Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo maakt inhaalslag: plots meer HD dan KPN

  Ziggo heeft de afgelopen maanden na veel kritiek van eigen klanten het aanbod HD-zenders fors uitgebreid. Plots is HD de standaard bij het kabelbedrijf.
  Jarco Kriek
  13 may 2022
  comments 14
  Ziggo maakt inhaalslag: plots meer HD dan KPN

  Nu bij Ziggo analoge tv – en ook analoge radio – in het gehele verzorgingsgebied van het netwerk is verdwenen had het kabelbedrijf de ruimte om te werken aan uitbreiding van het HD-zenderaanbod. Ziggo besloot daarnaast af te wijken van de strategie om bij het ongecodeerde instapabonnement Kabel TV vooral kanalen in SD te leveren en de HD-varianten te plaatsen in het gecodeerde opvolgende abonnement TV Standaard/TV Start. Hierdoor is dubbele verspreiding van zenders in zowel SD als HD niet meer nodig. De ruimte die hiermee wordt bespaard, lijkt het kabelbedrijf eveneens voor uitbreiding van het HD-aanbod ingezet te hebben. Dit meldt Telecompaper.

   

  Bijna alles in HD

  Het ongecodeerde tv-aanbod van het Kabel TV-abonnement bestaat op dit moment uit 53 zenders. Hiervan levert Ziggo 49 zenders in HD-kwaliteit, wat neerkomt op een percentage van meer dan negentig procent. Omdat Kabel TV tevens toegang tot het Ziggo-netwerk verzorgt, kunnen abonnees die alleen een internetabonnement kopen zonder gebruik van een smartcard via de interne decoder van de televisie of een losse FTC-kabeldecoder van dit zenderaanbod gebruikmaken zonder het kopen van een extra tv-abonnement. Dit maakt internet van Ziggo interessanter voor onder meer cordcutters.

   

  Verdubbeling

  Ook bij gecodeerde digitale tv-pakketten heeft Ziggo een inhaalslag gemaakt. Zo worden bij het abonnement TV Standaard/TV Start in totaal 76 tv-zenders geleverd. Hiervan zijn 66 in HD-kwaliteit. Een jaar geleden stond de teller bij dit abonnement nog op 38 HD-zenders. Ook bij het uitgebreidste tv-abonnement dat onder meer wordt verkocht onder de namen Ziggo Movies & Series XL, Digitaal Pluspakket en TV Max is het HD-aanbod na de laatste opwaardering van zenders van SD naar HD van 54 naar 106 gestegen. Een verdubbeling.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNtvtelevisieHDzenderaanbod

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Vandaag Inside

  Vandaag Inside
  SBS 6 om 21:35 uur
  Heel erg lang heeft het afscheid van Vandaag Inside niet geduurd.

  TV-TIP Bean

  Bean
  SBS 9 om 22:15 uur
  De sullige Mr. Bean werkt als bewaker in de Royal National Gallery. Zijn bazen willen hem ontslaan, omdat hij altijd slaapt.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)