Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt concurrentie van Delta Fiber in Zuid-Holland

  Ziggo heeft in grote delen van het land vooral glasvezelconcurrentie van KPN en Open Dutch Fiber, maar in een deel van Zuid-Holland is een andere speler actief.
  Jarco Kriek
  25 juni 2022
  comments 7
  Ziggo krijgt concurrentie van Delta Fiber in Zuid-Holland
  Foto Getty Images

  Delta Fiber gaat namelijk beginnen met de aanleg van glasvezel in Papendrecht. Deze gemeente met meer dan dertigduizend inwoners ligt onder de rook van Dordrecht. Waar in Dordrecht al enige tijd een glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL (KPN) operationeel is, troeft Delta Fiber KPN in buurtgemeente Papendrecht af en begint er als eerste met de aanleg van glasvezel.

   

  Alle adressen

  Alle woningen en bedrijfspanden in Papendrecht krijgen voor het einde van 2023 een glasvezelaansluiting. De aanleg daarvan is gratis en er zijn geen verplichtingen om de glasvezelaansluiting actief te gaan gebruiken voor de levering van de vaste diensten tv, internet en bellen. De aanleg vindt plaats in drie fases, waarbij als laatste de glasvezelaansluitingen in Oostpolder worden gerealiseerd.

   

  Meerdere providers

  De netwerken van Delta Fiber zijn open netwerken. Dit betekent dat abonnees behalve bij de providers Delta en Caiway van Delta Fiber ook bij andere aanbieders een abonnement kunnen nemen. Aanbieders als Online.nl en Freedom Internet – beide met tv-diensten van Canal Digitaal – bieden ook abonnementen aan via het glasvezelnetwerk. In Papendrecht levert Ziggo via de kabel zogenaamd gigabit internet waarbij een maximale downloadsnelheid van 1Gbps geleverd kan worden. Delta Fiber gaat in Papendrecht XGS-PON glasvezel aanleggen. Dit betekent dat in ieder geval bij Delta een abonnement met een maximale symmetrische internetsnelheid van 8Gbps kan worden afgenomen.

  Delta FiberDeltaCaiwayglasvezelaanleg glasvezelZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijdgigabitinternettvtelevisieXGS-PONPapendrecht

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)