Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo maakt inhaalslag: plots meer HD dan KPN

  Ziggo heeft de afgelopen maanden na veel kritiek van eigen klanten het aanbod HD-zenders fors uitgebreid. Plots is HD de standaard bij het kabelbedrijf.
  Jarco Kriek
  13 mei 2022
  comments 14
  Ziggo maakt inhaalslag: plots meer HD dan KPN

  Nu bij Ziggo analoge tv – en ook analoge radio – in het gehele verzorgingsgebied van het netwerk is verdwenen had het kabelbedrijf de ruimte om te werken aan uitbreiding van het HD-zenderaanbod. Ziggo besloot daarnaast af te wijken van de strategie om bij het ongecodeerde instapabonnement Kabel TV vooral kanalen in SD te leveren en de HD-varianten te plaatsen in het gecodeerde opvolgende abonnement TV Standaard/TV Start. Hierdoor is dubbele verspreiding van zenders in zowel SD als HD niet meer nodig. De ruimte die hiermee wordt bespaard, lijkt het kabelbedrijf eveneens voor uitbreiding van het HD-aanbod ingezet te hebben. Dit meldt Telecompaper.

   

  Bijna alles in HD

  Het ongecodeerde tv-aanbod van het Kabel TV-abonnement bestaat op dit moment uit 53 zenders. Hiervan levert Ziggo 49 zenders in HD-kwaliteit, wat neerkomt op een percentage van meer dan negentig procent. Omdat Kabel TV tevens toegang tot het Ziggo-netwerk verzorgt, kunnen abonnees die alleen een internetabonnement kopen zonder gebruik van een smartcard via de interne decoder van de televisie of een losse FTC-kabeldecoder van dit zenderaanbod gebruikmaken zonder het kopen van een extra tv-abonnement. Dit maakt internet van Ziggo interessanter voor onder meer cordcutters.

   

  Verdubbeling

  Ook bij gecodeerde digitale tv-pakketten heeft Ziggo een inhaalslag gemaakt. Zo worden bij het abonnement TV Standaard/TV Start in totaal 76 tv-zenders geleverd. Hiervan zijn 66 in HD-kwaliteit. Een jaar geleden stond de teller bij dit abonnement nog op 38 HD-zenders. Ook bij het uitgebreidste tv-abonnement dat onder meer wordt verkocht onder de namen Ziggo Movies & Series XL, Digitaal Pluspakket en TV Max is het HD-aanbod na de laatste opwaardering van zenders van SD naar HD van 54 naar 106 gestegen. Een verdubbeling.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNtvtelevisieHDzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)