Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo koopt uitzendrechten: gratis voetbal voor klanten in de komende jaren

  VodafoneZiggo heeft voor Ziggo en Ziggo Sport de uitzendrechten verlengd van de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A.
  Jarco Kriek
  29 maart 2024
  comments 6
  Ziggo koopt uitzendrechten: gratis voetbal voor klanten in de komende jaren
  Foto Getty Images

  Nadat eerder de uitzendrechten van de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga meerjarig werden vastgelegd, heeft VodafoneZiggo nu ook de uitzendrechten van de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A verlengd. Hierdoor is de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie na dit voetbalseizoen nog vijf jaar bij Ziggo Sport te zien. Een deel van de wedstrijden is door Ziggo-klanten zonder extra kosten te bekijken via het digitale basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14. Klanten van andere providers zoals KPN, Odido en Delta moeten hiervoor een aanvullend Ziggo Sport Totaal-abonnement nemen. Naast de Serie A vallen ook Coppa Italia en Supercoppa Italiana binnen de rechtendeal die VodafoneZiggo heeft gesloten.

   

  Onmisbaar

  Marcel Beerthuizen - Director Ziggo Sport – over de verlenging van de uitzendrechten: “Serie A, Coppa Italia en Supercoppa Italiana zijn onmisbare onderdelen in het uitgebreide top voetbalaanbod van Ziggo Sport. Naast onder andere de Spaanse LaLiga en de Belgische Pro League is Serie A nog een belangrijke Europese competitie die ook de komende jaren exclusief bij Ziggo Sport te zien is. Hiermee laten we nogmaals zien dat wij de ‘Home of European Football’ zijn, waar kijkers en volgers ook de komende vijf jaar kunnen genieten van onder andere Juventus, AS Roma, Napoli, AC Milan en Internationale in de sterke Italiaanse competitie.”

   

  Focus

  Vanaf het komend voetbalseizoen zijn in ieder geval gedurende drie jaar ook alle Europese UEFA voetbalcompetities voor clubteams live op de kanalen van Ziggo Sport te zien. Het gaat hierbij om de voetbalcompetities Champions League, Europa League en Conference League. Ziggo-klanten kunnen een deel van de wedstrijden live volgen. De voetbalwedstrijden van Nederlandse clubs dienen ook voor klanten van andere providers via het goedkoopste lineaire tv-abonnement zichtbaar te zijn. VodafoneZiggo opperde eerder het idee om voor klanten van andere providers de wedstrijden gratis online via een app aan te bieden. Of dit ook op deze manier gaat gebeuren dat moet nog worden bezien. Concurrerende providers hebben hierover vragen gesteld aan toezichthouder Commissariaat voor de Media (CvdM).

  ZiggoZiggo SportVodafoneZiggovoetbaluitzendrechtencontentSerie A

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview