Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo maakt inhaalslag: plots meer HD dan KPN

  Ziggo heeft de afgelopen maanden na veel kritiek van eigen klanten het aanbod HD-zenders fors uitgebreid. Plots is HD de standaard bij het kabelbedrijf.
  Jarco Kriek
  13 may 2022
  comments 14
  Ziggo maakt inhaalslag: plots meer HD dan KPN

  Nu bij Ziggo analoge tv – en ook analoge radio – in het gehele verzorgingsgebied van het netwerk is verdwenen had het kabelbedrijf de ruimte om te werken aan uitbreiding van het HD-zenderaanbod. Ziggo besloot daarnaast af te wijken van de strategie om bij het ongecodeerde instapabonnement Kabel TV vooral kanalen in SD te leveren en de HD-varianten te plaatsen in het gecodeerde opvolgende abonnement TV Standaard/TV Start. Hierdoor is dubbele verspreiding van zenders in zowel SD als HD niet meer nodig. De ruimte die hiermee wordt bespaard, lijkt het kabelbedrijf eveneens voor uitbreiding van het HD-aanbod ingezet te hebben. Dit meldt Telecompaper.

   

  Bijna alles in HD

  Het ongecodeerde tv-aanbod van het Kabel TV-abonnement bestaat op dit moment uit 53 zenders. Hiervan levert Ziggo 49 zenders in HD-kwaliteit, wat neerkomt op een percentage van meer dan negentig procent. Omdat Kabel TV tevens toegang tot het Ziggo-netwerk verzorgt, kunnen abonnees die alleen een internetabonnement kopen zonder gebruik van een smartcard via de interne decoder van de televisie of een losse FTC-kabeldecoder van dit zenderaanbod gebruikmaken zonder het kopen van een extra tv-abonnement. Dit maakt internet van Ziggo interessanter voor onder meer cordcutters.

   

  Verdubbeling

  Ook bij gecodeerde digitale tv-pakketten heeft Ziggo een inhaalslag gemaakt. Zo worden bij het abonnement TV Standaard/TV Start in totaal 76 tv-zenders geleverd. Hiervan zijn 66 in HD-kwaliteit. Een jaar geleden stond de teller bij dit abonnement nog op 38 HD-zenders. Ook bij het uitgebreidste tv-abonnement dat onder meer wordt verkocht onder de namen Ziggo Movies & Series XL, Digitaal Pluspakket en TV Max is het HD-aanbod na de laatste opwaardering van zenders van SD naar HD van 54 naar 106 gestegen. Een verdubbeling.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNtvtelevisieHDzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview