Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo presenteert 4K UHD cloud-based Mediabox

    Liberty Global heeft op de Tech Summit in het Ziggo Dome in Amsterdam het Horizon 4-platform gepresenteerd. Onderdeel hiervan is een cloud-based Mediabox die geschikt is voor 4K Ultra HD met HDR ondersteuning.
    Jarco Kriek
    19 september 2018
    comments 32
    Ziggo presenteert 4K UHD cloud-based Mediabox
    Foto KMD

    Liberty Global gaat het nieuwe Horizon 4-platform als eerste in Nederland, België en Zwitserland uitrollen. Het Horizon 4-platform bestaat onder meer uit een vernieuwde mobiele app en een Mediabox met spraakondersteuning. In het geval van Ziggo komt er een vernieuwde versie van de Ziggo GO-app die volledig samenwerkt met de nieuwe Mediabox. De Horizon 4 Mediabox is kleiner, stiller maar vooral ook veel zuiniger dan de huidige Horizon Mediabox, die door Ziggo onder de naam Ziggo Mediabox XL op de markt wordt gebracht. Dit komt vooral omdat in de nieuwe Horizon 4 Mediabox geen harde schijf en internetmodem is geïntegreerd.

     

    Cloud-based

    Het opnemen van programma’s gaat voor het eerst bij Ziggo met de Horizon 4 Mediabox via de cloud. Dit heeft meerdere voordelen. Een energieslurpende harde schijf die daarnaast geluid en warmte veroorzaakt, is hierdoor niet meer nodig. Daarnaast zijn opgenomen programma’s met het Horizon 4-platform ook via de Ziggo GO-app te bekijken. Verder wordt de Ziggo GO-app een verlengstuk van de Mediabox. Alles van de Mediabox wordt op dezelfde manier op de Ziggo GO-app weergegeven. En alles van de Ziggo GO-app kan naar de Mediabox gestreamd worden. Verder kan de Mediabox via de app volledig bediend worden. En kan content van de Mediabox direct verder bekeken worden via de Ziggo GO-app. Op deze manier kan een film of serie die is gestart vanaf de Mediabox op elk gewenst tijdstip bijvoorbeeld op de slaapkamer na het pauzeren op de Mediabox verder bekeken worden op tablet of smartphone.

     

    Hybride

    De nieuwe Horizon 4 Mediabox is daarnaast volledig hybride door Ziggo inzetbaar. Op dit moment wordt in de testfase voor lineaire tv-zenders alleen nog de DVB-C broadcasttechniek gebruikt. Maar de nieuwe Mediabox kan probleemloos ook lineaire tv-zenders via IP de huiskamer inbrengen. Dit zorgt bijvoorbeeld voor de mogelijkheid om Franse en Italiaanse zenders die met de huidige Ziggo Mediabox XL alleen via een app te bekijken zijn in de toekomst in de standaard zenderlijst te integreren.

     

    Content

    Wanneer VodafoneZiggo – waarvan Ziggo een onderdeel is – het Horizon 4-platform in Nederland aan alle klanten van kabelbedrijf Ziggo gaat aanbieden, is nog niet bekend. De nieuwe Horizon 4 Mediabox wordt in Nederland al door een beperkte groep abonnees van Ziggo getest. De groep testgebruikers wordt in de komende periode groter. De verwachting is dat begin volgend jaar het nieuwe Horizon 4-platform voor alle Ziggo-klanten verkrijgbaar is. Dan wordt ook bekend welk content Ziggo in 4K UHD gaat aanbieden. Ondanks dat VodafoneZiggo hierover geen uitspraken doet, is de verwachting dat naast Netflix ook een deel van het aanbod van Ziggo Movies & Series – zoals series van HBO – en de Formule 1 in UHD te zien zijn.

     

    Testgebruikers

    Liberty Global stelt dat op dit moment in meerdere landen rond de 10.000 abonnees verspreidt over Europa de nieuwe Horizon 4 Mediabox testen. Het aantal testgebruikers wordt de komende periode uitgebreid, Zo maakte Telenet eerder bekend het aantal testgebruikers in de komende periode tot 20.000 te willen uitbreiden. VodafoneZiggo laat weten dat het in de aankomende tijd veel werk gaat verzetten om de nieuwe Horizon 4 Mediabox op een goede en verantwoorde manier aan klanten uit te rollen.

    Liberty GlobalZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalHorizon 4HorizonMediaboxZiggo Mediabox XLZiggo GOcloudcloudPVRcloud-basedhybridetesttestgebruikersZiggo Movies & Series4KUHDUltra HDhybrideIPIPTV

    Reacties

  1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

    Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

    TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

    Corsokoorts in Sint Jansklooster
    SBS6 om 20:30 uur
    Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

    Interview