Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en andere distributeurs wijzigen zenderlijst

  Ziggo, KPN en vrijwel alle andere tv-distributeurs gaan in de komende weken de volgorde van de zenderlijst voor digitale televisie wijzigen.
  Jarco Kriek
  29 november 2021
  comments 2
  Ziggo, KPN en andere distributeurs wijzigen zenderlijst

  NPO heeft aangekondigd om op 15 december het aanbod van digitale themakanalen te versoberen. De publieke omroep is daarnaast met distributeurs overeengekomen dat de drie overgebleven digitale themakanalen bij alle meewerkende distributeurs op hetzelfde kanaalnummer in de zenderlijst aangeboden worden. Dit betekent dat NPO 1 Extra op kanaalnummer 81 terug te vinden is. Voor NPO 2 Extra is kanaalnummer 82 gereserveerd en voor NPO Politiek & Nieuws kanaalnummer 83.

   

  Ziggo later

  Nadat Stichting Kabelnet Veendam (SKV) als eerste aangaf de door NPO voorgestelde kanaalnummers voor de digitale themakanalen te gaan gebruiken, laten nu ook andere distributeurs weten dit te gaan doen. Vrijwel alle distributeurs voeren de wijziging direct per 15 december door. Dit is onder meer bij KPN Interactieve TV het geval. Ziggo wacht echter nog enige weken met de wijziging in de zenderlijst. Het kabelbedrijf wil de zenderlijst in de eerste week van 2022 vernieuwen.

   

  Bruikleendecoders

  De vastgestelde kanaalnummers bij distributeurs zijn alleen van toepassing bij bruikleendecoders die door de distributeur zelf zijn geleverd. Bij gebruik van eigen hardware worden de zenders wel in lijstvolgorde van de distributeur in de zenderlijst geplaatst. Het is dan voor de gebruiker wel mogelijk om de zenderlijst handmatig aan te passen waardoor zenders op een zelf gewenste plek in de zenderlijst geplaatst kunnen worden.

  NPOpublieke omroepNPO 1 ExtraNPO 2 ExtraNPO PolitiekZiggoVodafoneZiggoKPNInteractieve TVtvtelevisiezenderlijst

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)