Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt in Delft concurrentie glasvezel KPN en T-Mobile

  Niet alleen KPN maar ook Open Dutch Fiber gaat in Delft een glasvezelnetwerk aanleggen. Hierdoor gaat ook T-Mobile in deze gemeente de concurrentie met Ziggo aan.
  Jarco Kriek
  28 oktober 2021
  comments 6
  Ziggo krijgt in Delft concurrentie glasvezel KPN en T-Mobile
  Foto Getty Images

  Ziggo biedt in Delft via de kabel gigabit internet aan. Daarbij wordt maximaal 1Gbps downloadsnelheid geleverd. De upload is met 50Mbps aanmerkelijk lager. Nadat KPN eerder al aankondigde in Delft via dochterbedrijf KPN NetwerkNL een glasvezelnetwerk aan te leggen, volgt vandaag de aankondiging dat in de meeste woningen een derde toegang tot een gigabit-netwerk komt.

   

  Twee keer glasvezel

  Open Dutch Fiber heeft bekendgemaakt dat in november wordt begonnen met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerken in de wijken Tanthof West, Tanthof Oost, Buitenhof, Voordijkshoorn en Hof van Delft. Op dit netwerk worden meer dan 25.000 woningen en bedrijven aangesloten. De werkzaamheden beginnen in november en zullen naar verwachting begin 2023 zijn afgerond. De eerste aansluiting wordt begin 2022 opgeleverd.

   

  T-Mobile

  Open Dutch Fiber heeft de ambitie om in de komende jaren in Nederland meer dan een miljoen aansluitingen op eigen glasvezelnetwerken te realiseren. T-Mobile wordt de hoofdhuurder van deze voor geïnteresseerde bedrijven open netwerken. T-Mobile wil met gunstige toegangs- en wholesaleprijzen de Open Dutch Fiber-netwerken aantrekkelijk maken voor serviceproviders. Daarbij gelden lagere wholesaleprijzen dan de KPN NetwerkNL-netwerken. Door goedkopere toegang kunnen serviceproviders op basis van prijsniveau de concurrentie met de twee grootste aanbieders van vaste diensten Ziggo en KPN beter aangaan.

  Open Dutch FiberT-Mobileaanleg glasvezelglasvezelinternetgigabittvtelevisieconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP 70 jaar na de Watersnoodramp

  70 jaar na de Watersnoodramp
  NPO 1 om 10:30 uur
  In Ouwerkerk, het Zeeuwse dorp waar in 1953 het laatste dijkgat werd gedicht met behulp van caissons, een soort enorme betonnen blokkendozen, herdenkt Nederland de Watersnoodramp. Onder de sprekers zijn een overlevende van de ramp en burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland. Winfried Baijens, tevens het gezicht van de serie Het water komt, presenteert.

  TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)