Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo kan aanbod nog ruim uitbreiden: geen sprake van ruimtegebrek

  Ziggo heeft voldoende ruimte ter beschikking om bijvoorbeeld het tv-zenderaanbod uit te breiden of de internetsnelheid te verhogen. Van ruimtegebrek lijkt geen sprake te zijn.
  Jarco Kriek
  8 mei 2023
  comments 4
  Ziggo kan aanbod nog ruim uitbreiden: geen sprake van ruimtegebrek

  RTV Katwijk onthulde vorige week dat de overstap in beeldkwaliteit van SD naar HD bij Ziggo langer op zich had laten wachten omdat deze provider last zou hebben van ruimtegebrek. Maar is dit ook daadwerkelijk het geval? Moeten Ziggo-klanten rekening houden met kwalitatief en kwantitatief minder goede diensten vergeleken met bijvoorbeeld KPN, T-Mobile of Delta?

   

  Bandbreedte

  Om een antwoord op deze vraag te kunnen geven kijken we eerst naar de beschikbare bandbreedte op het HFC-netwerk, of zoals Ziggo het zelf noemt: glasvezel-kabel netwerk. Zeker na het opwaarderen naar DOCSIS 3.1 en de toekomstige opwaardering naar DOCSIS 4 is er voldoende ruimte (bandbreedte) aanwezig om diensten verder uit te breiden en te verbeteren. Maar eigenlijk was dit deels ook al mogelijk bij DOCSIS 3, dat voorheen werd gebruikt.

   

  Lineair

  Ziggo kan wat betreft het tv-aanbod nog wel op enkele punten een verbeterslag maken. Zo zijn nog niet alle frequenties optimaal ingericht om via DVB-C lineaire zenders te leveren. Zodra Ziggo de beschikbare bandbreedte per frequentie wel volledig benut kan het aanbod uitgebreid worden. De vraag is dan natuurlijk wel met welke zenders. Steeds meer zenders staken hun lineaire distributie omdat eigenaren de content alleen nog online aanbieden via eigen diensten en zonder tussenkomst van een tv-provider.

   

  Dubbele zenders

  Ook zijn op het netwerk van Ziggo nog meerdere zenders in zowel SD als HD beschikbaar. Het stoppen van doorgifte van de SD-varianten van onder meer de zenders van RTL Nederland, Talpa Network en Ziggo Sport heeft niet alleen als voordeel dat bandbreedte wordt bespaard, maar ook dat bij alle abonnementen – ook Kabel TV – alle zenders in HD-beeldkwaliteit te zien zijn. Al zit in dit laatste voor Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo juist een groot financieel struikelpunt. Wie deze zenders nu in HD wil bekijken, moet daarvoor het duurdere TV Standaard/TV Start-abonnement afsluiten. Ziggo is hiermee de enige grote landelijke provider die klanten meer laat betalen om bijvoorbeeld RTL 4 of SBS 6 in de best beschikbare beeldresolutie te bekijken.

   

  Geen problemen

  Bestaande Ziggo-klanten en Nederlanders die overwegen een overstap te maken naar dit kabelbedrijf hoeven dus niet bang te zijn dat de dienstverlening wordt beperkt door ruimtegebrek.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiebandbreedteruimtegebrekHDzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)