Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo klanten opgelet: kabelbedrijf waarschuwt voor oplichting

  Ziggo heeft klanten die gebruikmaken van het eigen gebruikersforum gewaarschuwd voor internetcriminelen die via sms-berichten mensen proberen op te lichten.
  Jarco Kriek
  23 december 2021
  comments 4
  Ziggo klanten opgelet: kabelbedrijf waarschuwt voor oplichting
  Foto Getty Images

  Internetcriminelen gebruiken vaker dan voorheen grote merknamen als Ziggo en KPN om Nederlanders op te lichten. Dit gebeurt door toegang te krijgen tot de persoonlijke inloggegevens van klanten of hun bankgegevens. Soms loopt de schade op tot tienduizenden euro's.

   

  Smishing

  Het oplichten via sms wordt ook wel smishing genoemd. Smishing is vernoemd naar phishing waarbij internetcriminelen via mail persoonlijke gegevens van slachtoffers proberen buit te maken. De meest gebruikte smishingberichten via sms zijn meldingen dat de bankpas verlopen is, dat er een pakketje voor u klaar staat en dat er een belangrijke voicemail voor u is. In de sms staat een link die moet worden ingedrukt. Als dit wordt gedaan dan komt men terecht op de internetsite van de internetcriminelen en begint het vissen naar persoonlijke gegevens.

   

  Op een speciale internetpagina informeert Ziggo klanten over smishing.

  ZiggoVodafoneZiggofraudeinternetinternetcriminelensmishingphishing

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  TV-TIP Valerian and the City of a Thousand Planets

  Valerian and the City of a Thousand Planets
  RTL 7 om 20:30 uur
  In de 28e eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)