Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt concurrentie van Delta Fiber in Zuid-Holland

  Ziggo heeft in grote delen van het land vooral glasvezelconcurrentie van KPN en Open Dutch Fiber, maar in een deel van Zuid-Holland is een andere speler actief.
  Jarco Kriek
  25 june 2022
  comments 7
  Ziggo krijgt concurrentie van Delta Fiber in Zuid-Holland
  Foto Getty Images

  Delta Fiber gaat namelijk beginnen met de aanleg van glasvezel in Papendrecht. Deze gemeente met meer dan dertigduizend inwoners ligt onder de rook van Dordrecht. Waar in Dordrecht al enige tijd een glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL (KPN) operationeel is, troeft Delta Fiber KPN in buurtgemeente Papendrecht af en begint er als eerste met de aanleg van glasvezel.

   

  Alle adressen

  Alle woningen en bedrijfspanden in Papendrecht krijgen voor het einde van 2023 een glasvezelaansluiting. De aanleg daarvan is gratis en er zijn geen verplichtingen om de glasvezelaansluiting actief te gaan gebruiken voor de levering van de vaste diensten tv, internet en bellen. De aanleg vindt plaats in drie fases, waarbij als laatste de glasvezelaansluitingen in Oostpolder worden gerealiseerd.

   

  Meerdere providers

  De netwerken van Delta Fiber zijn open netwerken. Dit betekent dat abonnees behalve bij de providers Delta en Caiway van Delta Fiber ook bij andere aanbieders een abonnement kunnen nemen. Aanbieders als Online.nl en Freedom Internet – beide met tv-diensten van Canal Digitaal – bieden ook abonnementen aan via het glasvezelnetwerk. In Papendrecht levert Ziggo via de kabel zogenaamd gigabit internet waarbij een maximale downloadsnelheid van 1Gbps geleverd kan worden. Delta Fiber gaat in Papendrecht XGS-PON glasvezel aanleggen. Dit betekent dat in ieder geval bij Delta een abonnement met een maximale symmetrische internetsnelheid van 8Gbps kan worden afgenomen.

  Delta FiberDeltaCaiwayglasvezelaanleg glasvezelZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijdgigabitinternettvtelevisieXGS-PONPapendrecht

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)