Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo onder druk in grote steden

  In de grote steden voelt Ziggo de druk van de concurrentie meer dan voorheen. Dit heeft alles te maken met de aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  8 juni 2022
  comments 3
  Ziggo onder druk in grote steden
  Foto Getty Images

  Ziggo had lange tijd het monopolie op snel breedbandinternet in de grote steden. Aan die situatie lijkt een einde te komen. Waar glasvezelexploitanten grote steden in het verleden vaak links lieten liggen, is dat niet langer het geval. Vooral Open Dutch Fiber lijkt zich te richten op de aanleg van glasvezel in de grotere steden van Nederland. En KPN volgt. Dit telecombedrijf wil namelijk het kopernetwerk in de komende jaren vervangen door glasvezel.

   

  Den Haag

  Open Dutch Fiber en T-Mobile – de hoofdhuurder van ODF-netwerken – kondigen een nieuwe fase aan van de aanleg van glasvezel in Den Haag. In deze fase krijgen meer dan 29.000 huishoudens de toegang tot glasvezel aangeboden. Het betreft de wijken Duinoord, Zeeheldenkwartier, Schildersbuurt en delen van de wijken Regentessekwartier en centrum. Vooral de aanleg in het centrum is opvallend. Het leggen van glasvezel in het centrum van een grotere gemeente is lastig vanwege de te verwachten verkeersoverlast en de aanwezigheid van oudere gebouwen, wat vaak vraagt om een aangepaste aanpak. Open Dutch Fiber begint binnenkort met de werkzaamheden in deze Haagse wijken. De eerste oplevering wordt al in september verwacht. In 2023 moeten alle nu aangekondigde 29.000 huishoudens kunnen kiezen voor diensten via de glasvezel.

   

  Gigabit

  Ziggo levert in heel Den al langere tijd Haag toegang tot gigabit internet. Hierbij is de downloadsnelheid met 1000Mbps (1Gbps) gelijk aan die van glasvezel. De upload blijft met 50Mbps echter achter bij de symmetrische snelheid die via glasvezel kan worden gelever.

  Open Dutch FiberT-MobileZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetglasvezelDen Haag

  Reacties