Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo kabel toch open? YouCa dient verzoek bij ACM in

  YouCa schudt opnieuw aan de boom en wil dat Ziggo het kabelnetwerk voor het bedrijf opent, zodat zij vaste diensten kunnen leveren. ACM behandelt het verzoek.
  Jarco Kriek
  14 september 2022
  comments 2
  Ziggo kabel toch open? YouCa dient verzoek bij ACM in

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is volgens Telecompaper bezig met de behandeling van het verzoek van YouCa. Het gaat niet om een verzoek voor landelijke toegang tot het VodafoneZiggo (Ziggo) kabelnetwerk. YouCa wil vooralsnog alleen diensten in Amsterdam gaan leveren. Bij de behandeling staat artikel 6.3 van de Telecomwet centraal, waarin wordt gesproken over ‘symmetrische toegang’.

   

  Toegang

  ACM moet vaststellen waar de EPVS is. Dit is de afkorting van eerste punt van samenkomst. Op dit punt moet een bedrijf dat diensten op het Ziggo-kabelnetwerk wil gaan aanbieden de achterliggende eigen infrastructuur aansluiten. ACM heeft op basis van informatie die de toezichthouder heeft verzameld als voorbereiding op het inwerkingtreden van de nieuwe Telecomwet op 23 december 2019 een hypothese gemaakt.

   

  Consultatie

  ACM heeft een informatieverzoek doen uitgaan waar niet alleen VodafoneZiggo en YouCa maar ook andere marktpartijen een reactie op kunnen geven. Deze reacties kunnen ACM de helpende hand bieden bij het beoordelen van de aanvraag van YouCa. Het uiteindelijk door ACM genomen besluit wordt daarna eerst ter consultatie aan de markt voorgelegd.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetreguleringYouCaAutoriteit Consument & MarktACMTelecomwet

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)