Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo levert minder diensten bij honderdduizenden aansluitingen

  Ziggo is bezig met het gefaseerd uitschakelen van analoge FM-kabelradio. Het is bezig met de laatste fase van het uitschakelen. Dit keer is Noord-Brabant aan de beurt.
  Jarco Kriek
  16 november 2021
  comments 0
  Ziggo levert minder diensten bij honderdduizenden aansluitingen

  Ziggo-klanten in de Brabantse regio’s Den Bosch (’s-Hertogenbosch), Tilburg en Breda kunnen vanaf dinsdag 16 november niet meer analoog naar radiozenders luisteren via het kabelnetwerk van Ziggo. Het analoog luisteren via de ether blijft onverminderd mogelijk. Binnen de regio’s waar analoog naar kabelradio luisteren niet meer mogelijk is, vallen naast eerder genoemde gemeenten onder meer de plaatsen Oss, Boxtel, Best, Waalre, Made, Oosterhout, Etten-Leur, Chaam, Alphen, Bavel, Gorinchem, Kaatsheuvel, Waalwijk, Dongen, Goirle en Rijen onder deze regio’s.

   

  Digitaal luisteren

  Als alternatief biedt Ziggo een pakket van ongeveer zestig zenders die digitaal ongecodeerd via de kabel te beluisteren zijn. Dit kan onder meer via televisie en tv-decoder. Ziggo heeft voor het digitaal radioluisteren ook De Digitale Radio in het assortiment opgenomen. Deze losse radiotuner kost eenmalig vijftig euro. Andere alternatieven zijn het analoge (FM) of digitale (DAB+) en internetradio.

  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelinganaloge radioanaloge FM-kabelradio
 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)