Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo levert standaard nieuwe supersnelle internetmodem: snelheidsverhoging in aantocht?

  Opnieuw een teken dat Ziggo zich aan het voorbereiden is op een snelheidsverhoging bij de internetabonnementen: het kabelbedrijf levert een nieuw model modem.
  Jarco Kriek
  5 oktober 2022
  comments 7
  Ziggo levert standaard nieuwe supersnelle internetmodem: snelheidsverhoging in aantocht?
  Foto Getty Images

  Ziggo begon enige tijd geleden met het testen van de zogenaamde MV2+ modem. Het gaat om het model F3896LG-ZG, ook wel F@st 3896 genoemd, van fabrikant Sagemcom. Deze internetmodem is volledig geschikt voor kabeltechniek DOCSIS 3.1 en Wi-Fi 6. Ziggo is op dit moment bezig met de laatste fase van de uitrol van deze nieuwe kabeltechniek binnen het eigen verzorgingsgebied. Momenteel zijn rond de zeven miljoen adressen aangesloten op het op DOCSIS 3.1 gebaseerde gigabit netwerk dat onderdeel is van GigaNet van VodafoneZiggo. De nog resterende aansluitingen – enkele honderdduizenden – wil Ziggo vóór het einde van dit jaar migreren naar DOCSIS 3.1.

   

  Nieuwe klanten

  VodafoneZiggo bevestigt bij monde van woordvoerder Bart Heuts aan Totaal TV dat Ziggo vanaf 3 oktober de nieuwe SmartWifi-modem – de nieuwe naam voor Connectbox – gaat leveren aan onder andere nieuwe klanten die het internetabonnement Max of Giga afnemen. “Ziggo verwacht dit nieuwe modem gefaseerd in te voeren en op termijn ook beschikbaar te stellen voor andere nieuwe klanten die voor Internet Basic, Start, Start XXL of Complete kiezen. Met de inzet van dit nieuwe modem bereidt Ziggo zich voor op de toekomst, zodat we onze klanten ook in de toekomst de snelheid kunnen garanderen die zij nodig hebben”, aldus Heuts.

   

  Snelheidsverhoging

  Na de vraag of de introductie van de nieuwe modem ook betekent dat bij Ziggo op korte termijn een verhoging van de down- en/of uploadsnelheid te verwachten is, houdt de woordvoerder zich op de vlakte. “Ziggo past regelmatig internetsnelheden aan op basis van de klantbehoefte, gebaseerd op de analyse van het dataverbruik. Als de wensen van onze klanten met betrekking tot de down- of uploadsnelheid veranderen, spelen we hier op in. Ook in de toekomst houden we de behoefte van de klant nauwlettend in de gaten en passen we onze snelheden hierop aan.” Wanneer dit gaat gebeuren wil Heuts op dit moment nog niet verklappen. “Als er op enig moment iets aan onze producten/diensten verandert, informeren we onze klanten daarover vroegtijdig.”

   

  Multi-gigabit

  De nieuwe Ziggo internetmodem valt op omdat hij een 2,5 gigabit ethernetpoort aan boord heeft. De maximale downloadsnelheid die deze modem volgens fabrikant Sagemcom kan leveren is 5Gbps. De maximale uploadsnelheid ligt met 2Gbps een fractie lager. De modem is geschikt voor DOCSIS 3.1 Full Duplex, dat tegenwoordig onderdeel is van DOCSIS 4.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetmodemgigabitmulti gigabitDOCSIS 3.1DOCSIS 4

  Reacties

 1. TV-TIP The Secret: Dare to Dream

  The Secret: Dare to Dream
  RTL 8 om 20:25 uur
  Weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) heeft het zwaar als alleenstaande moeder van drie kinderen. Een naderende orkaan geeft haar nog meer zorgen. Dan ontmoet ze de mysterieuze Bray Johnson (Josh Lucas). Hij biedt precies de hulp die ze nodig heeft. Alleen heeft Bray een geheim dat de hun groeiende band compleet kan veranderen.

  TV-TIP Portretten van Krabbé

  Portretten van Krabbé
  NPO 2 om 20:30 uur
  Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)