Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Kabel TV-zenders komen niet ongecodeerd in HD beschikbaar

  Ziggo gaat ook in de toekomst zenders zoals RTL 4 en SBS6 niet in HD-kwaliteit aan klanten leveren die bij het kabelbedrijf het instappakket Kabel TV (DKTV) kopen.
  Jarco Kriek
  18 october 2021
  comments 7
  Ziggo Kabel TV-zenders komen niet ongecodeerd in HD beschikbaar

  Ziggo liet enkele maanden geleden al aan Totaal TV weten dat het geen plannen heeft zenders van commerciële mediagroepen zoals RTL, Talpa Network, Disney en Discovery ongecodeerd (Free To Cable/FTC) in HD-kwaliteit aan klanten te gaan leveren. Dit weekend kwam De Transponder in de periodieke nieuwsbrief met het bericht dat een medewerker van de zakelijke tak van Ziggo had aangekondigd dat zenders als RTL 4, SBS6, RTL7 en Veronica toch ongecodeerd in HD op het netwerk van het kabelbedrijf beschikbaar komen.

   

  MPEG4

  Dit alles zou het gevolg zijn van de omzetting van in SD-kwaliteit uitgezonden zenders van MPEG2 naar MPEG4. Deze overstap zorgt voor besparing van bandbreedte. Ziggo wil de vrij te komen bandbreedte gaan gebruiken voor uitbreiding van het aantal HD-zenders. Omdat MPEG4 uitgezonden zenders alleen met een HD-decoder bekeken kunnen worden, ligt de directe omschakeling van SD naar HD dan ook voor de hand. Mede omdat hiermee dubbele verspreiding van zenders in SD/MPEG4 en HD voorkomen kan worden.

   

  Geen wijzigingen

  Ziggo kiest echter niet voor deze mogelijkheid. Het kabelbedrijf blijft ook na omschakeling van MPEG2 naar MPEG4 de betreffende zenders in SD/MPEG4 distribueren. Dit betekent dat de zenders van commerciële mediagroepen niet in HD-kwaliteit binnen het ongecodeerde Kabel TV-aanbod worden opgenomen. Dit wordt vandaag door VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan aan Totaal TV herbevestigd.

  ZiggoVodafoneZiggoSDHDMPEG2MPEG4bandbreedteongecodeerdFTCFree To Cableongecodeerd

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview