Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo meer onder druk door glasvezel van Open Dutch Fiber

  Open Dutch Fiber (ODF) gaat ook in Limburg de concurrentie aan met kabelbedrijf Ziggo. In Kerkrade wordt begonnen met aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  19 mei 2022
  comments 1
  Ziggo meer onder druk door glasvezel van Open Dutch Fiber
  Foto Getty Images

  Bijna 25.000 huishoudens in Kerkrade krijgen toegang tot supersnel internet via de glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf oktober 2022 gebruikmaken van internet via glas, met up- en downloadsnelheden tot 1000Mbps (1Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

   

  Straten Kerkrade open

  De in totaal 24.750 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Kerkrade Noord, Oost en West. De werkzaamheden beginnen in juni en bewoners worden hierover door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd . Naar verwachting worden de eerste huishoudens in oktober aangesloten.

   

  Meer glasvezel

  Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu de keuze voor toegang tot snel internet via de glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa loopt Nederland daarmee achter. "Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand’’, zegt Floris van de Broek van Open Dutch Fiber. Naast T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders gebruik maken van het glasvezelnetwerk, volgens Open Dutch Fiber tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. ‘’Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel.’’

  Open Dutch FiberODFT-MobileglasvezelinternetgigabitZiggoVodafoneZiggo

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview