Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo legt stevig fundament overstap IPTV-only: einde DVB-C nabij?

  Ziggo maakt steeds meer stappen richting een All-IP netwerk waarbij alleen nog via internet naar tv-zenders gekeken kan worden (IPTV) en DVB-C wordt uitgeschakeld.
  Jarco Kriek
  2 november 2022
  comments 14
  Ziggo legt stevig fundament overstap IPTV-only: einde DVB-C nabij?

  Ziggo maakt vaart met de uitrol van de Next Mini. Deze nieuwe Mediabox is IPTV-only, wat betekent dat alleen via internet naar tv- en videocontent gekeken kan worden. Sinds kort levert Ziggo de Next Mini standaard aan nieuwe klanten bij alle abonnementen waarbij tv en internet gecombineerd wordt.

   

  Opmars

  Bij de onderbouwing van de financiële cijfers over het derde kwartaal laat VodafoneZiggo weten dat het verwacht vóór het einde van dit jaar 400.000 exemplaren van de Next Mini in gebruik te hebben. In combinatie met de Mediabox Next – een hybride decoder die zowel voor DVB-C als IPTV kan worden gebruikt – komt het aantal actieve decoders in de huis- en slaapkamers van abonnees op meer dan twee miljoen uit. Ook bestaat de mogelijkheid om met de Ziggo GO-app voor mediaspelers zonder bruikleendecoder te kijken naar tv- en videocontent via IPTV. Hierdoor is een stevig fundament ontstaan dat het uitschakelen van DVB-C op termijn mogelijk maakt.

   

  Spagaat

  Een All-IP netwerk biedt voor Ziggo meerdere voordelen. En belangrijk nadeel is echter dat het aanbieden van tv-zenders in DVB-C, wat Ziggo onderscheidend maakt van belangrijke concurrenten als KPN en T-Mobile, hiermee verloren gaat. Het kabelbedrijf zit hierdoor in een spagaat. Overigens laat het uitschakelen van DVB-C naar het lijkt nog enige tijd op zich wachten. Eigenaar VodafoneZiggo gaf enkele maanden geleden nog aan dat er geen plannen zijn om DVB-C uit te schakelen. Bij een mogelijke uitschakeling is het daarnaast niet ondenkbaar dat dit net als bij de uitschakeling van analoge tv gefaseerd gebeurt.

   

  Totaal TV heeft onlangs een test van de Next Mini gepubliceerd.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisietv-decoderbruikleendecoderNext MiniAll-IPIPTVDVB-C

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)