Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo klanten opgelet: kabelbedrijf waarschuwt voor oplichting

  Ziggo heeft klanten die gebruikmaken van het eigen gebruikersforum gewaarschuwd voor internetcriminelen die via sms-berichten mensen proberen op te lichten.
  Jarco Kriek
  23 december 2021
  comments 4
  Ziggo klanten opgelet: kabelbedrijf waarschuwt voor oplichting
  Foto Getty Images

  Internetcriminelen gebruiken vaker dan voorheen grote merknamen als Ziggo en KPN om Nederlanders op te lichten. Dit gebeurt door toegang te krijgen tot de persoonlijke inloggegevens van klanten of hun bankgegevens. Soms loopt de schade op tot tienduizenden euro's.

   

  Smishing

  Het oplichten via sms wordt ook wel smishing genoemd. Smishing is vernoemd naar phishing waarbij internetcriminelen via mail persoonlijke gegevens van slachtoffers proberen buit te maken. De meest gebruikte smishingberichten via sms zijn meldingen dat de bankpas verlopen is, dat er een pakketje voor u klaar staat en dat er een belangrijke voicemail voor u is. In de sms staat een link die moet worden ingedrukt. Als dit wordt gedaan dan komt men terecht op de internetsite van de internetcriminelen en begint het vissen naar persoonlijke gegevens.

   

  Op een speciale internetpagina informeert Ziggo klanten over smishing.

  ZiggoVodafoneZiggofraudeinternetinternetcriminelensmishingphishing

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview