Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt gevoelige aanval van glasvezel te verwerken

  Na Amsterdam, Den Haag en Rotterdam krijgt Ziggo in een vierde grote stad serieuze concurrentie van glasvezel. Dit gebeurt in Utrecht, de stad waar het hoofdkantoor van VodafoneZiggo is gevestigd.
  Jarco Kriek
  12 januari 2023
  comments 3
  Ziggo krijgt gevoelige aanval van glasvezel te verwerken

  Eerder kondigde KPN een kleiner project met glasvezel in Utrecht aan. Hierbij worden 10.000 woningen op ‘het groene glasvezelnetwerk’ aangesloten. Open Dutch Fiber (ODF) met hoofdhuurder T-Mobile heeft in Utrecht een groter project aangekondigd. In de wijken Overvecht en Utrecht Noordwest gaat de glasvezelexploitant in eerste instantie 29.000 woningen toegang tot glasvezeldiensten geven. De werkzaamheden beginnen deze maand en de verwachting is dat in april de eerste woningen actief van het glasvezelnetwerk gebruik kunnen maken.

   

  Verder verglazen

  Het zijn niet de eerste activiteiten van ODF in Utrecht. In onder meer De Meern is het bedrijf op dit moment al bezig met de aanleg van glasvezel. De ambitie van ODF is om binnen vijf jaar in vrijwel heel Utrecht vaste diensten via glasvezel te kunnen aanbieden. KPN heeft dezelfde ambitie als vervanging van het nu gebruikte DSL-kopernetwerk.

   

  Ziggo

  VodafoneZiggo levert via bedrijfsonderdeel Ziggo al enige tijd met glasvezel te vergelijken downloadsnelheden in de Domstad. Voor zakelijke klanten gaat Ziggo vanaf mei zelfs nog sneller internet leveren: 1200Mbps vergeleken met 1000Mbps van glasvezel. Aan consumenten wordt met 1000Mbps een gelijke snelheid geleverd. Het gaat echter alleen om de downloadsnelheiden. De upload blijft met maximaal 100Mbps voor zakelijke klanten en 75Mbps voor consumenten ver achter bij de uploadsnelheid die via glasvezel geleverd wordt. Hierbij dient wel gezegd te worden dat voor het gros van de consumenten 75Mbps upload ruimschoots voldoende is voor wat zij met de internetverbinding willen doen.

  Open Dutch FiberODFT-MobileZiggoVodafoneZiggoglasvezelaanleg glasvezeltvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP EK Wielrennen Mannen

  EK Wielrennen Mannen
  NPO 1 om 13:10 uur
  Op het ­Europees kampioenschap in fietsprovincie Drenthe beginnen de wielrenners vandaag in Assen, om vervolgens met een lus naar afvalberg Col du VAM te rijden. Remco Evenepoel is er niet bij: de wereld­kampioen tijdrijden krijgt rust na de Ronde van Spanje. Ook Mathieu van der Poel laat verstek gaan en focust zich vanwege de Olympische Spelen op een mountainbike test-event in Parijs. Wout van Aert heeft echter wel oren naar de wit-blauwe trui met gouden sterren.

  TV-TIP Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries

  Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries
  BBC First om 20:00 uur
  In deze spin-off van Miss Fisher’s Murder Mysteries, die zich afspeelt in de jaren zestig, arriveert Peregrine in Melbourne om de erfenis van haar vermiste tante te ontvangen. Wanneer de jonge vrouw ontdekt hoe avontuurlijk Phryne was, wil zij in haar tantes voetsporen treden. Er zit maar één ding op: ook een moord oplossen.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)