Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Kabel TV-zenders komen niet ongecodeerd in HD beschikbaar

  Ziggo gaat ook in de toekomst zenders zoals RTL 4 en SBS6 niet in HD-kwaliteit aan klanten leveren die bij het kabelbedrijf het instappakket Kabel TV (DKTV) kopen.
  Jarco Kriek
  18 october 2021
  comments 7
  Ziggo Kabel TV-zenders komen niet ongecodeerd in HD beschikbaar

  Ziggo liet enkele maanden geleden al aan Totaal TV weten dat het geen plannen heeft zenders van commerciële mediagroepen zoals RTL, Talpa Network, Disney en Discovery ongecodeerd (Free To Cable/FTC) in HD-kwaliteit aan klanten te gaan leveren. Dit weekend kwam De Transponder in de periodieke nieuwsbrief met het bericht dat een medewerker van de zakelijke tak van Ziggo had aangekondigd dat zenders als RTL 4, SBS6, RTL7 en Veronica toch ongecodeerd in HD op het netwerk van het kabelbedrijf beschikbaar komen.

   

  MPEG4

  Dit alles zou het gevolg zijn van de omzetting van in SD-kwaliteit uitgezonden zenders van MPEG2 naar MPEG4. Deze overstap zorgt voor besparing van bandbreedte. Ziggo wil de vrij te komen bandbreedte gaan gebruiken voor uitbreiding van het aantal HD-zenders. Omdat MPEG4 uitgezonden zenders alleen met een HD-decoder bekeken kunnen worden, ligt de directe omschakeling van SD naar HD dan ook voor de hand. Mede omdat hiermee dubbele verspreiding van zenders in SD/MPEG4 en HD voorkomen kan worden.

   

  Geen wijzigingen

  Ziggo kiest echter niet voor deze mogelijkheid. Het kabelbedrijf blijft ook na omschakeling van MPEG2 naar MPEG4 de betreffende zenders in SD/MPEG4 distribueren. Dit betekent dat de zenders van commerciële mediagroepen niet in HD-kwaliteit binnen het ongecodeerde Kabel TV-aanbod worden opgenomen. Dit wordt vandaag door VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan aan Totaal TV herbevestigd.

  ZiggoVodafoneZiggoSDHDMPEG2MPEG4bandbreedteongecodeerdFTCFree To Cableongecodeerd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)