Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en andere distributeurs wijzigen zenderlijst

  Ziggo, KPN en vrijwel alle andere tv-distributeurs gaan in de komende weken de volgorde van de zenderlijst voor digitale televisie wijzigen.
  Jarco Kriek
  29 november 2021
  comments 2
  Ziggo, KPN en andere distributeurs wijzigen zenderlijst

  NPO heeft aangekondigd om op 15 december het aanbod van digitale themakanalen te versoberen. De publieke omroep is daarnaast met distributeurs overeengekomen dat de drie overgebleven digitale themakanalen bij alle meewerkende distributeurs op hetzelfde kanaalnummer in de zenderlijst aangeboden worden. Dit betekent dat NPO 1 Extra op kanaalnummer 81 terug te vinden is. Voor NPO 2 Extra is kanaalnummer 82 gereserveerd en voor NPO Politiek & Nieuws kanaalnummer 83.

   

  Ziggo later

  Nadat Stichting Kabelnet Veendam (SKV) als eerste aangaf de door NPO voorgestelde kanaalnummers voor de digitale themakanalen te gaan gebruiken, laten nu ook andere distributeurs weten dit te gaan doen. Vrijwel alle distributeurs voeren de wijziging direct per 15 december door. Dit is onder meer bij KPN Interactieve TV het geval. Ziggo wacht echter nog enige weken met de wijziging in de zenderlijst. Het kabelbedrijf wil de zenderlijst in de eerste week van 2022 vernieuwen.

   

  Bruikleendecoders

  De vastgestelde kanaalnummers bij distributeurs zijn alleen van toepassing bij bruikleendecoders die door de distributeur zelf zijn geleverd. Bij gebruik van eigen hardware worden de zenders wel in lijstvolgorde van de distributeur in de zenderlijst geplaatst. Het is dan voor de gebruiker wel mogelijk om de zenderlijst handmatig aan te passen waardoor zenders op een zelf gewenste plek in de zenderlijst geplaatst kunnen worden.

  NPOpublieke omroepNPO 1 ExtraNPO 2 ExtraNPO PolitiekZiggoVodafoneZiggoKPNInteractieve TVtvtelevisiezenderlijst

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)