Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo levert minder diensten bij honderdduizenden aansluitingen

  Ziggo is bezig met het gefaseerd uitschakelen van analoge FM-kabelradio. Het is bezig met de laatste fase van het uitschakelen. Dit keer is Noord-Brabant aan de beurt.
  Jarco Kriek
  16 november 2021
  comments 0
  Ziggo levert minder diensten bij honderdduizenden aansluitingen

  Ziggo-klanten in de Brabantse regio’s Den Bosch (’s-Hertogenbosch), Tilburg en Breda kunnen vanaf dinsdag 16 november niet meer analoog naar radiozenders luisteren via het kabelnetwerk van Ziggo. Het analoog luisteren via de ether blijft onverminderd mogelijk. Binnen de regio’s waar analoog naar kabelradio luisteren niet meer mogelijk is, vallen naast eerder genoemde gemeenten onder meer de plaatsen Oss, Boxtel, Best, Waalre, Made, Oosterhout, Etten-Leur, Chaam, Alphen, Bavel, Gorinchem, Kaatsheuvel, Waalwijk, Dongen, Goirle en Rijen onder deze regio’s.

   

  Digitaal luisteren

  Als alternatief biedt Ziggo een pakket van ongeveer zestig zenders die digitaal ongecodeerd via de kabel te beluisteren zijn. Dit kan onder meer via televisie en tv-decoder. Ziggo heeft voor het digitaal radioluisteren ook De Digitale Radio in het assortiment opgenomen. Deze losse radiotuner kost eenmalig vijftig euro. Andere alternatieven zijn het analoge (FM) of digitale (DAB+) en internetradio.

  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelinganaloge radioanaloge FM-kabelradio
 1. Interview