Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo onder druk in grote steden

  In de grote steden voelt Ziggo de druk van de concurrentie meer dan voorheen. Dit heeft alles te maken met de aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  8 juni 2022
  comments 3
  Ziggo onder druk in grote steden
  Foto Getty Images

  Ziggo had lange tijd het monopolie op snel breedbandinternet in de grote steden. Aan die situatie lijkt een einde te komen. Waar glasvezelexploitanten grote steden in het verleden vaak links lieten liggen, is dat niet langer het geval. Vooral Open Dutch Fiber lijkt zich te richten op de aanleg van glasvezel in de grotere steden van Nederland. En KPN volgt. Dit telecombedrijf wil namelijk het kopernetwerk in de komende jaren vervangen door glasvezel.

   

  Den Haag

  Open Dutch Fiber en T-Mobile – de hoofdhuurder van ODF-netwerken – kondigen een nieuwe fase aan van de aanleg van glasvezel in Den Haag. In deze fase krijgen meer dan 29.000 huishoudens de toegang tot glasvezel aangeboden. Het betreft de wijken Duinoord, Zeeheldenkwartier, Schildersbuurt en delen van de wijken Regentessekwartier en centrum. Vooral de aanleg in het centrum is opvallend. Het leggen van glasvezel in het centrum van een grotere gemeente is lastig vanwege de te verwachten verkeersoverlast en de aanwezigheid van oudere gebouwen, wat vaak vraagt om een aangepaste aanpak. Open Dutch Fiber begint binnenkort met de werkzaamheden in deze Haagse wijken. De eerste oplevering wordt al in september verwacht. In 2023 moeten alle nu aangekondigde 29.000 huishoudens kunnen kiezen voor diensten via de glasvezel.

   

  Gigabit

  Ziggo levert in heel Den al langere tijd Haag toegang tot gigabit internet. Hierbij is de downloadsnelheid met 1000Mbps (1Gbps) gelijk aan die van glasvezel. De upload blijft met 50Mbps echter achter bij de symmetrische snelheid die via glasvezel kan worden gelever.

  Open Dutch FiberT-MobileZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetglasvezelDen Haag

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Qatar

  WK Voetbal: Nederland - Qatar
  NPO 1 om 15:00 uur
  Laten we hopen dat Oranje zich voorafgaand aan deze wedstrijd al geplaatst heeft voor de knock-outfase en dat deze pot slechts een formaliteit is. Mocht dat niet het geval zijn dan moeten de Qatarezen toch te verslaan zijn. Het gastland, de nummer 50 op de FIFA-ranglijst, doet pas voor het eerst mee aan het WK en dat is niet omdat ze zich geplaatst hebben.

  TV-TIP Cruise Ship Killers

  Cruise Ship Killers
  Crime + Investigation Network om 19:00 uur
  Als we Cruise Ship Killers moeten geloven, zijn die boten vol Amerikaanse pensionado’s een broedplaats voor moord en doodslag. In de afgelopen tien jaar zijn er ruim 200 cruisepassagiers en -medewerkers vermist geraakt, aan boord vermoord of over de reling gejaagd. Dit keer wordt een van de passagiers doodgestoken. De verdenking valt op een studiegenoot van het slachtoffer, die aan boord was én messen verzamelt. Maar is dat niet té toevallig?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)