Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo moet onder nieuwe leiding vooral vertrouwen terugwinnen

  VodafoneZiggo krijgt vanaf 1 september een nieuwe CEO. Stephen van Rooyen neemt op deze datum roer over van Ritchy Drost.
  Jarco Kriek
  21 mei 2024
  comments 9
  Ziggo moet onder nieuwe leiding vooral vertrouwen terugwinnen
  Foto Getty Images

  Jeroen Hoencamp stopte op 1 mei als CEO van VodafoneZiggo. Dit is – zoals de naam al aangeeft – de joint venture waarin Vodafone Group en Liberty Global hun Nederlandse activiteiten Vodafone Nederland en Ziggo hebben ondergebracht. Tot het moment dat Stephen van Rooyen op 1 september het CEO-stokje van Jeroen Hoencamp definitief overneemt, hebben beide aandeelhouders Ritchy Drost aangesteld aan tijdelijk waarnemend CEO.

   

  Kennis

  VodafoneZiggo haalt met Van Rooyen een zwaargewicht binnen. Hij is al decennialang actief in de televisie- en mediasector. Voor Sky Group werkte Van Rooyen niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar ook in onder meer Duitsland en Italië. De nu nog in London woonachtige Van Rooyen verhuist in de komende maanden met zijn gezin naar Nederland om daarna leiding te geven aan VodafoneZiggo.

   

  Concurrentie

  Van Rooyen treft VodafoneZiggo in een ingewikkelde situatie. Mobiel doet het bedrijfsonderdeel Vodafone het goed. Ziggo daarentegen verkeert in zwaar weer. Het kabelbedrijf heeft met glasvezel de boot gemist en voelt hierdoor concurrentiedruk van glasvezelproviders als KPN, Delta en Odido. Het gevolg is een leegloop van klanten. Alleen in 2023 verloor Ziggo al meer dan 100.000 klanten. De omzet wordt onder meer op peil gehouden door prijsverhogingen, maar vroeg of laat komt aan deze vorm van compensatie ook een einde. Het is aan Van Rooyen als nieuwe VodafoneZiggo voorman de Ziggo-trein weer op de rails te krijgen.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggo

  Reacties