1. Nieuws

  Ziggo introduceert Ziggo GO voor Apple-, Android- en Fire TV

  VodafoneZiggo maakt het voor klanten van bedrijfsonderdeel Ziggo vanaf 30 juni mogelijk om tv te kijken via de platformen Apple TV, Android TV en Fire TV.
  Jarco Kriek
  29 june 2020
  comments 18
  Ziggo GO eindelijk op Apple TV

  Het zogenaamde settopboxloos kijken of ‘tv-kijken zonder kastje’ betekent feitelijk dat met online mediaspelers zonder gebruik van een tv-decoder naar tv-diensten gekeken kan worden. Omdat Ziggo ook een app voor Android TV  uitbrengt, houdt dit ook in dat televisies die functioneren op het besturingssysteem Android TV OS ook van de nieuwe Ziggo GO-app voor Android TV gebruik kunnen maken. Ziggo stelt wel een aantal voorwaarden aan het gebruik van deze app. Zo zijn alleen Apple TV mediaspelers van de vierde generatie (Apple TV HD) of hoger (Apple TV 4K) geschikt. Voor het Android TV OS-platform geldt dat de app alleen werkt met versie 5.0 of hoger. Alle versies van Fire TV van Amazon zijn wel geschikt voor de app.

   

  Contentaanbieders

  Daarnaast is een belangrijke restrictie dat de Ziggo GO-app voor mediaspelers en Smart TV-internettelevisie alleen functioneren als een vaste internetverbinding van Ziggo wordt gebruikt. Het kabelbedrijf moet deze restrictie toepassen vanwege lopende afspreken die met contentleveranciers zijn gemaakt. De Ziggo GO-app voor tablet en smartphone (zowel iOS en Android) en het kijken via pc of laptop blijft wel in alle landen van de Europese Unie (EU) via zowel vaste als mobiele internetverbindingen mogelijk. Dat dit met de Ziggo GO-app voor mediaspelers en televisie niet kan, is omdat deze app als vervanging van een tv-decoder wordt gepresenteerd. Een tv-decoder is ook alleen met een werkende Ziggo-kabelaansluiting te gebruiken. Het kijken met de nieuwe Ziggo GO-app in bijvoorbeeld een vakantiehuis in het buitenland is derhalve dus niet mogelijk.

   

  Uitvoerig testtraject

  VodafoneZiggo heeft de Ziggo GO-app voor Apple TV, Android TV en Fire TV zowel intern als extern met een beperkte groep klanten uitvoerig getest. In totaal hebben enkele duizenden medewerkers van VodafoneZiggo en klanten van Ziggo vele maanden de apps getest. Ziggo stelt overigens dat het continu de ervaring van gebruikers van de app blijft monitoren en op regelmatige basis updates voor de apps blijft uitbrengen.

   

  Overal in huis

  Ziggo zet het tv-kijken zonder kastje in om zonder coaxkabels in meerdere kamers van een woonomgeving op de meest uitgebreide manier de kijkbeleving van het kabelbedrijf aan te bieden. Met de apps kan niet alleen live naar (vrijwel) alle tv-zenders gekeken worden. Ook het terugkijken van eerder uitgezonden programma’s met Replay TV direct via de tv-gids is mogelijk. Wie bij Ziggo een Ziggo Movies & Series-abonnementsvorm afneemt, kan ook via de nieuwe Ziggo GO-app naar films en series kijken. Als bij het Ziggo-abonnement een Mediabox Next wordt gebruikt, kan de abonnee met de nieuwe Ziggo GO-app ook programma’s voor opname instellen alsmede eerder opgenomen programma’s bekijken. Het aantal zenders dat met de Ziggo GO-app voor mediaspeler en Smart TV bekeken kan worden, is afhankelijk van het bij Ziggo gekochte tv-abonnement. Het gebruik van de app is gratis. In tegenstelling tot een extra tv-decoder hoeft dus niet maandelijks een extra bedrag betaald te worden als in één of meerdere kamers via de nieuwe app tv geconsumeerd wordt.

   

  Cordcutter

  VodafoneZiggo wil met de apps voor Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV ook de groeiende groep cordcutters van dienst zijn. Cordcutters kijken alleen via internet naar tv- en videocontent en zeggen het lineaire tv-abonnement op. Wie echter bij Ziggo alleen een internetabonnement koopt, krijgt automatisch toegang tot een veertigtal tv-zenders die het kabelbedrijf ongecodeerd via het eigen netwerk distribueert. Ziggo biedt afnemers van alleen een internetabonnement deze zenders ook aan via de app voor mediaspeler en Smart TV. Dit sluit naadloos aan bij het kijkgedrag van cordcutters die dit soort apparaten standaard voor tv- en videoconsumptie gebruiken.

   

  Volgende stap Ziggo

  Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo: "Dankzij de uitbreiding van Ziggo GO op deze platformen gaan tweede en derde beeldschermen nog beter deel uitmaken van het dagelijks huishouden. Met maandelijks meer dan 1,5 miljoen actieve gebruikers staat Ziggo GO samen met YouTube en Netflix al een paar jaar in de top 3 meest gedownloade en gebruikte video-apps. Dankzij deze uitbreiding op drie verschillende platformen bieden we onze diensten nog breder aan. Hand in hand met de vertrouwde Ziggo-functies zoals Replay TV, TV Gids, en Movies & Series (XL) blijft het aantal actieve en tevreden Ziggo-gebruikers groeien."

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo GOZiggo SportZiggo Sport TotaalZiggo Movies & Seriestv-kijken zonder kastjesettopboxloostvtelevisieinternetonlineOTTmediaspelerSmart TVInternettelevisieReplay TVBegin Gemistlineaircordcuttercordcuttingabonnementtv-decoderbruikleendecoderMediabox Nexttesttrajectkijkervaringkijkplatformcontentcontentaanbieders

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • Before We Die

   Win Before We Die S1&2

   Before We Die is niet alleen een typische misdaadserie, het is ook een hartverscheurend drama over een moeder en zoon, een politierechercheur en een infiltrant. Een serie over morele dilemma’s, verraad en pijnlijke relaties. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het eerste en tweede seizoen van deze Zweedse misdaadserie weggeven.

  TV-TIP Blade

  Blade
  Veronica om 20:00 uur
  Door Blade's aderen stroomt vampierbloed. Dit geeft hem onmetelijke krachten, maar maakt hem ook een buitenstaander: hij behoort net zo min tot de mensenwereld als tot de vampierwereld. Blade stelt zich ten doel de mensheid te beschermen tegen de moordenaar van zijn moeder. Samen met de gedreven vampierjager Abraham Whistler begint hij een bloederige kruistocht.

  TV-TIP Hellboy II: The Golden Army

  Hellboy II: The Golden Army
  RTL 7 om 20:00 uur
  Hellboy moet het opnemen tegen een genadeloze dictator en zijn brute rovers. Met zijn team van het Bureau voor Paranormale Research en Defensie, zijn vrienden Liz, Abe en Johann, reist hij heen en weer tussen de oppervlakte en de onzichtbare magische wereld, waar fantasiewezens tastbaar worden. Hellboy moet kiezen tussen zijn vertrouwde leven en een onbekende toekomst die lonkt.

  Interview

  • TV-Toppers met Anita Witzier

   Anita Witzier

   TV-Toppers

   Favoriete tv-fragmenten terugkijken van steeds twee bekende tv-persoonlijkheden uit verschillende generaties. Dat is TV-Toppers. Anita Witzier presenteert deze show zes weken lang op zaterdagavond.
   Reacties0 reactie(s)