Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo levert in meer woningen gelijke download als glasvezel

  VodafoneZiggo heeft een nieuwe stap gezet in het opwaarderen van het eigen kabelnetwerk naar de gigabit standaard. Hierbij is de download gelijk als bij glasvezel.
  Jarco Kriek
  7 december 2021
  comments 0
  Ziggo levert in meer woningen gelijke download als glasvezel
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo heeft vandaag het netwerk van bedrijfsonderdeel Ziggo in Drachten naar gigabit opgewaardeerd. In totaal zijn 25.000 woningen en bedrijven op gigabit – dat onderdeel van GigaNet is – aangesloten. In deze plaatsen is het nu mogelijk om het GIGA-abonnement te kopen. Met dit abonnement krijgt de Ziggo-klant een internetsnelheid van 1000/50Mbps geleverd. Hierbij is de downloadsnelheid gelijk aan wat vrijwel alle internetaanbieders op dit moment via glasvezel aan consumenten en bedrijven kunnen leveren. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps echter fors achter bij glasvezel waar maximaal 1000Mbps (1Gbps) mogelijk is.

   

  Medio 2022

  Ziggo is al enige jaren bezig met de gefaseerde opwaardering van het netwerk naar op DOCSIS 3.1 gestoelde diensten. Door de uitbraak van de coronapandemie werd deze uitrol ernstig vertraagd. Op dit moment zijn ongeveer vijf miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied voor gigabit internet geschikt gemaakt. Het kabelbedrijf wil de resterende 2,2 miljoen aansluitingen voor de zomer van 2022 opgewaardeerd hebben.

  ZiggoVodafoneZiggogigabitinternetGigaNetdownloaduploadglasvezel
 1. TV-TIP The Mating Game

  The Mating Game
  NPO 1 om 19:05 uur
  Meertjes, poelen en rivieren zijn vaak het podium waar miljoenen dieren bij elkaar komen om wat heen en weer te flirten.

  TV-TIP The Sommerdahl Murders

  The Sommerdahl Murders
  NPO 3 om 20:38 uur
  In een boot in de haven van Helsingør wordt een projectontwikkelaar dood aangetroffen.

  Interview

  • *

   Perry de Man

   Guilty Pleasures

   Chef-kok Perry de Man tovert samen met BN’ers hun meest ordinaire guilty pleasures om tot culinaire gerechten.
   Reacties0 reactie(s)