Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en andere distributeurs wijzigen zenderlijst

  Ziggo, KPN en vrijwel alle andere tv-distributeurs gaan in de komende weken de volgorde van de zenderlijst voor digitale televisie wijzigen.
  Jarco Kriek
  29 november 2021
  comments 2
  Ziggo, KPN en andere distributeurs wijzigen zenderlijst

  NPO heeft aangekondigd om op 15 december het aanbod van digitale themakanalen te versoberen. De publieke omroep is daarnaast met distributeurs overeengekomen dat de drie overgebleven digitale themakanalen bij alle meewerkende distributeurs op hetzelfde kanaalnummer in de zenderlijst aangeboden worden. Dit betekent dat NPO 1 Extra op kanaalnummer 81 terug te vinden is. Voor NPO 2 Extra is kanaalnummer 82 gereserveerd en voor NPO Politiek & Nieuws kanaalnummer 83.

   

  Ziggo later

  Nadat Stichting Kabelnet Veendam (SKV) als eerste aangaf de door NPO voorgestelde kanaalnummers voor de digitale themakanalen te gaan gebruiken, laten nu ook andere distributeurs weten dit te gaan doen. Vrijwel alle distributeurs voeren de wijziging direct per 15 december door. Dit is onder meer bij KPN Interactieve TV het geval. Ziggo wacht echter nog enige weken met de wijziging in de zenderlijst. Het kabelbedrijf wil de zenderlijst in de eerste week van 2022 vernieuwen.

   

  Bruikleendecoders

  De vastgestelde kanaalnummers bij distributeurs zijn alleen van toepassing bij bruikleendecoders die door de distributeur zelf zijn geleverd. Bij gebruik van eigen hardware worden de zenders wel in lijstvolgorde van de distributeur in de zenderlijst geplaatst. Het is dan voor de gebruiker wel mogelijk om de zenderlijst handmatig aan te passen waardoor zenders op een zelf gewenste plek in de zenderlijst geplaatst kunnen worden.

  NPOpublieke omroepNPO 1 ExtraNPO 2 ExtraNPO PolitiekZiggoVodafoneZiggoKPNInteractieve TVtvtelevisiezenderlijst

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)