Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, KPN en T-Mobile nog nooit zoveel gebruikt

  VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile - de drie grootste providers met zowel een vast als mobiel netwerk - melden een record aan dataverbruik.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 0
  Ziggo, KPN en T-Mobile nog nooit zoveel gebruikt
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo en KPN stellen beide dat er tijdens de jaarwisseling nog nooit eerder zoveel data is verbruikt. KPN meldt alleen het dataverbruik van het eigen mobiele netwerk. Het record van vorig jaar werd deze jaarwisseling verpulverd. In totaal werd door KPN-klanten 453 terabytes (TB) aan data verbruikt, 32 procent meer dan tijdens de jaarwisseling van 2021 naar 2022. In vergelijking met 2014 berekende KPN dat het hedendaagse dataverbruik tijdens de jaarwisseling maar liefst zestig keer zo groot is.

   

  Vast en mobiel

  VodafoneZiggo geeft aan dat het vaste netwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone nog nooit eerder zoveel data te verwerken kregen als tijdens de jaarwisseling. Het dataverbruik op het mobiele netwerk van Vodafone was 47 procent hoger dan het jaar daarvoor. Ook constateerde VodafoneZiggo dat er minder gebeld werd en het versturen van sms-bericht minder in trek is. Gedurende nieuwsjaarnacht werd ook het vaste Ziggo HFC-kabelnetwerk meer gebruikt dan dezelfde periode in voorbijgaande jaren. Het gaat om een stijging in dataverbruik van 27 procent.

   

  Jaarrecord

  Ook bij T-Mobile was dit jaar tijdens de jaarwisseling een stijging van mobiel dataverbruik zichtbaar. Dit was met vijf procent echter kleiner dan bij Vodafone en KPN. Het telecombedrijf zag over het hele jaar 2022 het dataverbruik wel met 20 procent stijgen vergeleken met 2021.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoKPNT-Mobilemobielvastinternetdataverbruik

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)