Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo levert Mediabox Next 2.0 aan beperkt aantal klanten

  Ziggo is begonnen met het uitleveren van een variant van de bestaande Mediabox Next die door fabrikant Humax is gemaakt.
  Jarco Kriek
  21 october 2021
  comments 11
  Ziggo levert Mediabox Next 2.0 aan beperkt aantal klanten

  Ziggo bevestigt aan Totaal TV dat een beperkt aantal klanten een Mediabox Next van fabrikant Humax heeft ontvangen bij afname van abonnementen waarbij TV Complete of TV Max een onderdeel is. "Op dit moment bieden we bij deze abonnementen een Mediabox Next aan die gebaseerd is op de hardware van Arris. We hebben eind september een beperkt aantal andere Mediaboxen Next geleverd, gebaseerd op de hardware van Humax", stelt woordvoerder Maxim Linders namens VodafoneZiggo waarvan Ziggo een bedrijfsonderdeel is.

   

  Telenet

  Ziggo is niet de eerste distributeur die het gelijke Horizon 4-platform van Liberty Global gebruikt die deze Mediabox van fabrikant Humax gebruikt. Telenet begon al eerder met het uitleveren van deze decoder. Dit Belgische kabelbedrijf heeft in Liberty Global dezelfde belangrijke aandeelhouder als VodafoneZiggo.

   

  Omruilen niet mogelijk

  Ziggo stelt dat er slechts een minimaal verschil is tussen de Mediabox Next die door fabrikant Arris is gemaakt in vergelijking met het model afkomstig van Humax. Maxim Linders: "De Mediabox Next gebaseerd op de hardware van Humax, biedt klanten een nagenoeg gelijke ervaring als de Mediabox Next gebaseerd op de hardware van Arris. Om deze reden is het niet mogelijk om de Mediabox Next (Arris) om te ruilen voor de Mediabox Next (Humax)."

   

  Wat zijn de belangrijkste verschillen?

  Ziggo noemt de verschillen tussen de oude en nieuwe Mediabox Next minimaal. Als goed naar beide decoders wordt gekeken dan klopt dit ook. Maar er zijn wel degelijk verschillen en dit zijn de belangrijkste.

  • Geen + en - toetsen meer op het voorpaneel, zappen kan alleen nog met de afstandsbediening. Mede hierdoor is de nieuwe afstandsbediening twee centimeter kleiner
  • De netwerk- en wifistatus LED-lampjes op het voorpaneel zijn weg. Alle informatie over interactiviteit en de netwerkstatus raadpleeg je vanaf nu via het menu 'instellingen'
  • Geen mini SCART en analoge audio 3.5 mm jack uitgang meer
  • Geen aan/uit knop meer achteraan
  • Andere stroomadapter
  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieMediabox Nextbruikleendecoder

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Freeks wilde wereld

  Freeks wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Freek Vonk reist naar Nepal om de Bengaalse tijger in het echt te zien. Dit indrukwekkende dier is met uitsterven bedreigd.

  TV-TIP Christmas in Evergreen

  Christmas in Evergreen
  RTL 8 om 20:28 uur
  Allie is dierenarts in Evergreen. Ze ontmoet weduwnaar Ryan en zijn dochtertje Zoe, die vast zitten vanwege een sneeuwstorm.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)