Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en T-Mobile blokkeren RT vanwege oorlog Oekraïne

  De drie grootste internetaanbieders VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en T-Mobile blokkeren vanwege de oorlog in Oekraïne enkele Russische nieuwssites.
  Jarco Kriek
  8 maart 2022
  comments 6
  Ziggo, KPN en T-Mobile blokkeren RT vanwege oorlog Oekraïne
  Foto Getty Images

  De Europese Unie kondigde vorige week een verbod van twee Russische staatsmedia aan: Russia Today (RT) en Sputnik. Niet alleen de drie grootste internetaanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile maar ook veel kleinere internetaanbieders gaan de twee Russische nieuwssites blokkeren. Dit zorgt volgens NOS ervoor dat de meeste internetgebruikers in Nederland in de loop van vandaag geen toegang meer tot RT en Sputnik hebben. Sputnik heeft inmiddels berichtgeving van NOS overgenomen dat zij samen met RT in Nederland geblokkeerd worden.

   

  Bezwaren

  Een keuze voor internetaanbieders is er eigenlijk niet. Als beide websites niet worden geblokkeerd dan wordt een strafbaar feit gepleegd waarvan het Openbaar Ministerie op voorhand al heeft laten weten dat gehandhaafd gaat worden. Zo laat KPN weten schoorvoetend gehoor te geven aan het Europese besluit ondanks dat dit telecombedrijf fundamentele bezwaren heeft tegen het blokkeren van beide nieuwssites.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNXs4AllT-MobileinternetblokkadeoorlogOekraïne

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)