Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo laat nieuwe klanten meer betalen voor goedkoopste abonnement

  Ziggo heeft voor nieuwe klanten een plotselinge prijsverhoging van het instap-internetabonnement Internet Basic doorgevoerd.
  Jarco Kriek
  12 augustus 2022
  comments 12
  Ziggo laat nieuwe klanten meer betalen voor goedkoopste abonnement

  Internet Basic is als internetabonnement verkrijgbaar met en zonder toevoeging van een tv-abonnement. Het voordeel van een dergelijk abonnement bij Ziggo is dat het kabelbedrijf ook bij het kale internetabonnement het ongecodeerde Kabel TV-zenderpakket levert. Om toegang tot internet te krijgen, is namelijk ook toegang tot het Ziggo-netwerk nodig. Omdat de Kabel TV-zenders ongecodeerd beschikbaar zijn, kunnen deze met een televisie of een kabeldecoder zonder extra te betalen worden bekeken. Het gaat om meer dan honderd tv- en radiozenders.

   

  Downgraden

  Nu het dagelijkse leven door hogere energieprijzen en oplopende inflatie duurder wordt, denken veel gezinnen na over besparing op de maandelijkse lasten. Het downgraden van het abonnement van tv en internet is een mogelijkheid. Internet Basic bij Ziggo kan door het extra tv-pakket dat zonder extra kosten wordt meegeleverd een goede keuze zijn. De geleverde internetsnelheid van 50/20Mbps is voldoende voor dagelijkse handelingen op internet, inclusief thuiswerken en kijken naar streamingdiensten. Bestaande Ziggo-klanten kunnen met het downgraden naar deze abonnementsvorm al snel enkele tientallen euro's per maand besparen.

   

  Prijsaanpassing

  Het Internet Basic-abonnement is overigens goed weggestopt op de website van het kabelbedrijf. Ook als een nieuwe klant zich wil aanmelden, wordt dit abonnement niet actief in de keuzemogelijkheid vermeld. Het Internet Basic-abonnement kon tot medio juni voor €32,50 per maand worden afgesloten. Op 1 juli werd de prijs naar 35 euro verhoogd. Bestaande abonnees die dit abonnement nu afsluiten blijven deze prijs vooralsnog betalen. Nieuwe abonnees of bestaande abonnees die hun abonnement willen downgraden naar Internet Basic gaan echter 40 euro per maand voor betalen Internet Basic. Dit wordt door VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey aan Totaal TV bevestigd.

   

  VoIP

  Een verklaring voor de prijsverhoging voor nieuwe klanten – bestaande klanten die downgraden naar een ander abonnement worden door Ziggo als nieuwe klant beschouwd – heeft VodafoneZiggo ondanks onze expliciete vraag hiernaar niet gegeven. Sinds 8 augustus is het wel mogelijk om aan Internet Basic een VoIP-abonnement te koppelen. Dit was voorheen overigens met een omweg ook mogelijk als niet het Internet Basic maar een VoIP-abonnement werd gekocht. Omdat voor VoIP een internetverbinding noodzakelijk is, werd Internet Basic bij het VoIP-abonnement geleverd.

   

  ARPU

  VodafoneZiggo laat weten dat het behoudens Internet Basic geen andere plannen heeft om de prijs van andere abonnementsvormen voor nieuwe klanten aan te passen. Het lijkt erop dat VodafoneZiggo met een mogelijke grote groep abonnees die om economische redenen wil downgraden de ARPU niet te veel wil laten kelderen. De ARPU is het gemiddelde bedrag dat een abonnee per maand voor geleverde diensten aan Ziggo overmaakt. Bij het downgraden naar een goedkoper abonnement zakt de ARPU automatisch.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetinternet-onlyabonnementprijsaanpassingprijsverhoging

  Reacties