Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en T-Mobile blokkeren RT vanwege oorlog Oekraïne

  De drie grootste internetaanbieders VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en T-Mobile blokkeren vanwege de oorlog in Oekraïne enkele Russische nieuwssites.
  Jarco Kriek
  8 march 2022
  comments 6
  Ziggo, KPN en T-Mobile blokkeren RT vanwege oorlog Oekraïne
  Foto Getty Images

  De Europese Unie kondigde vorige week een verbod van twee Russische staatsmedia aan: Russia Today (RT) en Sputnik. Niet alleen de drie grootste internetaanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile maar ook veel kleinere internetaanbieders gaan de twee Russische nieuwssites blokkeren. Dit zorgt volgens NOS ervoor dat de meeste internetgebruikers in Nederland in de loop van vandaag geen toegang meer tot RT en Sputnik hebben. Sputnik heeft inmiddels berichtgeving van NOS overgenomen dat zij samen met RT in Nederland geblokkeerd worden.

   

  Bezwaren

  Een keuze voor internetaanbieders is er eigenlijk niet. Als beide websites niet worden geblokkeerd dan wordt een strafbaar feit gepleegd waarvan het Openbaar Ministerie op voorhand al heeft laten weten dat gehandhaafd gaat worden. Zo laat KPN weten schoorvoetend gehoor te geven aan het Europese besluit ondanks dat dit telecombedrijf fundamentele bezwaren heeft tegen het blokkeren van beide nieuwssites.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNXs4AllT-MobileinternetblokkadeoorlogOekraïne

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Beter!

  Beter!
  NPO 1 om 21:24 uur
  Vandaag wil Corina, die na veel roken kampt met de longziekte COPD, weer in beweging te komen met linedancing.

  TV-TIP Vandaag Inside

  Vandaag Inside
  SBS 6 om 21:35 uur
  Heel erg lang heeft het afscheid van Vandaag Inside niet geduurd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)