Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo maakt weg vrij voor prijsverlaging tv en internet

  VodafoneZiggo heeft de weg vrijgemaakt om de prijzen te verlagen bij deflatie. Het bedrijf past hiervoor de algemene voorwaarden van bedrijfsonderdeel Ziggo aan.
  Jarco Kriek
  24 mei 2023
  comments 8
  Ziggo maakt weg vrij voor prijsverlaging tv en internet
  Foto Getty Images

  Voorlopig krijgen Ziggo-klanten op 1 juli te maken met een forse prijsverhoging. De abonnementsprijs voor de diensten tv, internet, telefonie of een combinatie van deze diensten stijgt met gemiddeld 8,5 procent. De hoogste prijsstijging bedraagt €7,75 per maand. Dit is net iets onder de vastgestelde inflatie. Dit betekent dat deze prijscorrectie niet leidt tot de mogelijkheid om een abonnement binnen de contractvaste periode kosteloos op te zeggen.

   

  Deflatie

  VodafoneZiggo maakt nu een wijziging van de algemene voorwaarden per 1 augustus bij Ziggo openbaar. In een e-mail verzonden aan klanten stelt Ziggo dat de nieuwe algemene voorwaarden een prijsverlaging bij mogelijk deflatie mogelijk maakt. “Op basis van de huidige Algemene Voorwaarden kunnen we één keer per jaar een inflatiecorrectie op de tarieven toepassen tot maximaal een percentage gelijk aan de CBS-consumentenprijsindex. Na de wijziging kan Ziggo bij een negatieve CBS-consumentenprijsindex (dit betekent dalende prijzen in Nederland) ook een correctie omlaag doorvoeren”, zo laat Ziggo zijn klanten nu weten. De kans op een deflatie is op dit moment in Nederland overigens uiterst klein.

   

  Prijsverlaging

  Het is opvallend dat Ziggo met een wijziging van de algemene voorwaarden de weg zegt vrij te maken voor een prijsverlaging. Andere aanbieders van vaste diensten kondigden in de afgelopen maanden zonder wijziging van voorwaarden zelfs in deze tijd van hoge inflatie prijsverlagingen door. Zo maakte KPN enkele maanden geleden onder meer de prijs van internetabonnementen euro’s per maand goedkoper bij de nieuwe TV+ abonnementsvormen. Solcon maakte deze week prijsverlagingen bekend van abonnementen van diensten geleverd via zowel KPN NetwerkNL/Glaspoort als Delta Fiber netwerken. Solcon – een zelfstandig opererend dochterbedrijf van KPN – gaat op 1 juli de prijs van abonnementen zelfs verlagen tot 18 euro per maand.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetprijsverlagingabonnementalgemene voorwaarden

  Reacties