Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo maakt volgende stap in opwaardering HD-aanbod

  Het aantal zenders dat vanaf vandaag door Ziggo aan alle klanten in HD-beeldresolutie wordt geleverd, is verder uitgebreid.
  Jarco Kriek
  9 november 2021
  comments 5
  Ziggo maakt volgende stap in opwaardering HD-aanbod
  Foto Getty Images

  De belofte van Ziggo is om de beste beeldervaring aan klanten te leveren. Daarbij lag de focus in eerste instantie vooral op het bieden van 4K-content via Mediabox Next. Dit content bestaat niet alleen uit de lineaire kanalen Love Nature 4K en Ziggo Sport 4K, maar vooral ook het uitbreiden van het aantal films en series dat in 4K via het video on demand-platform van Mediabox Next beschikbaar is.

   

  MPEG4

  De aandacht wordt nu verbreed naar het opwaarderen van het HD-aanbod. De overstap van SD-kanalen van MPEG2 naar MPEG4 speelt hierbij een belangrijke rol. Door deze technische wijziging kan deels de dubbele verspreiding in SD en HD van een deel van het zenderaanbod gestaakt worden. Dit gebeurde onlangs bij BBC One en BBC Two die nu alleen nog in HD op het kabelnetwerk aanwezig zijn. Bij een deel van de zenders – zoals NPO, RTL, Talpa, Disney+ en Discovery – blijft de dubbele verspreiding intact, maar wordt bandbreedtewinst bereikt door de overstap naar MPEG4 bij de SD-verspreiding.

   

  Meer HD

  De bespaarde bandbreedte gebruikt Ziggo om het HD-aanbod verder uit te breiden. Dit is nodig omdat het kabelbedrijf in de afgelopen jaren door stilstand op dit gebied een achterstand heeft opgelopen in vergelijking met het HD-aanbod van belangrijke concurrenten zoals KPN en T-Mobile. Ziggo zette op 1 november het eerste deel van de regionale omroepen inclusief de Amsterdamse stadszender AT5 naar HD over. Vanaf vandaag zijn de overige regionale omroepen naar HD omgezet. Dit is het geval bij TV Noord, TV Drenthe, TV Oost, TV Gelderland, L1 Limburg en Omroep Brabant.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDzenderaanbodregionale omroepenMPEG4bandbreedteoverschakeling MPEG4

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)