Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo meest bescheiden met prijsverhoging, T-Mobile veel duurder

  Op 1 juli gaat de prijs van de abonnementen voor vaste diensten als tv en internet omhoog bij Ziggo, KPN en diverse andere aanbieders.
  Jarco Kriek
  17 mei 2022
  comments 2
  Ziggo meest bescheiden met prijsverhoging, T-Mobile veel duurder
  Foto Getty Images

  Nu alle prijsverhogingen van de belangrijkste aanbieders van vaste diensten bekend zijn, kunnen de aanbieders onderling beter worden vergeleken. Tweakers maakte een analyse van alle prijswijzigingen bij de belangrijkste aanbieders in Nederland en België. Hieruit blijkt dat van de Nederlandse grootste aanbieders Ziggo het meest bescheiden is met zijn prijsaanpassing. In enkele gevallen daalt de prijs van het abonnement zelfs. De abonnementen bij T-Mobile stijgen het meest, en KPN plaatst zich met de prijswijziging tussen de twee concurrenten in.

   

  Inflatie

  Uit het vergelijkende onderzoek van Tweakers blijkt dat alleen T-Mobile de prijs van abonnementen dit jaar meer laat stijgen dan de vastgestelde inflatie. Omdat T-Mobile de prijzen in januari al heeft aangepast – vóór de inval van Rusland in Oekraïne en de daaropvolgende extra stijging van de inflatie – steekt deze aanbieder er in de vergelijkende grafiek met kop en schouders bovenuit. Bij T-Mobile stijgt de gemiddelde prijs zelfs meer dan de op dit moment door CBS vastgestelde maandinflatie van rond de tien procent. Ziggo en KPN blijven met hun prijsaanpassingen ver onder de huidige inflatie. De prijscorrectie die T-Mobile heeft doorgevoerd volgt op een periode waarin het bedrijf met zeer goedkope abonnementen een plek op de Nederlandse vaste markt heeft veroverd.

   

  Gecombineerd abonnement

  Het blijkt dat vooral de prijs van gecombineerde abonnementen, waarbij in ieder geval tv en internet wordt geleverd, het meest in prijs stijgt. Bij Ziggo is het opvallend dat de gemiddelde prijs van internet-only abonnementen licht daalt. Dit komt hoofdzakelijk door een prijsdaling van een paar euro bij het duurste abonnement.

   

  Lees hier de hele analyse van Tweakers.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-Mobiletvtelevisieinternetabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)