Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Kabel TV-zenders komen niet ongecodeerd in HD beschikbaar

  Ziggo gaat ook in de toekomst zenders zoals RTL 4 en SBS6 niet in HD-kwaliteit aan klanten leveren die bij het kabelbedrijf het instappakket Kabel TV (DKTV) kopen.
  Jarco Kriek
  18 oktober 2021
  comments 7
  Ziggo Kabel TV-zenders komen niet ongecodeerd in HD beschikbaar

  Ziggo liet enkele maanden geleden al aan Totaal TV weten dat het geen plannen heeft zenders van commerciële mediagroepen zoals RTL, Talpa Network, Disney en Discovery ongecodeerd (Free To Cable/FTC) in HD-kwaliteit aan klanten te gaan leveren. Dit weekend kwam De Transponder in de periodieke nieuwsbrief met het bericht dat een medewerker van de zakelijke tak van Ziggo had aangekondigd dat zenders als RTL 4, SBS6, RTL7 en Veronica toch ongecodeerd in HD op het netwerk van het kabelbedrijf beschikbaar komen.

   

  MPEG4

  Dit alles zou het gevolg zijn van de omzetting van in SD-kwaliteit uitgezonden zenders van MPEG2 naar MPEG4. Deze overstap zorgt voor besparing van bandbreedte. Ziggo wil de vrij te komen bandbreedte gaan gebruiken voor uitbreiding van het aantal HD-zenders. Omdat MPEG4 uitgezonden zenders alleen met een HD-decoder bekeken kunnen worden, ligt de directe omschakeling van SD naar HD dan ook voor de hand. Mede omdat hiermee dubbele verspreiding van zenders in SD/MPEG4 en HD voorkomen kan worden.

   

  Geen wijzigingen

  Ziggo kiest echter niet voor deze mogelijkheid. Het kabelbedrijf blijft ook na omschakeling van MPEG2 naar MPEG4 de betreffende zenders in SD/MPEG4 distribueren. Dit betekent dat de zenders van commerciële mediagroepen niet in HD-kwaliteit binnen het ongecodeerde Kabel TV-aanbod worden opgenomen. Dit wordt vandaag door VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan aan Totaal TV herbevestigd.

  ZiggoVodafoneZiggoSDHDMPEG2MPEG4bandbreedteongecodeerdFTCFree To Cableongecodeerd

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)