Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo maakt inhaalslag: plots meer HD dan KPN

  Ziggo heeft de afgelopen maanden na veel kritiek van eigen klanten het aanbod HD-zenders fors uitgebreid. Plots is HD de standaard bij het kabelbedrijf.
  Jarco Kriek
  13 mei 2022
  comments 14
  Ziggo maakt inhaalslag: plots meer HD dan KPN

  Nu bij Ziggo analoge tv – en ook analoge radio – in het gehele verzorgingsgebied van het netwerk is verdwenen had het kabelbedrijf de ruimte om te werken aan uitbreiding van het HD-zenderaanbod. Ziggo besloot daarnaast af te wijken van de strategie om bij het ongecodeerde instapabonnement Kabel TV vooral kanalen in SD te leveren en de HD-varianten te plaatsen in het gecodeerde opvolgende abonnement TV Standaard/TV Start. Hierdoor is dubbele verspreiding van zenders in zowel SD als HD niet meer nodig. De ruimte die hiermee wordt bespaard, lijkt het kabelbedrijf eveneens voor uitbreiding van het HD-aanbod ingezet te hebben. Dit meldt Telecompaper.

   

  Bijna alles in HD

  Het ongecodeerde tv-aanbod van het Kabel TV-abonnement bestaat op dit moment uit 53 zenders. Hiervan levert Ziggo 49 zenders in HD-kwaliteit, wat neerkomt op een percentage van meer dan negentig procent. Omdat Kabel TV tevens toegang tot het Ziggo-netwerk verzorgt, kunnen abonnees die alleen een internetabonnement kopen zonder gebruik van een smartcard via de interne decoder van de televisie of een losse FTC-kabeldecoder van dit zenderaanbod gebruikmaken zonder het kopen van een extra tv-abonnement. Dit maakt internet van Ziggo interessanter voor onder meer cordcutters.

   

  Verdubbeling

  Ook bij gecodeerde digitale tv-pakketten heeft Ziggo een inhaalslag gemaakt. Zo worden bij het abonnement TV Standaard/TV Start in totaal 76 tv-zenders geleverd. Hiervan zijn 66 in HD-kwaliteit. Een jaar geleden stond de teller bij dit abonnement nog op 38 HD-zenders. Ook bij het uitgebreidste tv-abonnement dat onder meer wordt verkocht onder de namen Ziggo Movies & Series XL, Digitaal Pluspakket en TV Max is het HD-aanbod na de laatste opwaardering van zenders van SD naar HD van 54 naar 106 gestegen. Een verdubbeling.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNtvtelevisieHDzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)