Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo levert meer klanten deels met glasvezel vergelijkbaar internet

  Ziggo heeft vandaag bijna 70.000 aansluitingen binnen het eigen verzorgingsgebied aangesloten op het op DOCSIS 3.1 gebaseerde gigabit-netwerk.
  Jarco Kriek
  21 september 2021
  comments 5
  Ziggo levert meer klanten deels met glasvezel vergelijkbaar internet

  Ziggo-klanten in de plaatsen Bergen op Zoom en Haarlemmermeer kunnen vanaf vandaag het zogenaamde GIGA-abonnement bij Ziggo kopen. Dit geldt ook voor de overige inwoners van beide plaatsen die nog geen klant bij het kabelbedrijf zijn maar wel een kabelaansluitpunt in woning of bedrijf hebben.

   

  Glasvezel

  Met het GIGA-abonnement krijgen Ziggo-klanten deels met glasvezel vergelijkbare internetdiensten geleverd. Daarbij is de downloadsnelheid op dit moment gelijk als bij aanbieders die internet via glasvezel leveren, namelijk 1000Mbps (1Gbps). Deze situatie is overigens nog slechts tijdelijk gelijk. KPN (KPN NetwerkNL) en Delta Fiber hebben inmiddels aangekondigd bij nieuwe glasvezelnetwerken nog dit jaar over te stappen op de XGS-PON techniek waarbij in eerste instantie een maximale symmetrische internetsnelheid van 8Gbps wordt geleverd.

   

  Upload te mager

  De uploadsnelheid loopt bij Ziggo met gigabit-internet al ver achter met de huidige glasvezeltechnieken. Waar bij glasvezelinternet een maximale uploadsnelheid van 1Gbps kan worden geleverd, blijft Ziggo met een karige maximale snelheid van 50Mbps ver achter. Het kabelbedrijf kan na het volledig uitschakelen van analoge FM-kabelradio in het gehele verzorgingsgebied wel een grote stap met het verhogen van de uploadsnelheid maken. De verwachting is dat Ziggo in de loop van 2022 uiteindelijk de upload gaat verhogen naar een snelheid tussen de 100 en 300Mbps.

   

  Laatste stuk

  Het signaal bij Ziggo gaat op dit moment voor 97 procent door glasvezel richting de klant. Bij het laatste gedeelte tot de kabelaansluiting in woning of bedrijf wordt echter een coaxverbinding gebruikt. Bij dit coax-deel wordt op dit moment bij meer dan de helft van de aansluitingen de DOCSIS 3.1-techniek gebruikt. Ziggo gaat alle aansluitingen die bij het coax-deel nog gebruikmaken van het oudere DOCSIS 3.0 tot en met medio 2022 gefaseerd omzetten naar DOCSIS 3.1. Het kabelbedrijf hoeft hiervoor geen graafwerkzaamheden uit te voeren.

  ZiggoVodafoneZiggogigabitinternetinternetsnelheiddownloaduploadDOCSIS 3.1glasvezelconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Reizen Waes: Wereldsteden

  Reizen Waes: Wereldsteden
  NPO 3 om 20:15 uur
  São Paulo hoort zonder twijfel thuis in het rijtje van bijzondere wereldsteden. Met meer dan 24 miljoen inwoners is São Paulo niet alleen de grootste stad van Brazilië, maar ook van het hele Zuid-Amerikaanse continent. De megastad draagt de toepasselijke bijnaam ‘selva de pedra’ of ‘de betonnen jungle’. Maar Tom ontdekt dat er ook in een betonwoestijn heel wat te beleven valt.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:23 uur
  De slingers zijn al opgehangen, maar van feest is bij de start van het finaleweekend nog geen sprake. Terwijl vreugde en verdriet om voorrang vechten, gaan de drie finalisten aan de slag met de technische opdracht: een teckel van chocolade, geïnspireerd op Nhaan, de blaffer van Janny. Het slotakkoord is het spektakelstuk, waarbij de finalisten diverse technieken moet laten zien. Wie bakt zich naar de Heel Holland bakt-bokaal?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)