Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo mag prijsverhoging zonder opzegplicht doorvoeren’

  Ziggo verhoogt op 1 juli de prijs van abonnementen met maximaal €7,75 per maand. De gemiddelde prijsstijging bedraagt 8,5 procent.
  Jarco Kriek
  27 maart 2023
  comments 9
  ‘Ziggo mag prijsverhoging zonder opzegplicht doorvoeren’
  Foto Getty Images

  Bij Ziggo is het opzeggen van een abonnement binnen een contractvaste periode niet mogelijk. Het bedrijf wijst hierbij op de algemene voorwaarden die van toepassing zijn. Als een prijsverhoging lager is dan de door CBS vastgestelde inflatie, dan is opzeggen van een lopend abonnement wat Ziggo betreft niet aan de orde. Contracten buiten de contractvaste periode kunnen natuurlijk wel worden opgezegd, met inachtneming van de maand opzegtermijn.

   

  Tien procent

  De prijsstijging die Ziggo op 1 juli doorvoert bedraagt gemiddeld 8,5 procent. Hierbij blijft Ziggo 0,1 procent onder de prijsverhoging die T-Mobile in januari doorvoerde. De hoogste prijsaanpassing bij Ziggo bedraagt €7,75 per maand. De maximale procentuele stijging komt uit op tien procent. Het Internet Basic-abonnement gaat met dit percentage in prijs omhoog. Klanten dit abonnement al langere tijd hebben, gaan vanaf 1 juli in plaats van €35,00 nu €38,50 per maand betalen. Wie dit abonnement recenter heft afgesloten ziet de prijs van €40,00 naar €44,00 stijgen. Ziggo biedt het Internet Basic-abonnement overigens niet actief aan bij de keuzemogelijkheden op de website. Het ‘verstopt’ dit abonnement elders op de site.

   

  Onderzoek

  Tweakers onderzocht of Ziggo een dergelijke prijsverhoging wel mag doorvoeren zonder alle klanten de mogelijkheid te geven om dit abonnement - ook binnen de contractvaste periode - op te zeggen. Uit dit onderzoek blijkt dat Ziggo deze mogelijkheid naar alle waarschijnlijkheid niet verplicht aan abonnees hoeft aan te bieden. Ziggo is overigens niet de enige aanbieder van vaste diensten die in de algemene voorwaarden heeft opgenomen dat het abonnement niet meer mag worden opgezegd als de jaarlijkse prijsverhoging binnen de inflatiecorrectie valt. Onder meer KPN – dat naar verwachting begin mei de prijsaanpassing bekendmaakt – heeft ook een dergelijke regel in de algemene voorwaarden staan.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetabonnementprijsverhoginginflatieinflatiecorrectie

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview