Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en andere distributeurs wijzigen zenderlijst

  Ziggo, KPN en vrijwel alle andere tv-distributeurs gaan in de komende weken de volgorde van de zenderlijst voor digitale televisie wijzigen.
  Jarco Kriek
  29 november 2021
  comments 2
  Ziggo, KPN en andere distributeurs wijzigen zenderlijst

  NPO heeft aangekondigd om op 15 december het aanbod van digitale themakanalen te versoberen. De publieke omroep is daarnaast met distributeurs overeengekomen dat de drie overgebleven digitale themakanalen bij alle meewerkende distributeurs op hetzelfde kanaalnummer in de zenderlijst aangeboden worden. Dit betekent dat NPO 1 Extra op kanaalnummer 81 terug te vinden is. Voor NPO 2 Extra is kanaalnummer 82 gereserveerd en voor NPO Politiek & Nieuws kanaalnummer 83.

   

  Ziggo later

  Nadat Stichting Kabelnet Veendam (SKV) als eerste aangaf de door NPO voorgestelde kanaalnummers voor de digitale themakanalen te gaan gebruiken, laten nu ook andere distributeurs weten dit te gaan doen. Vrijwel alle distributeurs voeren de wijziging direct per 15 december door. Dit is onder meer bij KPN Interactieve TV het geval. Ziggo wacht echter nog enige weken met de wijziging in de zenderlijst. Het kabelbedrijf wil de zenderlijst in de eerste week van 2022 vernieuwen.

   

  Bruikleendecoders

  De vastgestelde kanaalnummers bij distributeurs zijn alleen van toepassing bij bruikleendecoders die door de distributeur zelf zijn geleverd. Bij gebruik van eigen hardware worden de zenders wel in lijstvolgorde van de distributeur in de zenderlijst geplaatst. Het is dan voor de gebruiker wel mogelijk om de zenderlijst handmatig aan te passen waardoor zenders op een zelf gewenste plek in de zenderlijst geplaatst kunnen worden.

  NPOpublieke omroepNPO 1 ExtraNPO 2 ExtraNPO PolitiekZiggoVodafoneZiggoKPNInteractieve TVtvtelevisiezenderlijst

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Qatar

  WK Voetbal: Nederland - Qatar
  NPO 1 om 15:00 uur
  Laten we hopen dat Oranje zich voorafgaand aan deze wedstrijd al geplaatst heeft voor de knock-outfase en dat deze pot slechts een formaliteit is. Mocht dat niet het geval zijn dan moeten de Qatarezen toch te verslaan zijn. Het gastland, de nummer 50 op de FIFA-ranglijst, doet pas voor het eerst mee aan het WK en dat is niet omdat ze zich geplaatst hebben.

  TV-TIP Cruise Ship Killers

  Cruise Ship Killers
  Crime + Investigation Network om 19:00 uur
  Als we Cruise Ship Killers moeten geloven, zijn die boten vol Amerikaanse pensionado’s een broedplaats voor moord en doodslag. In de afgelopen tien jaar zijn er ruim 200 cruisepassagiers en -medewerkers vermist geraakt, aan boord vermoord of over de reling gejaagd. Dit keer wordt een van de passagiers doodgestoken. De verdenking valt op een studiegenoot van het slachtoffer, die aan boord was én messen verzamelt. Maar is dat niet té toevallig?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)