Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo levert meer klanten deels met glasvezel vergelijkbaar internet

  Ziggo heeft vandaag bijna 70.000 aansluitingen binnen het eigen verzorgingsgebied aangesloten op het op DOCSIS 3.1 gebaseerde gigabit-netwerk.
  Jarco Kriek
  21 september 2021
  comments 5
  Ziggo levert meer klanten deels met glasvezel vergelijkbaar internet

  Ziggo-klanten in de plaatsen Bergen op Zoom en Haarlemmermeer kunnen vanaf vandaag het zogenaamde GIGA-abonnement bij Ziggo kopen. Dit geldt ook voor de overige inwoners van beide plaatsen die nog geen klant bij het kabelbedrijf zijn maar wel een kabelaansluitpunt in woning of bedrijf hebben.

   

  Glasvezel

  Met het GIGA-abonnement krijgen Ziggo-klanten deels met glasvezel vergelijkbare internetdiensten geleverd. Daarbij is de downloadsnelheid op dit moment gelijk als bij aanbieders die internet via glasvezel leveren, namelijk 1000Mbps (1Gbps). Deze situatie is overigens nog slechts tijdelijk gelijk. KPN (KPN NetwerkNL) en Delta Fiber hebben inmiddels aangekondigd bij nieuwe glasvezelnetwerken nog dit jaar over te stappen op de XGS-PON techniek waarbij in eerste instantie een maximale symmetrische internetsnelheid van 8Gbps wordt geleverd.

   

  Upload te mager

  De uploadsnelheid loopt bij Ziggo met gigabit-internet al ver achter met de huidige glasvezeltechnieken. Waar bij glasvezelinternet een maximale uploadsnelheid van 1Gbps kan worden geleverd, blijft Ziggo met een karige maximale snelheid van 50Mbps ver achter. Het kabelbedrijf kan na het volledig uitschakelen van analoge FM-kabelradio in het gehele verzorgingsgebied wel een grote stap met het verhogen van de uploadsnelheid maken. De verwachting is dat Ziggo in de loop van 2022 uiteindelijk de upload gaat verhogen naar een snelheid tussen de 100 en 300Mbps.

   

  Laatste stuk

  Het signaal bij Ziggo gaat op dit moment voor 97 procent door glasvezel richting de klant. Bij het laatste gedeelte tot de kabelaansluiting in woning of bedrijf wordt echter een coaxverbinding gebruikt. Bij dit coax-deel wordt op dit moment bij meer dan de helft van de aansluitingen de DOCSIS 3.1-techniek gebruikt. Ziggo gaat alle aansluitingen die bij het coax-deel nog gebruikmaken van het oudere DOCSIS 3.0 tot en met medio 2022 gefaseerd omzetten naar DOCSIS 3.1. Het kabelbedrijf hoeft hiervoor geen graafwerkzaamheden uit te voeren.

  ZiggoVodafoneZiggogigabitinternetinternetsnelheiddownloaduploadDOCSIS 3.1glasvezelconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Keuringsdienst van waarde

  Keuringsdienst van waarde
  BVN-TV om 09:55 uur
  Skyr, zuivel helemaal uit IJsland, die barst van de calcium en eiwitten. Maar is dat gezonde witte goedje nou yoghurt of kwark?

  TV-TIP Crazy Rich Asians

  Crazy Rich Asians
  Net5 om 20:30 uur
  Rachel vergezelt haar vriend Nick naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Daar ontdekt zij dat Nick stinkend rijk is.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)