Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo kabel toch open? YouCa dient verzoek bij ACM in

  YouCa schudt opnieuw aan de boom en wil dat Ziggo het kabelnetwerk voor het bedrijf opent, zodat zij vaste diensten kunnen leveren. ACM behandelt het verzoek.
  Jarco Kriek
  14 september 2022
  comments 2
  Ziggo kabel toch open? YouCa dient verzoek bij ACM in

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is volgens Telecompaper bezig met de behandeling van het verzoek van YouCa. Het gaat niet om een verzoek voor landelijke toegang tot het VodafoneZiggo (Ziggo) kabelnetwerk. YouCa wil vooralsnog alleen diensten in Amsterdam gaan leveren. Bij de behandeling staat artikel 6.3 van de Telecomwet centraal, waarin wordt gesproken over ‘symmetrische toegang’.

   

  Toegang

  ACM moet vaststellen waar de EPVS is. Dit is de afkorting van eerste punt van samenkomst. Op dit punt moet een bedrijf dat diensten op het Ziggo-kabelnetwerk wil gaan aanbieden de achterliggende eigen infrastructuur aansluiten. ACM heeft op basis van informatie die de toezichthouder heeft verzameld als voorbereiding op het inwerkingtreden van de nieuwe Telecomwet op 23 december 2019 een hypothese gemaakt.

   

  Consultatie

  ACM heeft een informatieverzoek doen uitgaan waar niet alleen VodafoneZiggo en YouCa maar ook andere marktpartijen een reactie op kunnen geven. Deze reacties kunnen ACM de helpende hand bieden bij het beoordelen van de aanvraag van YouCa. Het uiteindelijk door ACM genomen besluit wordt daarna eerst ter consultatie aan de markt voorgelegd.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetreguleringYouCaAutoriteit Consument & MarktACMTelecomwet

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview