Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo klanten opgelet: kabelbedrijf waarschuwt voor oplichting

  Ziggo heeft klanten die gebruikmaken van het eigen gebruikersforum gewaarschuwd voor internetcriminelen die via sms-berichten mensen proberen op te lichten.
  Jarco Kriek
  23 december 2021
  comments 4
  Ziggo klanten opgelet: kabelbedrijf waarschuwt voor oplichting
  Foto Getty Images

  Internetcriminelen gebruiken vaker dan voorheen grote merknamen als Ziggo en KPN om Nederlanders op te lichten. Dit gebeurt door toegang te krijgen tot de persoonlijke inloggegevens van klanten of hun bankgegevens. Soms loopt de schade op tot tienduizenden euro's.

   

  Smishing

  Het oplichten via sms wordt ook wel smishing genoemd. Smishing is vernoemd naar phishing waarbij internetcriminelen via mail persoonlijke gegevens van slachtoffers proberen buit te maken. De meest gebruikte smishingberichten via sms zijn meldingen dat de bankpas verlopen is, dat er een pakketje voor u klaar staat en dat er een belangrijke voicemail voor u is. In de sms staat een link die moet worden ingedrukt. Als dit wordt gedaan dan komt men terecht op de internetsite van de internetcriminelen en begint het vissen naar persoonlijke gegevens.

   

  Op een speciale internetpagina informeert Ziggo klanten over smishing.

  ZiggoVodafoneZiggofraudeinternetinternetcriminelensmishingphishing

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)