Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo ‘kijken zonder kastje’ moet het doen zonder Dolby geluid

  Veel tv-kijkers gebruiken de bruikleendecoder van hun provider niet meer, maar de app voor het online platform. Zo ook bij Ziggo, maar dan wel zonder Dolby-geluid.
  Jarco Kriek
  19 mei 2023
  comments 3
  Ziggo ‘kijken zonder kastje’ moet het doen zonder Dolby geluid

  Het kijken van tv- en videocontent via een online dienst van een tv-provider wordt ook wel ‘kijken zonder kastje’ genoemd. Bij Ziggo kan dit met de Ziggo GO app, die inmiddels beschikbaar is voor Apple TV, Amazon Fire Stick en online mediaspelers en televisies met Android TV. Een test met de Ziggo Go app voor Samsung Tizen is aanstaande.

   

  Dolby geluid

  Het ‘kijken zonder kastje’ is niet voor iedereen een volwaardige vervanger van de bruikleendecoder. In het geval van Ziggo klagen geluidpuristen over het ontbreken van Dolby Digital 5.1 geluid bij de Ziggo GO app. Hierdoor is deze manier van kijken geen volwaardige vervanging voor bijvoorbeeld de Mediabox Next en Next Mini. Ziggo laat via het eigen forum op vragen van klanten weten dat Dolby Digital 5.1 geluid bij de Ziggo GO app niet officieel wordt ondersteund. Het staat wel op de lijst van toekomstige verbeteringen van de app, maar meer informatie is op dit moment niet beschikbaar.

   

  Update

  Ziggo-klanten laten weten dat Ziggo GO tot vorig jaar wel degelijk Dolby Digital 5.1 als optie had. Na een grotere update van de app was deze geluidsnorm echter plots verdwenen.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieonlineappZiggo TV AppZiggo GOkijken zonder kastje

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)