Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo legt stevig fundament overstap IPTV-only: einde DVB-C nabij?

  Ziggo maakt steeds meer stappen richting een All-IP netwerk waarbij alleen nog via internet naar tv-zenders gekeken kan worden (IPTV) en DVB-C wordt uitgeschakeld.
  Jarco Kriek
  2 november 2022
  comments 14
  Ziggo legt stevig fundament overstap IPTV-only: einde DVB-C nabij?

  Ziggo maakt vaart met de uitrol van de Next Mini. Deze nieuwe Mediabox is IPTV-only, wat betekent dat alleen via internet naar tv- en videocontent gekeken kan worden. Sinds kort levert Ziggo de Next Mini standaard aan nieuwe klanten bij alle abonnementen waarbij tv en internet gecombineerd wordt.

   

  Opmars

  Bij de onderbouwing van de financiële cijfers over het derde kwartaal laat VodafoneZiggo weten dat het verwacht vóór het einde van dit jaar 400.000 exemplaren van de Next Mini in gebruik te hebben. In combinatie met de Mediabox Next – een hybride decoder die zowel voor DVB-C als IPTV kan worden gebruikt – komt het aantal actieve decoders in de huis- en slaapkamers van abonnees op meer dan twee miljoen uit. Ook bestaat de mogelijkheid om met de Ziggo GO-app voor mediaspelers zonder bruikleendecoder te kijken naar tv- en videocontent via IPTV. Hierdoor is een stevig fundament ontstaan dat het uitschakelen van DVB-C op termijn mogelijk maakt.

   

  Spagaat

  Een All-IP netwerk biedt voor Ziggo meerdere voordelen. En belangrijk nadeel is echter dat het aanbieden van tv-zenders in DVB-C, wat Ziggo onderscheidend maakt van belangrijke concurrenten als KPN en T-Mobile, hiermee verloren gaat. Het kabelbedrijf zit hierdoor in een spagaat. Overigens laat het uitschakelen van DVB-C naar het lijkt nog enige tijd op zich wachten. Eigenaar VodafoneZiggo gaf enkele maanden geleden nog aan dat er geen plannen zijn om DVB-C uit te schakelen. Bij een mogelijke uitschakeling is het daarnaast niet ondenkbaar dat dit net als bij de uitschakeling van analoge tv gefaseerd gebeurt.

   

  Totaal TV heeft onlangs een test van de Next Mini gepubliceerd.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisietv-decoderbruikleendecoderNext MiniAll-IPIPTVDVB-C

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)