Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo laat KPN en T-Mobile achter zich met het beste internet

  Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat Ziggo het beste vaste internet in Nederland aan klanten levert. Het laat KPN en T-Mobile achter zich.
  Jarco Kriek
  25 januari 2022
  comments 9
  Ziggo laat KPN en T-Mobile achter zich met het beste internet
  Foto Getty Images

  De coronapandemie toont aan dat vaste netwerken essentieel zijn voor de Nederlandse samenleving. Met de invoering van thuiswerken en hybride werken is een goede internetverbinding belangrijk. Onderzoek toont aan dat klanten van Ziggo gebruikmaken van het best geteste vaste netwerk van Nederland. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde benchmark van onafhankelijk onderzoeksbureau Umlaut dat de kwaliteit van Nederlandse vaste netwerken beoordeelt.

   

  Hoog rapportcijfer

  Met 947 van de 1000 punten komt Ziggo als beste uit de test. In het onderzoek meet umlaut de reactietijd (latency), down- en uploadsnelheid van alle vaste netwerken in Nederland gedurende een periode van zes maanden. De scores zijn gebaseerd op miljoenen gegevens van smartphones en tablets van deelnemers die daar toestemming voor hebben gegeven. Mobiele apparaten die via WiFi verbonden zijn aan het vaste netwerk, worden steeds intensiever gebruikt. Het meer thuiswerken tijdens de coronapandemie heeft hier ook aan bijgedragen.

   

  Glasvezel

  De uitkomst van het onderzoek van Umlaut is opvallend. Glasvezel staat bekend om de zeer lage reactietijd. Hierdoor hebben bijvoorbeeld gamers een voorkeur voor glasvezel in vergelijking met het door Ziggo gebruikte kabelinternet. Ook op het gebied van internetsnelheid heeft glasvezel op voorhand betere kaarten in handen vooral op het gebied van uploadsnelheid. Desondanks blijkt uit het onafhankelijke onderzoek van het gerespecteerde onderzoekbureau Umlaut dat de uitkomst van dergelijke onderzoeken vooraf op basis van getallen te voorspellen is. Ziggo-klanten maken allemaal gebruik van het krachtige VodafoneZiggo-netwerk GigaNet. Met het glasvezel-kabelnetwerk – 97 procent van het signaal bij Ziggo wordt via glasvezel gedistribueerd – en SmartWifi heeft de Ziggo-klant een optimale verbinding naar en in het huis en op de zaak. Met GigaNet zijn klanten klaar voor alles wat ze willen doen.

   

  Beste ervaring

  "Tegenwoordig zijn we steeds meer online te vinden, vaak met het hele gezin tegelijk. We werken meer vanuit huis, verbinden onze slimme producten met internet en streamen en gamen erop los", aldus Leo-Geert van den Berg, directeur vaste netwerken bij VodafoneZiggo. "We willen onze klanten de beste ervaringen blijven bieden en doen dit door ons netwerk continu te verbeteren. Deze prestatie hebben we kunnen behalen dankzij al onze technische medewerkers die zich dagelijks inzetten voor krachtige en stabiele verbindingen voor onze klanten."

   

  Concurrentie

  Uit het onderzoek van Umlaut blijkt dat de Nederlandse vaste netwerken van een zeer goede kwaliteit zijn. Ziggo komt in dit onderzoek als beste Nederlandse vaste diensten-aanbieder naar voren. Gevolgd door KPN (933 punten) en T-Mobile (910 punten). Dit betekent dat de onderlinge verschillen minimaal zijn en dat de drie grootste Nederlandse internetaanbieders alleen met een rapportcijfer van boven de 9 het predicaat 'zeer goed' opgespeld krijgen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileinternetkabelglasvezelonderzoekUmlaut

  Reacties