Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt nog meer concurrentie van KPN NetwerkNL glasvezel

  In drie gemeenten in Nederland waar Ziggo via de kabel op dit moment de meest uitgebreide diensten levert, is KPN begonnen met de aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  16 november 2021
  comments 3
  Ziggo krijgt nog meer concurrentie van KPN NetwerkNL glasvezel

  De concurrentiedruk voor Ziggo wordt door de grootschalige en snelle uitrol van glasvezel in Nederland sneller dan verwacht groter. KPN kan via glasvezel minimaal gelijkwaardige diensten als Ziggo leveren. Daarbij heeft glasvezel als grote voordeel dat niet alleen symmetrische internetsnelheden, maar ook internet met een snellere reactiesnelheid (latency) geleverd kan worden. Dit is bijvoorbeeld bij online gamen een belangrijk voordeel. Daarnaast speelt de beschikbare bandbreedte bij het leveren van tv-zenders in HD- en 4K-beeldkwaliteit.

   

  Meer glasvezel

  KPN NetwerkNL is in de Haagse wijk Scheveningen begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk dat in totaal 12.000 glasvezelaansluitpunten moet gaan tellen. In een randgemeente van Den Haag in Rijswijk komt een 14.000 aansluitingen tellend nieuw glasvezelnetwerk. In de delen Maaspoort en Empel in Den Bosch is KPN NetwerkNL begonnen met de aanleg van glasvezel dat toegang tot ongeveer 10.000 adressen geeft.

   

  KPN verglaast verder

  KPN heeft de ambitie om in 2026 in ongeveer tachtig procent van de woningen en bedrijven in Nederland een toegangspunt tot het eigen ‘groene glasvezel’ aangelegd te hebben. Om dit te bereiken, wil dochterbedrijf KPN NetwerkNL glasvezel in de komende jaren in minimaal een half miljoen woningen jaarlijks een aansluitpunt aanleggen.

  KPNKPN NetwerkNLglasvezelaanleg glasvezelZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijdtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)