Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt nog meer concurrentie van KPN NetwerkNL glasvezel

  In drie gemeenten in Nederland waar Ziggo via de kabel op dit moment de meest uitgebreide diensten levert, is KPN begonnen met de aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  16 november 2021
  comments 3
  Ziggo krijgt nog meer concurrentie van KPN NetwerkNL glasvezel

  De concurrentiedruk voor Ziggo wordt door de grootschalige en snelle uitrol van glasvezel in Nederland sneller dan verwacht groter. KPN kan via glasvezel minimaal gelijkwaardige diensten als Ziggo leveren. Daarbij heeft glasvezel als grote voordeel dat niet alleen symmetrische internetsnelheden, maar ook internet met een snellere reactiesnelheid (latency) geleverd kan worden. Dit is bijvoorbeeld bij online gamen een belangrijk voordeel. Daarnaast speelt de beschikbare bandbreedte bij het leveren van tv-zenders in HD- en 4K-beeldkwaliteit.

   

  Meer glasvezel

  KPN NetwerkNL is in de Haagse wijk Scheveningen begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk dat in totaal 12.000 glasvezelaansluitpunten moet gaan tellen. In een randgemeente van Den Haag in Rijswijk komt een 14.000 aansluitingen tellend nieuw glasvezelnetwerk. In de delen Maaspoort en Empel in Den Bosch is KPN NetwerkNL begonnen met de aanleg van glasvezel dat toegang tot ongeveer 10.000 adressen geeft.

   

  KPN verglaast verder

  KPN heeft de ambitie om in 2026 in ongeveer tachtig procent van de woningen en bedrijven in Nederland een toegangspunt tot het eigen ‘groene glasvezel’ aangelegd te hebben. Om dit te bereiken, wil dochterbedrijf KPN NetwerkNL glasvezel in de komende jaren in minimaal een half miljoen woningen jaarlijks een aansluitpunt aanleggen.

  KPNKPN NetwerkNLglasvezelaanleg glasvezelZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijdtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)