Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo levert Mediabox Next 2.0 aan beperkt aantal klanten

  Ziggo is begonnen met het uitleveren van een variant van de bestaande Mediabox Next die door fabrikant Humax is gemaakt.
  Jarco Kriek
  21 oktober 2021
  comments 11
  Ziggo levert Mediabox Next 2.0 aan beperkt aantal klanten

  Ziggo bevestigt aan Totaal TV dat een beperkt aantal klanten een Mediabox Next van fabrikant Humax heeft ontvangen bij afname van abonnementen waarbij TV Complete of TV Max een onderdeel is. "Op dit moment bieden we bij deze abonnementen een Mediabox Next aan die gebaseerd is op de hardware van Arris. We hebben eind september een beperkt aantal andere Mediaboxen Next geleverd, gebaseerd op de hardware van Humax", stelt woordvoerder Maxim Linders namens VodafoneZiggo waarvan Ziggo een bedrijfsonderdeel is.

   

  Telenet

  Ziggo is niet de eerste distributeur die het gelijke Horizon 4-platform van Liberty Global gebruikt die deze Mediabox van fabrikant Humax gebruikt. Telenet begon al eerder met het uitleveren van deze decoder. Dit Belgische kabelbedrijf heeft in Liberty Global dezelfde belangrijke aandeelhouder als VodafoneZiggo.

   

  Omruilen niet mogelijk

  Ziggo stelt dat er slechts een minimaal verschil is tussen de Mediabox Next die door fabrikant Arris is gemaakt in vergelijking met het model afkomstig van Humax. Maxim Linders: "De Mediabox Next gebaseerd op de hardware van Humax, biedt klanten een nagenoeg gelijke ervaring als de Mediabox Next gebaseerd op de hardware van Arris. Om deze reden is het niet mogelijk om de Mediabox Next (Arris) om te ruilen voor de Mediabox Next (Humax)."

   

  Wat zijn de belangrijkste verschillen?

  Ziggo noemt de verschillen tussen de oude en nieuwe Mediabox Next minimaal. Als goed naar beide decoders wordt gekeken dan klopt dit ook. Maar er zijn wel degelijk verschillen en dit zijn de belangrijkste.

  • Geen + en - toetsen meer op het voorpaneel, zappen kan alleen nog met de afstandsbediening. Mede hierdoor is de nieuwe afstandsbediening twee centimeter kleiner
  • De netwerk- en wifistatus LED-lampjes op het voorpaneel zijn weg. Alle informatie over interactiviteit en de netwerkstatus raadpleeg je vanaf nu via het menu 'instellingen'
  • Geen mini SCART en analoge audio 3.5 mm jack uitgang meer
  • Geen aan/uit knop meer achteraan
  • Andere stroomadapter
  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieMediabox Nextbruikleendecoder

  Reacties

 1. TV-TIP Den Skyldige

  Den Skyldige
  NPO 3 om 20:24 uur
  In afwachting van een rechtszaak omtrent zijn handelen bij een incident, is politieagent Asger uit zijn functie ontheven en gedwongen om bij de alarmcentrale te werken. Hij beantwoordt een noodoproep van een verwarde vrouw, die vermoedelijk slachtoffer van een ontvoering is. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger een race tegen de klok om de vrouw op te sporen.

  TV-TIP Louis Theroux: Dark States

  Louis Theroux: Dark States
  NPO 3 om 20:25 uur
  Houston is de op drie na grootste stad van de Verenigde Staten én het belangrijkste kruispunt van mensenhandel in Noord-Amerika. Naar schatting een op de vijf slachtoffers wordt via Houston verhandeld. De meesten van hen belanden uiteindelijk in de seksindustrie. In de laatste aflevering van het drieluik Dark States onderzoekt Louis de verhouding tussen prostituee en pooier en probeert hij erachter te komen wat deze vrouwen tussen de klamme lappen houdt.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)