Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en T-Mobile blokkeren RT vanwege oorlog Oekraïne

  De drie grootste internetaanbieders VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en T-Mobile blokkeren vanwege de oorlog in Oekraïne enkele Russische nieuwssites.
  Jarco Kriek
  8 march 2022
  comments 6
  Ziggo, KPN en T-Mobile blokkeren RT vanwege oorlog Oekraïne
  Foto Getty Images

  De Europese Unie kondigde vorige week een verbod van twee Russische staatsmedia aan: Russia Today (RT) en Sputnik. Niet alleen de drie grootste internetaanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile maar ook veel kleinere internetaanbieders gaan de twee Russische nieuwssites blokkeren. Dit zorgt volgens NOS ervoor dat de meeste internetgebruikers in Nederland in de loop van vandaag geen toegang meer tot RT en Sputnik hebben. Sputnik heeft inmiddels berichtgeving van NOS overgenomen dat zij samen met RT in Nederland geblokkeerd worden.

   

  Bezwaren

  Een keuze voor internetaanbieders is er eigenlijk niet. Als beide websites niet worden geblokkeerd dan wordt een strafbaar feit gepleegd waarvan het Openbaar Ministerie op voorhand al heeft laten weten dat gehandhaafd gaat worden. Zo laat KPN weten schoorvoetend gehoor te geven aan het Europese besluit ondanks dat dit telecombedrijf fundamentele bezwaren heeft tegen het blokkeren van beide nieuwssites.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNXs4AllT-MobileinternetblokkadeoorlogOekraïne

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview