Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt gevoelige aanval van glasvezel te verwerken

  Na Amsterdam, Den Haag en Rotterdam krijgt Ziggo in een vierde grote stad serieuze concurrentie van glasvezel. Dit gebeurt in Utrecht, de stad waar het hoofdkantoor van VodafoneZiggo is gevestigd.
  Jarco Kriek
  12 januari 2023
  comments 3
  Ziggo krijgt gevoelige aanval van glasvezel te verwerken

  Eerder kondigde KPN een kleiner project met glasvezel in Utrecht aan. Hierbij worden 10.000 woningen op ‘het groene glasvezelnetwerk’ aangesloten. Open Dutch Fiber (ODF) met hoofdhuurder T-Mobile heeft in Utrecht een groter project aangekondigd. In de wijken Overvecht en Utrecht Noordwest gaat de glasvezelexploitant in eerste instantie 29.000 woningen toegang tot glasvezeldiensten geven. De werkzaamheden beginnen deze maand en de verwachting is dat in april de eerste woningen actief van het glasvezelnetwerk gebruik kunnen maken.

   

  Verder verglazen

  Het zijn niet de eerste activiteiten van ODF in Utrecht. In onder meer De Meern is het bedrijf op dit moment al bezig met de aanleg van glasvezel. De ambitie van ODF is om binnen vijf jaar in vrijwel heel Utrecht vaste diensten via glasvezel te kunnen aanbieden. KPN heeft dezelfde ambitie als vervanging van het nu gebruikte DSL-kopernetwerk.

   

  Ziggo

  VodafoneZiggo levert via bedrijfsonderdeel Ziggo al enige tijd met glasvezel te vergelijken downloadsnelheden in de Domstad. Voor zakelijke klanten gaat Ziggo vanaf mei zelfs nog sneller internet leveren: 1200Mbps vergeleken met 1000Mbps van glasvezel. Aan consumenten wordt met 1000Mbps een gelijke snelheid geleverd. Het gaat echter alleen om de downloadsnelheiden. De upload blijft met maximaal 100Mbps voor zakelijke klanten en 75Mbps voor consumenten ver achter bij de uploadsnelheid die via glasvezel geleverd wordt. Hierbij dient wel gezegd te worden dat voor het gros van de consumenten 75Mbps upload ruimschoots voldoende is voor wat zij met de internetverbinding willen doen.

  Open Dutch FiberODFT-MobileZiggoVodafoneZiggoglasvezelaanleg glasvezeltvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)