Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo klanten opgelet: kabelbedrijf waarschuwt voor oplichting

  Ziggo heeft klanten die gebruikmaken van het eigen gebruikersforum gewaarschuwd voor internetcriminelen die via sms-berichten mensen proberen op te lichten.
  Jarco Kriek
  23 december 2021
  comments 4
  Ziggo klanten opgelet: kabelbedrijf waarschuwt voor oplichting
  Foto Getty Images

  Internetcriminelen gebruiken vaker dan voorheen grote merknamen als Ziggo en KPN om Nederlanders op te lichten. Dit gebeurt door toegang te krijgen tot de persoonlijke inloggegevens van klanten of hun bankgegevens. Soms loopt de schade op tot tienduizenden euro's.

   

  Smishing

  Het oplichten via sms wordt ook wel smishing genoemd. Smishing is vernoemd naar phishing waarbij internetcriminelen via mail persoonlijke gegevens van slachtoffers proberen buit te maken. De meest gebruikte smishingberichten via sms zijn meldingen dat de bankpas verlopen is, dat er een pakketje voor u klaar staat en dat er een belangrijke voicemail voor u is. In de sms staat een link die moet worden ingedrukt. Als dit wordt gedaan dan komt men terecht op de internetsite van de internetcriminelen en begint het vissen naar persoonlijke gegevens.

   

  Op een speciale internetpagina informeert Ziggo klanten over smishing.

  ZiggoVodafoneZiggofraudeinternetinternetcriminelensmishingphishing

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)