Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo maakt weg vrij voor prijsverlaging tv en internet

  VodafoneZiggo heeft de weg vrijgemaakt om de prijzen te verlagen bij deflatie. Het bedrijf past hiervoor de algemene voorwaarden van bedrijfsonderdeel Ziggo aan.
  Jarco Kriek
  24 mei 2023
  comments 8
  Ziggo maakt weg vrij voor prijsverlaging tv en internet
  Foto Getty Images

  Voorlopig krijgen Ziggo-klanten op 1 juli te maken met een forse prijsverhoging. De abonnementsprijs voor de diensten tv, internet, telefonie of een combinatie van deze diensten stijgt met gemiddeld 8,5 procent. De hoogste prijsstijging bedraagt €7,75 per maand. Dit is net iets onder de vastgestelde inflatie. Dit betekent dat deze prijscorrectie niet leidt tot de mogelijkheid om een abonnement binnen de contractvaste periode kosteloos op te zeggen.

   

  Deflatie

  VodafoneZiggo maakt nu een wijziging van de algemene voorwaarden per 1 augustus bij Ziggo openbaar. In een e-mail verzonden aan klanten stelt Ziggo dat de nieuwe algemene voorwaarden een prijsverlaging bij mogelijk deflatie mogelijk maakt. “Op basis van de huidige Algemene Voorwaarden kunnen we één keer per jaar een inflatiecorrectie op de tarieven toepassen tot maximaal een percentage gelijk aan de CBS-consumentenprijsindex. Na de wijziging kan Ziggo bij een negatieve CBS-consumentenprijsindex (dit betekent dalende prijzen in Nederland) ook een correctie omlaag doorvoeren”, zo laat Ziggo zijn klanten nu weten. De kans op een deflatie is op dit moment in Nederland overigens uiterst klein.

   

  Prijsverlaging

  Het is opvallend dat Ziggo met een wijziging van de algemene voorwaarden de weg zegt vrij te maken voor een prijsverlaging. Andere aanbieders van vaste diensten kondigden in de afgelopen maanden zonder wijziging van voorwaarden zelfs in deze tijd van hoge inflatie prijsverlagingen door. Zo maakte KPN enkele maanden geleden onder meer de prijs van internetabonnementen euro’s per maand goedkoper bij de nieuwe TV+ abonnementsvormen. Solcon maakte deze week prijsverlagingen bekend van abonnementen van diensten geleverd via zowel KPN NetwerkNL/Glaspoort als Delta Fiber netwerken. Solcon – een zelfstandig opererend dochterbedrijf van KPN – gaat op 1 juli de prijs van abonnementen zelfs verlagen tot 18 euro per maand.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetprijsverlagingabonnementalgemene voorwaarden

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)