Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo ‘kijken zonder kastje’ moet het doen zonder Dolby geluid

  Veel tv-kijkers gebruiken de bruikleendecoder van hun provider niet meer, maar de app voor het online platform. Zo ook bij Ziggo, maar dan wel zonder Dolby-geluid.
  Jarco Kriek
  19 mei 2023
  comments 3
  Ziggo ‘kijken zonder kastje’ moet het doen zonder Dolby geluid

  Het kijken van tv- en videocontent via een online dienst van een tv-provider wordt ook wel ‘kijken zonder kastje’ genoemd. Bij Ziggo kan dit met de Ziggo GO app, die inmiddels beschikbaar is voor Apple TV, Amazon Fire Stick en online mediaspelers en televisies met Android TV. Een test met de Ziggo Go app voor Samsung Tizen is aanstaande.

   

  Dolby geluid

  Het ‘kijken zonder kastje’ is niet voor iedereen een volwaardige vervanger van de bruikleendecoder. In het geval van Ziggo klagen geluidpuristen over het ontbreken van Dolby Digital 5.1 geluid bij de Ziggo GO app. Hierdoor is deze manier van kijken geen volwaardige vervanging voor bijvoorbeeld de Mediabox Next en Next Mini. Ziggo laat via het eigen forum op vragen van klanten weten dat Dolby Digital 5.1 geluid bij de Ziggo GO app niet officieel wordt ondersteund. Het staat wel op de lijst van toekomstige verbeteringen van de app, maar meer informatie is op dit moment niet beschikbaar.

   

  Update

  Ziggo-klanten laten weten dat Ziggo GO tot vorig jaar wel degelijk Dolby Digital 5.1 als optie had. Na een grotere update van de app was deze geluidsnorm echter plots verdwenen.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieonlineappZiggo TV AppZiggo GOkijken zonder kastje

  Reacties

 1. TV-TIP Spoedeisende Hulp 24/7

  Spoedeisende Hulp 24/7
  RTL 5 om 20:30 uur
  In de nieuwe realityshow Spoedeisende Hulp 24/7 bezoeken we de SEH-afdelingen van drie gerenommeerde ziekenhuizen, waar medisch personeel continu een strijd tegen de klok levert. Verdriet en geluk, leven en dood liggen op de spoedeisende hulp enorm dicht bij elkaar. Het personeel vertelt over hun passie voor het werk en toont alle mooie, intieme en schrijnende situaties die ze in het ziekenhuis meemaken.

  TV-TIP Secrets in the Sand

  Secrets in the Sand
  History om 20:30 uur
  Als we één ding hebben opgestoken van Star Wars dan is het dat zand ruw en irritant is, en werkelijk overal tussenkomt. Niet zo gek dus, dat er onder de ontelbare korrels nog heel wat schatten verborgen liggen. In Secrets in the Sand leggen archeologen bijzondere historische vondsten bloot, die onder de golvende duinen waren verdwenen. In Chili duiken mummies van een verdwenen volk op, en in Egypte wordt een nieuwe graftombe ontdekt die door het zand werd verzwolgen.

  Interview