Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en T-Mobile blokkeren RT vanwege oorlog Oekraïne

  De drie grootste internetaanbieders VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en T-Mobile blokkeren vanwege de oorlog in Oekraïne enkele Russische nieuwssites.
  Jarco Kriek
  8 maart 2022
  comments 6
  Ziggo, KPN en T-Mobile blokkeren RT vanwege oorlog Oekraïne
  Foto Getty Images

  De Europese Unie kondigde vorige week een verbod van twee Russische staatsmedia aan: Russia Today (RT) en Sputnik. Niet alleen de drie grootste internetaanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile maar ook veel kleinere internetaanbieders gaan de twee Russische nieuwssites blokkeren. Dit zorgt volgens NOS ervoor dat de meeste internetgebruikers in Nederland in de loop van vandaag geen toegang meer tot RT en Sputnik hebben. Sputnik heeft inmiddels berichtgeving van NOS overgenomen dat zij samen met RT in Nederland geblokkeerd worden.

   

  Bezwaren

  Een keuze voor internetaanbieders is er eigenlijk niet. Als beide websites niet worden geblokkeerd dan wordt een strafbaar feit gepleegd waarvan het Openbaar Ministerie op voorhand al heeft laten weten dat gehandhaafd gaat worden. Zo laat KPN weten schoorvoetend gehoor te geven aan het Europese besluit ondanks dat dit telecombedrijf fundamentele bezwaren heeft tegen het blokkeren van beide nieuwssites.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNXs4AllT-MobileinternetblokkadeoorlogOekraïne

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)