Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo, KPN en T-Mobile blokkeren RT vanwege oorlog Oekraïne

    De drie grootste internetaanbieders VodafoneZiggo (Ziggo), KPN en T-Mobile blokkeren vanwege de oorlog in Oekraïne enkele Russische nieuwssites.
    Jarco Kriek
    8 maart 2022
    comments 6
    Ziggo, KPN en T-Mobile blokkeren RT vanwege oorlog Oekraïne
    Foto Getty Images

    De Europese Unie kondigde vorige week een verbod van twee Russische staatsmedia aan: Russia Today (RT) en Sputnik. Niet alleen de drie grootste internetaanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile maar ook veel kleinere internetaanbieders gaan de twee Russische nieuwssites blokkeren. Dit zorgt volgens NOS ervoor dat de meeste internetgebruikers in Nederland in de loop van vandaag geen toegang meer tot RT en Sputnik hebben. Sputnik heeft inmiddels berichtgeving van NOS overgenomen dat zij samen met RT in Nederland geblokkeerd worden.

     

    Bezwaren

    Een keuze voor internetaanbieders is er eigenlijk niet. Als beide websites niet worden geblokkeerd dan wordt een strafbaar feit gepleegd waarvan het Openbaar Ministerie op voorhand al heeft laten weten dat gehandhaafd gaat worden. Zo laat KPN weten schoorvoetend gehoor te geven aan het Europese besluit ondanks dat dit telecombedrijf fundamentele bezwaren heeft tegen het blokkeren van beide nieuwssites.

    ZiggoVodafoneZiggoKPNXs4AllT-MobileinternetblokkadeoorlogOekraïne

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview