Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo meest bescheiden met prijsverhoging, T-Mobile veel duurder

  Op 1 juli gaat de prijs van de abonnementen voor vaste diensten als tv en internet omhoog bij Ziggo, KPN en diverse andere aanbieders.
  Jarco Kriek
  17 mei 2022
  comments 2
  Ziggo meest bescheiden met prijsverhoging, T-Mobile veel duurder
  Foto Getty Images

  Nu alle prijsverhogingen van de belangrijkste aanbieders van vaste diensten bekend zijn, kunnen de aanbieders onderling beter worden vergeleken. Tweakers maakte een analyse van alle prijswijzigingen bij de belangrijkste aanbieders in Nederland en België. Hieruit blijkt dat van de Nederlandse grootste aanbieders Ziggo het meest bescheiden is met zijn prijsaanpassing. In enkele gevallen daalt de prijs van het abonnement zelfs. De abonnementen bij T-Mobile stijgen het meest, en KPN plaatst zich met de prijswijziging tussen de twee concurrenten in.

   

  Inflatie

  Uit het vergelijkende onderzoek van Tweakers blijkt dat alleen T-Mobile de prijs van abonnementen dit jaar meer laat stijgen dan de vastgestelde inflatie. Omdat T-Mobile de prijzen in januari al heeft aangepast – vóór de inval van Rusland in Oekraïne en de daaropvolgende extra stijging van de inflatie – steekt deze aanbieder er in de vergelijkende grafiek met kop en schouders bovenuit. Bij T-Mobile stijgt de gemiddelde prijs zelfs meer dan de op dit moment door CBS vastgestelde maandinflatie van rond de tien procent. Ziggo en KPN blijven met hun prijsaanpassingen ver onder de huidige inflatie. De prijscorrectie die T-Mobile heeft doorgevoerd volgt op een periode waarin het bedrijf met zeer goedkope abonnementen een plek op de Nederlandse vaste markt heeft veroverd.

   

  Gecombineerd abonnement

  Het blijkt dat vooral de prijs van gecombineerde abonnementen, waarbij in ieder geval tv en internet wordt geleverd, het meest in prijs stijgt. Bij Ziggo is het opvallend dat de gemiddelde prijs van internet-only abonnementen licht daalt. Dit komt hoofdzakelijk door een prijsdaling van een paar euro bij het duurste abonnement.

   

  Lees hier de hele analyse van Tweakers.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-Mobiletvtelevisieinternetabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)