Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en T-Mobile nog nooit zoveel gebruikt

  VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile - de drie grootste providers met zowel een vast als mobiel netwerk - melden een record aan dataverbruik.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 0
  Ziggo, KPN en T-Mobile nog nooit zoveel gebruikt
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo en KPN stellen beide dat er tijdens de jaarwisseling nog nooit eerder zoveel data is verbruikt. KPN meldt alleen het dataverbruik van het eigen mobiele netwerk. Het record van vorig jaar werd deze jaarwisseling verpulverd. In totaal werd door KPN-klanten 453 terabytes (TB) aan data verbruikt, 32 procent meer dan tijdens de jaarwisseling van 2021 naar 2022. In vergelijking met 2014 berekende KPN dat het hedendaagse dataverbruik tijdens de jaarwisseling maar liefst zestig keer zo groot is.

   

  Vast en mobiel

  VodafoneZiggo geeft aan dat het vaste netwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone nog nooit eerder zoveel data te verwerken kregen als tijdens de jaarwisseling. Het dataverbruik op het mobiele netwerk van Vodafone was 47 procent hoger dan het jaar daarvoor. Ook constateerde VodafoneZiggo dat er minder gebeld werd en het versturen van sms-bericht minder in trek is. Gedurende nieuwsjaarnacht werd ook het vaste Ziggo HFC-kabelnetwerk meer gebruikt dan dezelfde periode in voorbijgaande jaren. Het gaat om een stijging in dataverbruik van 27 procent.

   

  Jaarrecord

  Ook bij T-Mobile was dit jaar tijdens de jaarwisseling een stijging van mobiel dataverbruik zichtbaar. Dit was met vijf procent echter kleiner dan bij Vodafone en KPN. Het telecombedrijf zag over het hele jaar 2022 het dataverbruik wel met 20 procent stijgen vergeleken met 2021.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoKPNT-Mobilemobielvastinternetdataverbruik

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)