Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt in Delft concurrentie glasvezel KPN en T-Mobile

  Niet alleen KPN maar ook Open Dutch Fiber gaat in Delft een glasvezelnetwerk aanleggen. Hierdoor gaat ook T-Mobile in deze gemeente de concurrentie met Ziggo aan.
  Jarco Kriek
  28 october 2021
  comments 6
  Ziggo krijgt in Delft concurrentie glasvezel KPN en T-Mobile
  Foto Getty Images

  Ziggo biedt in Delft via de kabel gigabit internet aan. Daarbij wordt maximaal 1Gbps downloadsnelheid geleverd. De upload is met 50Mbps aanmerkelijk lager. Nadat KPN eerder al aankondigde in Delft via dochterbedrijf KPN NetwerkNL een glasvezelnetwerk aan te leggen, volgt vandaag de aankondiging dat in de meeste woningen een derde toegang tot een gigabit-netwerk komt.

   

  Twee keer glasvezel

  Open Dutch Fiber heeft bekendgemaakt dat in november wordt begonnen met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerken in de wijken Tanthof West, Tanthof Oost, Buitenhof, Voordijkshoorn en Hof van Delft. Op dit netwerk worden meer dan 25.000 woningen en bedrijven aangesloten. De werkzaamheden beginnen in november en zullen naar verwachting begin 2023 zijn afgerond. De eerste aansluiting wordt begin 2022 opgeleverd.

   

  T-Mobile

  Open Dutch Fiber heeft de ambitie om in de komende jaren in Nederland meer dan een miljoen aansluitingen op eigen glasvezelnetwerken te realiseren. T-Mobile wordt de hoofdhuurder van deze voor geïnteresseerde bedrijven open netwerken. T-Mobile wil met gunstige toegangs- en wholesaleprijzen de Open Dutch Fiber-netwerken aantrekkelijk maken voor serviceproviders. Daarbij gelden lagere wholesaleprijzen dan de KPN NetwerkNL-netwerken. Door goedkopere toegang kunnen serviceproviders op basis van prijsniveau de concurrentie met de twee grootste aanbieders van vaste diensten Ziggo en KPN beter aangaan.

  Open Dutch FiberT-Mobileaanleg glasvezelglasvezelinternetgigabittvtelevisieconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)