Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Kabel TV-zenders komen niet ongecodeerd in HD beschikbaar

  Ziggo gaat ook in de toekomst zenders zoals RTL 4 en SBS6 niet in HD-kwaliteit aan klanten leveren die bij het kabelbedrijf het instappakket Kabel TV (DKTV) kopen.
  Jarco Kriek
  18 october 2021
  comments 7
  Ziggo Kabel TV-zenders komen niet ongecodeerd in HD beschikbaar

  Ziggo liet enkele maanden geleden al aan Totaal TV weten dat het geen plannen heeft zenders van commerciële mediagroepen zoals RTL, Talpa Network, Disney en Discovery ongecodeerd (Free To Cable/FTC) in HD-kwaliteit aan klanten te gaan leveren. Dit weekend kwam De Transponder in de periodieke nieuwsbrief met het bericht dat een medewerker van de zakelijke tak van Ziggo had aangekondigd dat zenders als RTL 4, SBS6, RTL7 en Veronica toch ongecodeerd in HD op het netwerk van het kabelbedrijf beschikbaar komen.

   

  MPEG4

  Dit alles zou het gevolg zijn van de omzetting van in SD-kwaliteit uitgezonden zenders van MPEG2 naar MPEG4. Deze overstap zorgt voor besparing van bandbreedte. Ziggo wil de vrij te komen bandbreedte gaan gebruiken voor uitbreiding van het aantal HD-zenders. Omdat MPEG4 uitgezonden zenders alleen met een HD-decoder bekeken kunnen worden, ligt de directe omschakeling van SD naar HD dan ook voor de hand. Mede omdat hiermee dubbele verspreiding van zenders in SD/MPEG4 en HD voorkomen kan worden.

   

  Geen wijzigingen

  Ziggo kiest echter niet voor deze mogelijkheid. Het kabelbedrijf blijft ook na omschakeling van MPEG2 naar MPEG4 de betreffende zenders in SD/MPEG4 distribueren. Dit betekent dat de zenders van commerciële mediagroepen niet in HD-kwaliteit binnen het ongecodeerde Kabel TV-aanbod worden opgenomen. Dit wordt vandaag door VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan aan Totaal TV herbevestigd.

  ZiggoVodafoneZiggoSDHDMPEG2MPEG4bandbreedteongecodeerdFTCFree To Cableongecodeerd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Christmas Ever After

  Christmas Ever After
  om 04:43 uur
  Vlak voor de deadline van haar vierde boek krijgt schrijfster Izzi last van een writer's block. Ze vertrekt naar een resort.

  TV-TIP Billy buys Brooklyn

  Billy buys Brooklyn
  om 04:43 uur
  Handelaar Billy Leroy moest zijn antiekzaak in Manhattan sluiten en de extravagante verkoper begint opnieuw in Brooklyn.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)