Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] Ziggo maakt omruil Next Mini plots weer mogelijk, of toch weer niet?

  Ziggo voert een zwalkend beleid als het gaat om de omruil van zijn bruikleendecoders. Een omruil naar de Next Mini lijkt opeens weer mogelijk.
  Jarco Kriek
  3 september 2023
  comments 3
  [UPDATE] Ziggo maakt omruil Next Mini plots weer mogelijk, of toch weer niet?

  Ziggo communiceerde eind juli op het eigen community forum dat het omruilen van een Mediabox Next naar de Next Mini en visa versa niet meer mogelijk was. Verzoeken van klanten op dit forum werden niet ingewilligd. “Dat is een bedrijfskeuze geweest en de waarom is omdat het in de praktijk vrij weinig van elkaar verschilt. De werking van de box hetzelfde is met dezelfde opties maar het omruilen ons een hoop geld kost. Daar zien we dus geen toegevoegde waarde in”, zo verklaarde een Ziggo-medewerker destijds de weigering van een van de omruilverzoeken.

   

  Uitzondering

  Het door de moderator geschetste beleid werd door VodafoneZiggo-woordvoerder Ton Boon grotendeels bevestigd aan Hardware.info. “Al geruime tijd is ons beleid om niet “zomaar” de Mediabox Next van de klant om te ruilen voor een Next Mini. Dit kan bijvoorbeeld wél als de klant verhuist en in de nieuwe woning de coax-aansluiting van de Mediabox Next niet meer kan gebruiken. De Mediabox Next en Next Mini verschillen weinig van elkaar en de User Interface is hetzelfde. Beide zijn ook gewoon actueel in ons assortiment”, aldus de woordvoerder.

   

  Toch anders

  Dat tijden bij Ziggo snel kunnen veranderen, blijkt uit nieuwe uitspraken van een moderator op hetzelfde forum, minder dan vijf weken later. Hieruit blijkt dat een omruil van de Mediabox Next naar een Next Mini plots zonder bovengenoemde uitzonderingsreden weer mogelijk is. Wel komt het nieuws met de waarschuwing dat wanneer de decoder eenmaal is omgeruild, een nieuwe omruil van Next Mini naar Mediabox Next niet meer mogelijk is.

   

  Verschil

  Het grote verschil tussen de Mediabox Next en Next Mini is de manier waarop lineaire tv-zenders geleverd worden. Bij de Mediabox Next gebeurt dit via DVB-C, maar omdat deze decoder een hybride werking heeft kan Ziggo DVB-C met IPTV combineren. Ziggo doet dit echter op dit moment behoudens enkele zenders nog niet. De Next Mini is een IPTV-only decoder, waarbij alle content online (IPTV) aan klanten wordt geleverd. De Next Mini is vooral in trek omdat het een kleine en zeer energiezuinige decoder is. Een groeiend aantal Nederlanders vervangt daarnaast thuis verouderde coaxkabels door netwerkkabels. 

   

  Update: Ziggo heeft nu op het eigen community forum bekend gemaakt dat het terugkeert naar de oude richtlijnen dat het omruilen van Mediabox Next naar Next Mini niet in alle gevallen meer mogelijk is.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieMediabox NextNext Minidecodertv-decoderbruikleendecoder

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)