Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo laat nieuwe klanten meer betalen voor goedkoopste abonnement

  Ziggo heeft voor nieuwe klanten een plotselinge prijsverhoging van het instap-internetabonnement Internet Basic doorgevoerd.
  Jarco Kriek
  12 augustus 2022
  comments 12
  Ziggo laat nieuwe klanten meer betalen voor goedkoopste abonnement

  Internet Basic is als internetabonnement verkrijgbaar met en zonder toevoeging van een tv-abonnement. Het voordeel van een dergelijk abonnement bij Ziggo is dat het kabelbedrijf ook bij het kale internetabonnement het ongecodeerde Kabel TV-zenderpakket levert. Om toegang tot internet te krijgen, is namelijk ook toegang tot het Ziggo-netwerk nodig. Omdat de Kabel TV-zenders ongecodeerd beschikbaar zijn, kunnen deze met een televisie of een kabeldecoder zonder extra te betalen worden bekeken. Het gaat om meer dan honderd tv- en radiozenders.

   

  Downgraden

  Nu het dagelijkse leven door hogere energieprijzen en oplopende inflatie duurder wordt, denken veel gezinnen na over besparing op de maandelijkse lasten. Het downgraden van het abonnement van tv en internet is een mogelijkheid. Internet Basic bij Ziggo kan door het extra tv-pakket dat zonder extra kosten wordt meegeleverd een goede keuze zijn. De geleverde internetsnelheid van 50/20Mbps is voldoende voor dagelijkse handelingen op internet, inclusief thuiswerken en kijken naar streamingdiensten. Bestaande Ziggo-klanten kunnen met het downgraden naar deze abonnementsvorm al snel enkele tientallen euro's per maand besparen.

   

  Prijsaanpassing

  Het Internet Basic-abonnement is overigens goed weggestopt op de website van het kabelbedrijf. Ook als een nieuwe klant zich wil aanmelden, wordt dit abonnement niet actief in de keuzemogelijkheid vermeld. Het Internet Basic-abonnement kon tot medio juni voor €32,50 per maand worden afgesloten. Op 1 juli werd de prijs naar 35 euro verhoogd. Bestaande abonnees die dit abonnement nu afsluiten blijven deze prijs vooralsnog betalen. Nieuwe abonnees of bestaande abonnees die hun abonnement willen downgraden naar Internet Basic gaan echter 40 euro per maand voor betalen Internet Basic. Dit wordt door VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey aan Totaal TV bevestigd.

   

  VoIP

  Een verklaring voor de prijsverhoging voor nieuwe klanten – bestaande klanten die downgraden naar een ander abonnement worden door Ziggo als nieuwe klant beschouwd – heeft VodafoneZiggo ondanks onze expliciete vraag hiernaar niet gegeven. Sinds 8 augustus is het wel mogelijk om aan Internet Basic een VoIP-abonnement te koppelen. Dit was voorheen overigens met een omweg ook mogelijk als niet het Internet Basic maar een VoIP-abonnement werd gekocht. Omdat voor VoIP een internetverbinding noodzakelijk is, werd Internet Basic bij het VoIP-abonnement geleverd.

   

  ARPU

  VodafoneZiggo laat weten dat het behoudens Internet Basic geen andere plannen heeft om de prijs van andere abonnementsvormen voor nieuwe klanten aan te passen. Het lijkt erop dat VodafoneZiggo met een mogelijke grote groep abonnees die om economische redenen wil downgraden de ARPU niet te veel wil laten kelderen. De ARPU is het gemiddelde bedrag dat een abonnee per maand voor geleverde diensten aan Ziggo overmaakt. Bij het downgraden naar een goedkoper abonnement zakt de ARPU automatisch.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetinternet-onlyabonnementprijsaanpassingprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP DNA Onbekend

  DNA Onbekend
  NPO 1 om 21:29 uur
  De 52-jarige Rindert heeft, als hij de geruchten­machine moet geloven, een heel andere vader dan de man die zondags de vis fileerde. Zijn moeder nam het namelijk niet zo nauw met de huwelijkse trouw en dook, als zijn vader op zee was, het nest in met haar grote liefde: de broer van haar man, de oom van Rindert. Is dat echt zo of heeft de roddelfabriek het bij het verkeerde end?

  TV-TIP Dirty Jobs

  Dirty Jobs
  Discovery Channel om 21:30 uur
  Mike Rowe heeft sinds 2005 al voor heel wat ranzige vuren gestaan: van het uitmesten van dampende riolen tot het van de weg schrapen van aangereden dieren. Hij trapt het nieuwe seizoen af in Florida, waar hij samen met een zwembadexpert een spons haalt door zeventien jaar lang aangekoekt zwembadvuil. Alsof dat nog niet onsmakelijk genoeg is, helpt hij hierna met het recyclen van gebruikte hotelzeep.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)