Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Kabel TV-zenders komen niet ongecodeerd in HD beschikbaar

  Ziggo gaat ook in de toekomst zenders zoals RTL 4 en SBS6 niet in HD-kwaliteit aan klanten leveren die bij het kabelbedrijf het instappakket Kabel TV (DKTV) kopen.
  Jarco Kriek
  18 oktober 2021
  comments 7
  Ziggo Kabel TV-zenders komen niet ongecodeerd in HD beschikbaar

  Ziggo liet enkele maanden geleden al aan Totaal TV weten dat het geen plannen heeft zenders van commerciële mediagroepen zoals RTL, Talpa Network, Disney en Discovery ongecodeerd (Free To Cable/FTC) in HD-kwaliteit aan klanten te gaan leveren. Dit weekend kwam De Transponder in de periodieke nieuwsbrief met het bericht dat een medewerker van de zakelijke tak van Ziggo had aangekondigd dat zenders als RTL 4, SBS6, RTL7 en Veronica toch ongecodeerd in HD op het netwerk van het kabelbedrijf beschikbaar komen.

   

  MPEG4

  Dit alles zou het gevolg zijn van de omzetting van in SD-kwaliteit uitgezonden zenders van MPEG2 naar MPEG4. Deze overstap zorgt voor besparing van bandbreedte. Ziggo wil de vrij te komen bandbreedte gaan gebruiken voor uitbreiding van het aantal HD-zenders. Omdat MPEG4 uitgezonden zenders alleen met een HD-decoder bekeken kunnen worden, ligt de directe omschakeling van SD naar HD dan ook voor de hand. Mede omdat hiermee dubbele verspreiding van zenders in SD/MPEG4 en HD voorkomen kan worden.

   

  Geen wijzigingen

  Ziggo kiest echter niet voor deze mogelijkheid. Het kabelbedrijf blijft ook na omschakeling van MPEG2 naar MPEG4 de betreffende zenders in SD/MPEG4 distribueren. Dit betekent dat de zenders van commerciële mediagroepen niet in HD-kwaliteit binnen het ongecodeerde Kabel TV-aanbod worden opgenomen. Dit wordt vandaag door VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan aan Totaal TV herbevestigd.

  ZiggoVodafoneZiggoSDHDMPEG2MPEG4bandbreedteongecodeerdFTCFree To Cableongecodeerd

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)