Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: Mediabox Next na update mogelijk op zwart

  Ziggo lijkt het beleid rond de Mediabox Next te gaan aanscherpen. Daarbij bestaat de kans dat de decoder na een komende update niet meer functioneert.
  Jarco Kriek
  22 december 2022
  comments 7
  Ziggo: Mediabox Next na update mogelijk op zwart

  De Mediabox Next is een bruikleendecoder die door Ziggo wordt geleverd aan klanten die bij het kabelbedrijf een gecombineerd abonnement met minimaal tv en internet afnemen. Op regelmatige basis wordt de functionaliteit van de decoder verbeterd door het uitbrengen van updates. Deze updates worden automatisch geïnstalleerd.

   

  Internet

  Ziggo brengt volgende maand een nieuwe update voor de Mediabox Next uit die voor tot de nodige nadelige gevolgen kan leiden voor een deel van de gebruikers. VodafoneZiggo-woordvoerster Nina Ribberink bevestigt aan Totaal TV dat er in januari een nieuwe kleine update voor de Mediabox Next beschikbaar komt. Wie de bruikleendecoder gebruikt zonder internetverbinding kan de decoder na de update niet meer gebruiken. Medewerkers van het kabelbedrijf zijn begonnen met het telefonisch informeren van klanten die de Mediabox Next bij het abonnement geleverd hebben gekregen en waarvan het duidelijk is dat er geen verbinding via een Ziggo internetverbinding gemaakt kan worden. Deze worden geadviseerd de Mediabox Next wederom aan Ziggo internet te koppelen. Gebeurt dit niet, dan gaat de decoder na de update op zwart.

   

  DVB-C

  VodafoneZiggo geeft niet aan waarom deze stap gemaakt wordt. Het bedrijf ontkent dat het te maken heeft met het mogelijk uitschakelen van de mogelijkheid om via DVB-C live naar tv-zenders te kijken. Bij de Next Mini kan alleen via IPTV naar tv-zenders worden gekeken. Al enige tijd gaan geruchten rond dat Ziggo op termijn een All-IP netwerk gaat worden en dat DVB-C wordt uitgeschakeld. Dit wordt ook deze keer niet door de VodafoneZiggo-woordvoerster ontkend. Bij de bevestiging dat de Mediabox Next na de update DVB-C blijft ondersteunen volgt de toevoeging “als dat op enig moment wel het geval is, lichten we onze klanten daarover tijdig in.”

  ZiggoVodafoneZiggoMediabox Nextupdatetvtelevisieinternetdecoderbruikleendecoder

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)