Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo lost problemen met facturatie snel op’

  Diverse Ziggo-klanten klagen over verkeerde facturen die in juli zijn ontvangen. Het te hoge maandbedrag wordt in veel gevallen automatisch van de rekening gehaald.
  Jarco Kriek
  22 juli 2023
  comments 2
  ‘Ziggo lost problemen met facturatie snel op’
  Foto Getty Images

  Ziggo ontkent tegenover Totaal TV dat de klachten over de facturen te maken hebben met een update van het ERP-computersysteem. Een dergelijke update zorgde onlangs voor veel problemen bij Telenet. Dit leidde er uiteindelijk toe dat er vragen in het Vlaamse parlement werden gesteld. VodafoneZiggo – waartoe Ziggo behoort – is voor de helft eigenaar van Liberty Global. Dit van oorsprong Amerikaans bedrijf dat in Ierland is gevestigd, is inmiddels voor 93 procent eigenaar van Telenet.

   

  Problemen

  VodafoneZiggo-woordvoerder Ton Boon laat daarnaast weten dat het bedrijf bekend is met de problemen met facturatie die bij Ziggo spelen. “Bij klanten die in juni een abonnementswijziging hebben gehad, is in een aantal gevallen een dubbel bedrag op de rekening zichtbaar. Dit komt door een fout in het systeem. Wij hebben hiervoor ook een bericht op onze voice response geplaatst vanwege de drukte die dit veroorzaakt”, aldus Boon. Met voice response wordt een melding bedoeld die te horen is als de klantenservice telefonisch wordt benaderd.

   

  Verrekenen

  Volgens Boon gaat Ziggo op korte termijn een creditnota opmaken voor klanten die te veel hebben betaald. De getroffen klanten krijgen bericht als de creditnota klaar staat in de persoonlijke MijnZiggo omgeving. Daarna wordt het bedrag op de creditnota automatisch verrekend met de eerstkomende maandelijkse factuur. De woordvoerder van VodafoneZiggo geeft geen antwoord op de vraag of het bedrijf ervan op de hoogte is dat klanten met een oude abonnementsvorm in juni automatisch zijn omgezet naar een nieuwere abonnementsvorm. Hierdoor zijn hun maandelijkse abonnementskosten veel meer gestegen dan de eerder door Ziggo gecommuniceerde prijsverhoging per 1 juli als gevolg van de inflatiecorrectie.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetabonnementklantenservice

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)