Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt nog meer concurrentie van KPN NetwerkNL glasvezel

  In drie gemeenten in Nederland waar Ziggo via de kabel op dit moment de meest uitgebreide diensten levert, is KPN begonnen met de aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  16 november 2021
  comments 3
  Ziggo krijgt nog meer concurrentie van KPN NetwerkNL glasvezel

  De concurrentiedruk voor Ziggo wordt door de grootschalige en snelle uitrol van glasvezel in Nederland sneller dan verwacht groter. KPN kan via glasvezel minimaal gelijkwaardige diensten als Ziggo leveren. Daarbij heeft glasvezel als grote voordeel dat niet alleen symmetrische internetsnelheden, maar ook internet met een snellere reactiesnelheid (latency) geleverd kan worden. Dit is bijvoorbeeld bij online gamen een belangrijk voordeel. Daarnaast speelt de beschikbare bandbreedte bij het leveren van tv-zenders in HD- en 4K-beeldkwaliteit.

   

  Meer glasvezel

  KPN NetwerkNL is in de Haagse wijk Scheveningen begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk dat in totaal 12.000 glasvezelaansluitpunten moet gaan tellen. In een randgemeente van Den Haag in Rijswijk komt een 14.000 aansluitingen tellend nieuw glasvezelnetwerk. In de delen Maaspoort en Empel in Den Bosch is KPN NetwerkNL begonnen met de aanleg van glasvezel dat toegang tot ongeveer 10.000 adressen geeft.

   

  KPN verglaast verder

  KPN heeft de ambitie om in 2026 in ongeveer tachtig procent van de woningen en bedrijven in Nederland een toegangspunt tot het eigen ‘groene glasvezel’ aangelegd te hebben. Om dit te bereiken, wil dochterbedrijf KPN NetwerkNL glasvezel in de komende jaren in minimaal een half miljoen woningen jaarlijks een aansluitpunt aanleggen.

  KPNKPN NetwerkNLglasvezelaanleg glasvezelZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijdtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP De Verraders

  De Verraders
  RTL 4 om 20:00 uur
  Het leven van een getrouwe gaat niet over rozen. De kans om de finish te halen is klein, maar soms moet je een gokje wagen.

  TV-TIP Louis Therou: Dark States

  Louis Therou: Dark States
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het aantal mensen dat naar z’n grootje is geschoten in District 5, een niet al te gezellig stadsdeel van Milwaukee, is de afgelopen jaren fors gestegen.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)