Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt nog meer concurrentie van KPN NetwerkNL glasvezel

  In drie gemeenten in Nederland waar Ziggo via de kabel op dit moment de meest uitgebreide diensten levert, is KPN begonnen met de aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  16 november 2021
  comments 3
  Ziggo krijgt nog meer concurrentie van KPN NetwerkNL glasvezel

  De concurrentiedruk voor Ziggo wordt door de grootschalige en snelle uitrol van glasvezel in Nederland sneller dan verwacht groter. KPN kan via glasvezel minimaal gelijkwaardige diensten als Ziggo leveren. Daarbij heeft glasvezel als grote voordeel dat niet alleen symmetrische internetsnelheden, maar ook internet met een snellere reactiesnelheid (latency) geleverd kan worden. Dit is bijvoorbeeld bij online gamen een belangrijk voordeel. Daarnaast speelt de beschikbare bandbreedte bij het leveren van tv-zenders in HD- en 4K-beeldkwaliteit.

   

  Meer glasvezel

  KPN NetwerkNL is in de Haagse wijk Scheveningen begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk dat in totaal 12.000 glasvezelaansluitpunten moet gaan tellen. In een randgemeente van Den Haag in Rijswijk komt een 14.000 aansluitingen tellend nieuw glasvezelnetwerk. In de delen Maaspoort en Empel in Den Bosch is KPN NetwerkNL begonnen met de aanleg van glasvezel dat toegang tot ongeveer 10.000 adressen geeft.

   

  KPN verglaast verder

  KPN heeft de ambitie om in 2026 in ongeveer tachtig procent van de woningen en bedrijven in Nederland een toegangspunt tot het eigen ‘groene glasvezel’ aangelegd te hebben. Om dit te bereiken, wil dochterbedrijf KPN NetwerkNL glasvezel in de komende jaren in minimaal een half miljoen woningen jaarlijks een aansluitpunt aanleggen.

  KPNKPN NetwerkNLglasvezelaanleg glasvezelZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijdtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP 70 jaar na de Watersnoodramp

  70 jaar na de Watersnoodramp
  NPO 1 om 10:30 uur
  In Ouwerkerk, het Zeeuwse dorp waar in 1953 het laatste dijkgat werd gedicht met behulp van caissons, een soort enorme betonnen blokkendozen, herdenkt Nederland de Watersnoodramp. Onder de sprekers zijn een overlevende van de ramp en burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland. Winfried Baijens, tevens het gezicht van de serie Het water komt, presenteert.

  TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)