Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo lost probleem gebruik eigen hardware op

  Ziggo heeft naar eigen zeggen het probleem met het activeren van een eigen internetmodem opgelost. Eerder lieten klanten weten hierbij problemen te ondervinden.
  Jarco Kriek
  1 mei 2023
  comments 0
  Ziggo lost probleem gebruik eigen hardware op
  Foto Getty Images

  Ziggo kwam in actie na meldingen op onder meer het eigen forum. Alle Nederlandse internetaanbieders moeten hun klanten de mogelijkheid bieden om naast het bij een abonnement geleverde bruikleenmodem ook eigen hardware te gebruiken, in dit geval dus een zelf aangeschafte modem. In het geval van Ziggo gaat het in de meeste gevallen om een kabelvariant van een internetmodem van fabrikant Fritzbox.

   

  Activatie

  Om de eigen modem te kunnen gebruiken moet deze eerst door de gebruiker worden geactiveerd. Enkele Ziggo-klanten ondervonden hier problemen mee. Deze zijn volgens de internetaanbieder nu verleden tijd. De eerste problemen werden in februari gemeld. Ziggo is sinds begin 2021 wettelijk verplicht om klanten de mogelijkheid te bieden om eigen hardware te gebruiken. Eerder tikte toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) Ziggo al op de vingers omdat het kabelbedrijf niet binnen gestelde termijn klanten deze mogelijkheid bood. Dit leverde eigenaar VodafoneZiggo een last onder dwangsom op.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetmodemhardware

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)