Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en T-Mobile nog nooit zoveel gebruikt

  VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile - de drie grootste providers met zowel een vast als mobiel netwerk - melden een record aan dataverbruik.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 0
  Ziggo, KPN en T-Mobile nog nooit zoveel gebruikt
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo en KPN stellen beide dat er tijdens de jaarwisseling nog nooit eerder zoveel data is verbruikt. KPN meldt alleen het dataverbruik van het eigen mobiele netwerk. Het record van vorig jaar werd deze jaarwisseling verpulverd. In totaal werd door KPN-klanten 453 terabytes (TB) aan data verbruikt, 32 procent meer dan tijdens de jaarwisseling van 2021 naar 2022. In vergelijking met 2014 berekende KPN dat het hedendaagse dataverbruik tijdens de jaarwisseling maar liefst zestig keer zo groot is.

   

  Vast en mobiel

  VodafoneZiggo geeft aan dat het vaste netwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone nog nooit eerder zoveel data te verwerken kregen als tijdens de jaarwisseling. Het dataverbruik op het mobiele netwerk van Vodafone was 47 procent hoger dan het jaar daarvoor. Ook constateerde VodafoneZiggo dat er minder gebeld werd en het versturen van sms-bericht minder in trek is. Gedurende nieuwsjaarnacht werd ook het vaste Ziggo HFC-kabelnetwerk meer gebruikt dan dezelfde periode in voorbijgaande jaren. Het gaat om een stijging in dataverbruik van 27 procent.

   

  Jaarrecord

  Ook bij T-Mobile was dit jaar tijdens de jaarwisseling een stijging van mobiel dataverbruik zichtbaar. Dit was met vijf procent echter kleiner dan bij Vodafone en KPN. Het telecombedrijf zag over het hele jaar 2022 het dataverbruik wel met 20 procent stijgen vergeleken met 2021.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoKPNT-Mobilemobielvastinternetdataverbruik

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview