Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt in Delft concurrentie glasvezel KPN en T-Mobile

  Niet alleen KPN maar ook Open Dutch Fiber gaat in Delft een glasvezelnetwerk aanleggen. Hierdoor gaat ook T-Mobile in deze gemeente de concurrentie met Ziggo aan.
  Jarco Kriek
  28 october 2021
  comments 6
  Ziggo krijgt in Delft concurrentie glasvezel KPN en T-Mobile
  Foto Getty Images

  Ziggo biedt in Delft via de kabel gigabit internet aan. Daarbij wordt maximaal 1Gbps downloadsnelheid geleverd. De upload is met 50Mbps aanmerkelijk lager. Nadat KPN eerder al aankondigde in Delft via dochterbedrijf KPN NetwerkNL een glasvezelnetwerk aan te leggen, volgt vandaag de aankondiging dat in de meeste woningen een derde toegang tot een gigabit-netwerk komt.

   

  Twee keer glasvezel

  Open Dutch Fiber heeft bekendgemaakt dat in november wordt begonnen met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerken in de wijken Tanthof West, Tanthof Oost, Buitenhof, Voordijkshoorn en Hof van Delft. Op dit netwerk worden meer dan 25.000 woningen en bedrijven aangesloten. De werkzaamheden beginnen in november en zullen naar verwachting begin 2023 zijn afgerond. De eerste aansluiting wordt begin 2022 opgeleverd.

   

  T-Mobile

  Open Dutch Fiber heeft de ambitie om in de komende jaren in Nederland meer dan een miljoen aansluitingen op eigen glasvezelnetwerken te realiseren. T-Mobile wordt de hoofdhuurder van deze voor geïnteresseerde bedrijven open netwerken. T-Mobile wil met gunstige toegangs- en wholesaleprijzen de Open Dutch Fiber-netwerken aantrekkelijk maken voor serviceproviders. Daarbij gelden lagere wholesaleprijzen dan de KPN NetwerkNL-netwerken. Door goedkopere toegang kunnen serviceproviders op basis van prijsniveau de concurrentie met de twee grootste aanbieders van vaste diensten Ziggo en KPN beter aangaan.

  Open Dutch FiberT-Mobileaanleg glasvezelglasvezelinternetgigabittvtelevisieconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP De Verraders

  De Verraders
  RTL 4 om 20:00 uur
  Het leven van een getrouwe gaat niet over rozen. De kans om de finish te halen is klein, maar soms moet je een gokje wagen.

  TV-TIP Louis Therou: Dark States

  Louis Therou: Dark States
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het aantal mensen dat naar z’n grootje is geschoten in District 5, een niet al te gezellig stadsdeel van Milwaukee, is de afgelopen jaren fors gestegen.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)