Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo meer onder druk door glasvezel van Open Dutch Fiber

  Open Dutch Fiber (ODF) gaat ook in Limburg de concurrentie aan met kabelbedrijf Ziggo. In Kerkrade wordt begonnen met aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  19 may 2022
  comments 1
  Ziggo meer onder druk door glasvezel van Open Dutch Fiber
  Foto Getty Images

  Bijna 25.000 huishoudens in Kerkrade krijgen toegang tot supersnel internet via de glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf oktober 2022 gebruikmaken van internet via glas, met up- en downloadsnelheden tot 1000Mbps (1Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

   

  Straten Kerkrade open

  De in totaal 24.750 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Kerkrade Noord, Oost en West. De werkzaamheden beginnen in juni en bewoners worden hierover door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd . Naar verwachting worden de eerste huishoudens in oktober aangesloten.

   

  Meer glasvezel

  Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu de keuze voor toegang tot snel internet via de glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa loopt Nederland daarmee achter. "Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand’’, zegt Floris van de Broek van Open Dutch Fiber. Naast T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders gebruik maken van het glasvezelnetwerk, volgens Open Dutch Fiber tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. ‘’Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel.’’

  Open Dutch FiberODFT-MobileglasvezelinternetgigabitZiggoVodafoneZiggo

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:19 uur
  Maxim Hartman en Hanneke Groenteman komen helpen op de boerderij. Ze gaan flink aan het werk zodat het land klaar is voor de zomer.

  TV-TIP Floortje naar het einde van de wereld

  Floortje naar het einde van de wereld
  NPO 1 om 20:23 uur
  Floortje Dessing vaart een paar dagen mee op het vlot van de Oostenrijkse televisie-editor Jojo en zijn vriendin Norah in het Zweedse Dalsland.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)