Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo meer onder druk door glasvezel van Open Dutch Fiber

  Open Dutch Fiber (ODF) gaat ook in Limburg de concurrentie aan met kabelbedrijf Ziggo. In Kerkrade wordt begonnen met aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  19 mei 2022
  comments 1
  Ziggo meer onder druk door glasvezel van Open Dutch Fiber
  Foto Getty Images

  Bijna 25.000 huishoudens in Kerkrade krijgen toegang tot supersnel internet via de glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf oktober 2022 gebruikmaken van internet via glas, met up- en downloadsnelheden tot 1000Mbps (1Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

   

  Straten Kerkrade open

  De in totaal 24.750 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Kerkrade Noord, Oost en West. De werkzaamheden beginnen in juni en bewoners worden hierover door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd . Naar verwachting worden de eerste huishoudens in oktober aangesloten.

   

  Meer glasvezel

  Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu de keuze voor toegang tot snel internet via de glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa loopt Nederland daarmee achter. "Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand’’, zegt Floris van de Broek van Open Dutch Fiber. Naast T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders gebruik maken van het glasvezelnetwerk, volgens Open Dutch Fiber tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. ‘’Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel.’’

  Open Dutch FiberODFT-MobileglasvezelinternetgigabitZiggoVodafoneZiggo

  Reacties

 1. TV-TIP Restaurants at the End of the World

  Restaurants at the End of the World
  National Geographic om 17:00 uur
  Op afgelegen eilandjes, in het ijs of boven op een klif; overal ter wereld vind je exclusieve restaurants in afgelegen oorden waar je niet even met bus 32 naartoe rijdt. In Restaurants at the End of the World reist chef-kok Kristen Kish de wereld rond op zoek naar dit soort culinaire hotspots. In deze eerste aflevering klautert ze naar de hooglanden van het Panamese Boquete. Hier, op 1700 meter boven zeeniveau, is een oude koffieplantage omgebouwd tot toprestaurant.

  TV-TIP Field Trip with Curtis Stone

  Field Trip with Curtis Stone
  24 Kitchen om 19:30 uur
  Voor de vaste kijker van MasterChef Australië is het een bekend gezicht: Curtis Stone. In Field Trip with Curtis Stone neemt de hippe chef het team van zijn Amerikaanse restaurant Maude mee op sleeptouw om op de grootste culinaire plekken ter wereld inspiratie op te doen voor het nieuwe menu en de wijnkaart van zijn sterrentent in Beverly Hills.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)