Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: Mediabox Next na update mogelijk op zwart

  Ziggo lijkt het beleid rond de Mediabox Next te gaan aanscherpen. Daarbij bestaat de kans dat de decoder na een komende update niet meer functioneert.
  Jarco Kriek
  22 december 2022
  comments 7
  Ziggo: Mediabox Next na update mogelijk op zwart

  De Mediabox Next is een bruikleendecoder die door Ziggo wordt geleverd aan klanten die bij het kabelbedrijf een gecombineerd abonnement met minimaal tv en internet afnemen. Op regelmatige basis wordt de functionaliteit van de decoder verbeterd door het uitbrengen van updates. Deze updates worden automatisch geïnstalleerd.

   

  Internet

  Ziggo brengt volgende maand een nieuwe update voor de Mediabox Next uit die voor tot de nodige nadelige gevolgen kan leiden voor een deel van de gebruikers. VodafoneZiggo-woordvoerster Nina Ribberink bevestigt aan Totaal TV dat er in januari een nieuwe kleine update voor de Mediabox Next beschikbaar komt. Wie de bruikleendecoder gebruikt zonder internetverbinding kan de decoder na de update niet meer gebruiken. Medewerkers van het kabelbedrijf zijn begonnen met het telefonisch informeren van klanten die de Mediabox Next bij het abonnement geleverd hebben gekregen en waarvan het duidelijk is dat er geen verbinding via een Ziggo internetverbinding gemaakt kan worden. Deze worden geadviseerd de Mediabox Next wederom aan Ziggo internet te koppelen. Gebeurt dit niet, dan gaat de decoder na de update op zwart.

   

  DVB-C

  VodafoneZiggo geeft niet aan waarom deze stap gemaakt wordt. Het bedrijf ontkent dat het te maken heeft met het mogelijk uitschakelen van de mogelijkheid om via DVB-C live naar tv-zenders te kijken. Bij de Next Mini kan alleen via IPTV naar tv-zenders worden gekeken. Al enige tijd gaan geruchten rond dat Ziggo op termijn een All-IP netwerk gaat worden en dat DVB-C wordt uitgeschakeld. Dit wordt ook deze keer niet door de VodafoneZiggo-woordvoerster ontkend. Bij de bevestiging dat de Mediabox Next na de update DVB-C blijft ondersteunen volgt de toevoeging “als dat op enig moment wel het geval is, lichten we onze klanten daarover tijdig in.”

  ZiggoVodafoneZiggoMediabox Nextupdatetvtelevisieinternetdecoderbruikleendecoder

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)