Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo meer onder druk door glasvezel van Open Dutch Fiber

  Open Dutch Fiber (ODF) gaat ook in Limburg de concurrentie aan met kabelbedrijf Ziggo. In Kerkrade wordt begonnen met aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  19 mei 2022
  comments 1
  Ziggo meer onder druk door glasvezel van Open Dutch Fiber
  Foto Getty Images

  Bijna 25.000 huishoudens in Kerkrade krijgen toegang tot supersnel internet via de glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf oktober 2022 gebruikmaken van internet via glas, met up- en downloadsnelheden tot 1000Mbps (1Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

   

  Straten Kerkrade open

  De in totaal 24.750 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Kerkrade Noord, Oost en West. De werkzaamheden beginnen in juni en bewoners worden hierover door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd . Naar verwachting worden de eerste huishoudens in oktober aangesloten.

   

  Meer glasvezel

  Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu de keuze voor toegang tot snel internet via de glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa loopt Nederland daarmee achter. "Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand’’, zegt Floris van de Broek van Open Dutch Fiber. Naast T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders gebruik maken van het glasvezelnetwerk, volgens Open Dutch Fiber tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. ‘’Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel.’’

  Open Dutch FiberODFT-MobileglasvezelinternetgigabitZiggoVodafoneZiggo

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Qatar

  WK Voetbal: Nederland - Qatar
  NPO 1 om 15:00 uur
  Laten we hopen dat Oranje zich voorafgaand aan deze wedstrijd al geplaatst heeft voor de knock-outfase en dat deze pot slechts een formaliteit is. Mocht dat niet het geval zijn dan moeten de Qatarezen toch te verslaan zijn. Het gastland, de nummer 50 op de FIFA-ranglijst, doet pas voor het eerst mee aan het WK en dat is niet omdat ze zich geplaatst hebben.

  TV-TIP Cruise Ship Killers

  Cruise Ship Killers
  Crime + Investigation Network om 19:00 uur
  Als we Cruise Ship Killers moeten geloven, zijn die boten vol Amerikaanse pensionado’s een broedplaats voor moord en doodslag. In de afgelopen tien jaar zijn er ruim 200 cruisepassagiers en -medewerkers vermist geraakt, aan boord vermoord of over de reling gejaagd. Dit keer wordt een van de passagiers doodgestoken. De verdenking valt op een studiegenoot van het slachtoffer, die aan boord was én messen verzamelt. Maar is dat niet té toevallig?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)