Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo levert meer klanten deels met glasvezel vergelijkbaar internet

  Ziggo heeft vandaag bijna 70.000 aansluitingen binnen het eigen verzorgingsgebied aangesloten op het op DOCSIS 3.1 gebaseerde gigabit-netwerk.
  Jarco Kriek
  21 september 2021
  comments 5
  Ziggo levert meer klanten deels met glasvezel vergelijkbaar internet

  Ziggo-klanten in de plaatsen Bergen op Zoom en Haarlemmermeer kunnen vanaf vandaag het zogenaamde GIGA-abonnement bij Ziggo kopen. Dit geldt ook voor de overige inwoners van beide plaatsen die nog geen klant bij het kabelbedrijf zijn maar wel een kabelaansluitpunt in woning of bedrijf hebben.

   

  Glasvezel

  Met het GIGA-abonnement krijgen Ziggo-klanten deels met glasvezel vergelijkbare internetdiensten geleverd. Daarbij is de downloadsnelheid op dit moment gelijk als bij aanbieders die internet via glasvezel leveren, namelijk 1000Mbps (1Gbps). Deze situatie is overigens nog slechts tijdelijk gelijk. KPN (KPN NetwerkNL) en Delta Fiber hebben inmiddels aangekondigd bij nieuwe glasvezelnetwerken nog dit jaar over te stappen op de XGS-PON techniek waarbij in eerste instantie een maximale symmetrische internetsnelheid van 8Gbps wordt geleverd.

   

  Upload te mager

  De uploadsnelheid loopt bij Ziggo met gigabit-internet al ver achter met de huidige glasvezeltechnieken. Waar bij glasvezelinternet een maximale uploadsnelheid van 1Gbps kan worden geleverd, blijft Ziggo met een karige maximale snelheid van 50Mbps ver achter. Het kabelbedrijf kan na het volledig uitschakelen van analoge FM-kabelradio in het gehele verzorgingsgebied wel een grote stap met het verhogen van de uploadsnelheid maken. De verwachting is dat Ziggo in de loop van 2022 uiteindelijk de upload gaat verhogen naar een snelheid tussen de 100 en 300Mbps.

   

  Laatste stuk

  Het signaal bij Ziggo gaat op dit moment voor 97 procent door glasvezel richting de klant. Bij het laatste gedeelte tot de kabelaansluiting in woning of bedrijf wordt echter een coaxverbinding gebruikt. Bij dit coax-deel wordt op dit moment bij meer dan de helft van de aansluitingen de DOCSIS 3.1-techniek gebruikt. Ziggo gaat alle aansluitingen die bij het coax-deel nog gebruikmaken van het oudere DOCSIS 3.0 tot en met medio 2022 gefaseerd omzetten naar DOCSIS 3.1. Het kabelbedrijf hoeft hiervoor geen graafwerkzaamheden uit te voeren.

  ZiggoVodafoneZiggogigabitinternetinternetsnelheiddownloaduploadDOCSIS 3.1glasvezelconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Snel met Miljuschka

  Snel met Miljuschka
  24 Kitchen om 18:00 uur
  Vertwijfeld staan we in de supermarkt te staren naar schappen vol vergeten groente, kiloknallers en magnetronpannenkoeken. En dit alles omdat we geen idee hebben wat we vanavond op tafel moeten zetten. Om jezelf en de eventuele (klein)kinderschare niet vier keer per week te vermoeien met een slavink, gebakken bint en doperwten, laat Miljusch­ka zien hoe je zonder stress een lekkere maaltijd maakt.

  TV-TIP Hunted

  Hunted
  NPO 3 om 20:25 uur
  Een nieuw seizoen betekent een verse jacht op een roedel doodgewone burgers die drie weken uit handen van de hunters proberen te blijven. Dat lukt maar weinigen en dat is soms onterecht volgens veel kijkers. In het vorige seizoen zouden de slim spelende finalisten Kelly en Romy geen eerlijke kans hebben gehad om hun vrijheid tegemoet te snellen.

  Interview