Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] Ziggo maakt omruil Next Mini plots weer mogelijk, of toch weer niet?

  Ziggo voert een zwalkend beleid als het gaat om de omruil van zijn bruikleendecoders. Een omruil naar de Next Mini lijkt opeens weer mogelijk.
  Jarco Kriek
  3 september 2023
  comments 3
  [UPDATE] Ziggo maakt omruil Next Mini plots weer mogelijk, of toch weer niet?

  Ziggo communiceerde eind juli op het eigen community forum dat het omruilen van een Mediabox Next naar de Next Mini en visa versa niet meer mogelijk was. Verzoeken van klanten op dit forum werden niet ingewilligd. “Dat is een bedrijfskeuze geweest en de waarom is omdat het in de praktijk vrij weinig van elkaar verschilt. De werking van de box hetzelfde is met dezelfde opties maar het omruilen ons een hoop geld kost. Daar zien we dus geen toegevoegde waarde in”, zo verklaarde een Ziggo-medewerker destijds de weigering van een van de omruilverzoeken.

   

  Uitzondering

  Het door de moderator geschetste beleid werd door VodafoneZiggo-woordvoerder Ton Boon grotendeels bevestigd aan Hardware.info. “Al geruime tijd is ons beleid om niet “zomaar” de Mediabox Next van de klant om te ruilen voor een Next Mini. Dit kan bijvoorbeeld wél als de klant verhuist en in de nieuwe woning de coax-aansluiting van de Mediabox Next niet meer kan gebruiken. De Mediabox Next en Next Mini verschillen weinig van elkaar en de User Interface is hetzelfde. Beide zijn ook gewoon actueel in ons assortiment”, aldus de woordvoerder.

   

  Toch anders

  Dat tijden bij Ziggo snel kunnen veranderen, blijkt uit nieuwe uitspraken van een moderator op hetzelfde forum, minder dan vijf weken later. Hieruit blijkt dat een omruil van de Mediabox Next naar een Next Mini plots zonder bovengenoemde uitzonderingsreden weer mogelijk is. Wel komt het nieuws met de waarschuwing dat wanneer de decoder eenmaal is omgeruild, een nieuwe omruil van Next Mini naar Mediabox Next niet meer mogelijk is.

   

  Verschil

  Het grote verschil tussen de Mediabox Next en Next Mini is de manier waarop lineaire tv-zenders geleverd worden. Bij de Mediabox Next gebeurt dit via DVB-C, maar omdat deze decoder een hybride werking heeft kan Ziggo DVB-C met IPTV combineren. Ziggo doet dit echter op dit moment behoudens enkele zenders nog niet. De Next Mini is een IPTV-only decoder, waarbij alle content online (IPTV) aan klanten wordt geleverd. De Next Mini is vooral in trek omdat het een kleine en zeer energiezuinige decoder is. Een groeiend aantal Nederlanders vervangt daarnaast thuis verouderde coaxkabels door netwerkkabels. 

   

  Update: Ziggo heeft nu op het eigen community forum bekend gemaakt dat het terugkeert naar de oude richtlijnen dat het omruilen van Mediabox Next naar Next Mini niet in alle gevallen meer mogelijk is.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieMediabox NextNext Minidecodertv-decoderbruikleendecoder

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview