Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo, KPN, Delta en T-Mobile willen 2 miljard euro voor uitzendrechten Eredivisie betalen’

  De uitzendrechten van voetbalcompetitie Eredivisie worden voor een recordbedrag verkocht. Aan wie is nog onduidelijk. Een consortium van Ziggo, KPN, Delta Fiber en T-Mobile maakt goede kans.
  Jarco Kriek
  26 april 2023
  comments 2
  ‘Ziggo, KPN, Delta en T-Mobile willen 2 miljard euro voor uitzendrechten Eredivisie betalen’
  Foto Getty Images

  Volgens Chris Woerts willen de vier tv-providers voor een periode van tien jaar twee miljard euro betalen voor de uitzendrechten van de Eredivisie. De sportmarketeer maakte dit bekend in het tv-programma Vandaag Inside. Als de eredivisieclubs zouden ingaan op het aanbod van VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, Delta Fiber (Delta en Caiway) en T-Mobile kunnen ze in de periode 2025 – 2035 jaarlijks meer dan 200 miljoen onderling verdelen. Dat is ruim twee keer zoveel als nu het geval is. De huidige afdracht bedraagt iets meer dan 90 miljoen euro per jaar.

   

  Bod

  NOS bevestigt dat een bod van de vier providers is voorgelegd aan Eredivisie CV-directeur Jan de Jong en de mediacommissie van de eredivisieclubs. Deze gaan het bod inhoudelijk bestuderen. Belangrijke onderdelen van het bod zijn dat aanvullende kosten voor de eredivisieclubs al van het bedrag zijn afgetrokken. Ook wordt geen exclusiviteit voorgesteld. Dit betekent bijvoorbeeld dat Eredivisie CV de beelden ook via een eigen streamingdienst als OTT-abonnement zouden kunnen aanbieden. Die constructie is vergelijkbaar met de manier waarop de Formule 1-rechten in Nederland op dit moment worden aangeboden door zowel Viaplay als door rechteneigenaar FOM met de eigen streamingdienst F1 TV Pro.

   

  Disney

  De uitzendrechten zijn tot medio 2025 in bezit van Disney, die ze exploiteert via zijn betaalzender ESPN. Disney wil de uitzendrechten ook na medio 2025 behouden en heeft hiervoor een bod van 1,7 miljard euro uitgebracht. Disney heeft wel de mogelijkheid om als laatste hetzelfde bod te plaatsen als de andere biedende partijen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNDelta FiberDeltaCaiwayT-MobileEredivisievoetbalDisney BeneluxESPNuitzendrechten

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)