Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: Mediabox Next na update mogelijk op zwart

  Ziggo lijkt het beleid rond de Mediabox Next te gaan aanscherpen. Daarbij bestaat de kans dat de decoder na een komende update niet meer functioneert.
  Jarco Kriek
  22 december 2022
  comments 7
  Ziggo: Mediabox Next na update mogelijk op zwart

  De Mediabox Next is een bruikleendecoder die door Ziggo wordt geleverd aan klanten die bij het kabelbedrijf een gecombineerd abonnement met minimaal tv en internet afnemen. Op regelmatige basis wordt de functionaliteit van de decoder verbeterd door het uitbrengen van updates. Deze updates worden automatisch geïnstalleerd.

   

  Internet

  Ziggo brengt volgende maand een nieuwe update voor de Mediabox Next uit die voor tot de nodige nadelige gevolgen kan leiden voor een deel van de gebruikers. VodafoneZiggo-woordvoerster Nina Ribberink bevestigt aan Totaal TV dat er in januari een nieuwe kleine update voor de Mediabox Next beschikbaar komt. Wie de bruikleendecoder gebruikt zonder internetverbinding kan de decoder na de update niet meer gebruiken. Medewerkers van het kabelbedrijf zijn begonnen met het telefonisch informeren van klanten die de Mediabox Next bij het abonnement geleverd hebben gekregen en waarvan het duidelijk is dat er geen verbinding via een Ziggo internetverbinding gemaakt kan worden. Deze worden geadviseerd de Mediabox Next wederom aan Ziggo internet te koppelen. Gebeurt dit niet, dan gaat de decoder na de update op zwart.

   

  DVB-C

  VodafoneZiggo geeft niet aan waarom deze stap gemaakt wordt. Het bedrijf ontkent dat het te maken heeft met het mogelijk uitschakelen van de mogelijkheid om via DVB-C live naar tv-zenders te kijken. Bij de Next Mini kan alleen via IPTV naar tv-zenders worden gekeken. Al enige tijd gaan geruchten rond dat Ziggo op termijn een All-IP netwerk gaat worden en dat DVB-C wordt uitgeschakeld. Dit wordt ook deze keer niet door de VodafoneZiggo-woordvoerster ontkend. Bij de bevestiging dat de Mediabox Next na de update DVB-C blijft ondersteunen volgt de toevoeging “als dat op enig moment wel het geval is, lichten we onze klanten daarover tijdig in.”

  ZiggoVodafoneZiggoMediabox Nextupdatetvtelevisieinternetdecoderbruikleendecoder

  Reacties

 1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

  Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
  RTL 5 om 20:30 uur
  Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

  TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

  Corsokoorts in Sint Jansklooster
  SBS6 om 20:30 uur
  Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

  Interview