Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo kabel toch open? YouCa dient verzoek bij ACM in

  YouCa schudt opnieuw aan de boom en wil dat Ziggo het kabelnetwerk voor het bedrijf opent, zodat zij vaste diensten kunnen leveren. ACM behandelt het verzoek.
  Jarco Kriek
  14 september 2022
  comments 2
  Ziggo kabel toch open? YouCa dient verzoek bij ACM in

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is volgens Telecompaper bezig met de behandeling van het verzoek van YouCa. Het gaat niet om een verzoek voor landelijke toegang tot het VodafoneZiggo (Ziggo) kabelnetwerk. YouCa wil vooralsnog alleen diensten in Amsterdam gaan leveren. Bij de behandeling staat artikel 6.3 van de Telecomwet centraal, waarin wordt gesproken over ‘symmetrische toegang’.

   

  Toegang

  ACM moet vaststellen waar de EPVS is. Dit is de afkorting van eerste punt van samenkomst. Op dit punt moet een bedrijf dat diensten op het Ziggo-kabelnetwerk wil gaan aanbieden de achterliggende eigen infrastructuur aansluiten. ACM heeft op basis van informatie die de toezichthouder heeft verzameld als voorbereiding op het inwerkingtreden van de nieuwe Telecomwet op 23 december 2019 een hypothese gemaakt.

   

  Consultatie

  ACM heeft een informatieverzoek doen uitgaan waar niet alleen VodafoneZiggo en YouCa maar ook andere marktpartijen een reactie op kunnen geven. Deze reacties kunnen ACM de helpende hand bieden bij het beoordelen van de aanvraag van YouCa. Het uiteindelijk door ACM genomen besluit wordt daarna eerst ter consultatie aan de markt voorgelegd.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetreguleringYouCaAutoriteit Consument & MarktACMTelecomwet

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)