Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo meest bescheiden met prijsverhoging, T-Mobile veel duurder

  Op 1 juli gaat de prijs van de abonnementen voor vaste diensten als tv en internet omhoog bij Ziggo, KPN en diverse andere aanbieders.
  Jarco Kriek
  17 mei 2022
  comments 2
  Ziggo meest bescheiden met prijsverhoging, T-Mobile veel duurder
  Foto Getty Images

  Nu alle prijsverhogingen van de belangrijkste aanbieders van vaste diensten bekend zijn, kunnen de aanbieders onderling beter worden vergeleken. Tweakers maakte een analyse van alle prijswijzigingen bij de belangrijkste aanbieders in Nederland en België. Hieruit blijkt dat van de Nederlandse grootste aanbieders Ziggo het meest bescheiden is met zijn prijsaanpassing. In enkele gevallen daalt de prijs van het abonnement zelfs. De abonnementen bij T-Mobile stijgen het meest, en KPN plaatst zich met de prijswijziging tussen de twee concurrenten in.

   

  Inflatie

  Uit het vergelijkende onderzoek van Tweakers blijkt dat alleen T-Mobile de prijs van abonnementen dit jaar meer laat stijgen dan de vastgestelde inflatie. Omdat T-Mobile de prijzen in januari al heeft aangepast – vóór de inval van Rusland in Oekraïne en de daaropvolgende extra stijging van de inflatie – steekt deze aanbieder er in de vergelijkende grafiek met kop en schouders bovenuit. Bij T-Mobile stijgt de gemiddelde prijs zelfs meer dan de op dit moment door CBS vastgestelde maandinflatie van rond de tien procent. Ziggo en KPN blijven met hun prijsaanpassingen ver onder de huidige inflatie. De prijscorrectie die T-Mobile heeft doorgevoerd volgt op een periode waarin het bedrijf met zeer goedkope abonnementen een plek op de Nederlandse vaste markt heeft veroverd.

   

  Gecombineerd abonnement

  Het blijkt dat vooral de prijs van gecombineerde abonnementen, waarbij in ieder geval tv en internet wordt geleverd, het meest in prijs stijgt. Bij Ziggo is het opvallend dat de gemiddelde prijs van internet-only abonnementen licht daalt. Dit komt hoofdzakelijk door een prijsdaling van een paar euro bij het duurste abonnement.

   

  Lees hier de hele analyse van Tweakers.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-Mobiletvtelevisieinternetabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Waku Waku

  Waku Waku
  NPO 3 om 18:21 uur
  Jarenlang werd Waku Waku gepresenteerd door Rob Fruithof, de quizmaster die vorige maand op 71-jarige leeftijd overleed. De dieren- en natuurquiz keerde vorig jaar terug op tv, met dit keer Sosha Duysker aan het roer. In het tweede seizoen doen onder andere Bracha van ­Doesburgh, Roy Donders, Nicolette Kluijver en Steven Kazàn een poging om met hun flora- en faunakennis zoveel mogelijk aapjes bij elkaar te sprokkelen. De winnaar maakt kans op 1500 euro voor een goed doel.

  TV-TIP Ice Road Rescue

  Ice Road Rescue
  National Geographic om 19:35 uur
  Thord Paulsen heeft zich alvast warm ingepakt voor het zevende seizoen van Ice Road Rescue en dat is maar goed ook. Vanwege een koude winter vol zware stormen, regenbuien en dikke ladingen sneeuw krijgen de helden van de gladde weg het lastiger dan ooit. Thord en collega Bjørn hebben veel meegemaakt, maar in dit seizoen hebben ze de zwaarste klussen uit hun carrière. De mannen moeten daardoor nog meer op elkaar vertrouwen. In het noorden heeft Jo Roger het ook zwaar en heeft hij de hulp van Stig nodig, maar is deze beginneling klaar voor het echte werk?

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)