer dan aan het einde van het derde kwartaal. De stijging wordt onder meer veroorzaakt door het aanbieden van hoge welkomstkortingen aan nieuwe klanten en kortingen en voordelen die bestaande klanten kregen bij het verlengen van het abonnement met een bepaalde contractvaste periode. Tevens investeerde VodafoneZiggo meer in klantapparatuur. De omzet van de consumentenafdeling van Ziggo ging mede om deze redenen met drie procent omlaag.

   

  Glasvezel

  Ziggo lijkt de opmars van de glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en Open Dutch Fiber goed te hebben opgevangen. Abonnees die op dit moment bij Ziggo een internetabonnement hebben, krijgen daarnaast vanaf mei een hogere internetsnelheid aangeboden. De maximale uploadsnelheid bij consumentenabonnementen stijgt naar maximaal 75 Mb/s, terwijl de downloadsnelheid met maximaal 1000 Mb/s (1 Gb/s) gelijk blijft. Zakelijke klanten zien zowel de maximale down- als uploadsnelheid stijgen naar respectievelijk 1200 Mb/s (1,2 Gb/s) en 100 Mb/s.

   

  Voldoende

  Ziggo blijft hiermee op het gebied van upload ver achter bij aanbieders die internet via glasvezel met een symmetrische snelheid leveren. VodafoneZiggo stelt dat uit eigen onderzoek is gebleken dat de aangekondigde hogere internetsnelheid voldoende is om aan de behoefte van klanten te voldoen.

  ZiggoVodafoneZiggokwartaalcijfersjaarcijferstvtelevisieinternetabonnementklantverlies

  Reacties

 1. TV-TIP Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland

  Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland
  NPO 3 om 19:30 uur
  Het valt moeilijk te beschrijven hoe succesvol Sarina Wiegman is. Ze leidde eerst de Oranje Leeuwinnen naar goud tijdens het EK van 2017, om vervolgens als bondscoach van Engeland dat trucje te herhalen én zichzelf en haar team afgelopen zomer bijna tot wereldkampioen te kronen. Maar genoeg complimenten voor de Nederlandse: vanavond is ze met haar Engeland tegenstander van Oranje en moet ze keihard verliezen, zo is het natuurlijk ook.

  TV-TIP The Big Bang Theory

  The Big Bang Theory
  Veronica om 19:30 uur
  Sommige comedyseries blijven leuk, zelfs wanneer ze tot in den treure worden herhaald. The Big Bang Theory is er zo eentje. De nerds Sheldon Cooper en Leonard Hofstadter weten alles van scheikunde, wiskunde en natuurkunde, maar van menselijke relaties hebben ze geen kaas gegeten. Al lukte het Sheldon wel om aan de vrouw te komen. In dit elfde seizoen heeft hij Amy ten huwelijk gevraagd, maar het vinden van een trouwdatum blijkt nog best lastig.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)