Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo Movies & Series wordt HBO Max’

  De komende maanden worden spannend voor Nederlanders die fan zijn van films en series afkomstig van het Amerikaanse mediahuis HBO.
  Jarco Kriek
  3 july 2021
  comments 13
  ‘Ziggo Movies & Series wordt HBO Max’

  De films, series en documentaires van HBO zijn op dit moment in Nederland exclusief bij Ziggo te zien. Dit betekent dat alleen klanten van dit kabelbedrijf die het aanvullende tv-abonnement Ziggo Movies & Series XL kopen toegang tot dit content hebben. Dit geldt ook voor Nederlanders die vaste diensten bij Ziggo en mobiele diensten bij Vodafone kopen. Zij kunnen als gratis non-stop extra cadeau voor het abonnement Ziggo Movies & Series L kiezen.

   

  Onduidelijkheid

  Maar hoe de situatie vanaf 2022 wordt, is op dit moment nog niet bekend. De overeenkomst tussen VodafoneZiggo en HBO-eigenaar Warnermedia loopt na vijf jaar op 31 december 2021 af. Het is niet uit te sluiten dat Warnermedia ervoor kiest in Nederland de eigen streamingdienst HBO Max te introduceren. Dit betekent dat HBO als exclusieve content bij Ziggo verdwijnt. De content verdwijnt dan echter niet uit Nederland. Alle Nederlanders – ook abonnees van bijvoorbeeld KPN, Canal Digitaal en T-Mobile – kunnen dan een aanvullend HBO Max-abonnement kopen. De komst van HBO Max als zelfstandige streamingdienst in Nederland betekent ook dat meer films en series van HBO in Nederland te zien zijn. Ziggo mag met de huidige overeenkomst namelijk de HBO Max Originals niet aan klanten aanbieden. Dit exclusieve content komt in Nederland wel beschikbaar als HBO Max als zelfstandige streamingdienst op de markt verschijnt.

   

  'Einde Movies & Series'

  NRC denkt in een groot artikel over VodafoneZiggo te weten wat er na 2021 met het HBO-content in Nederland gebeurt. ‘Ziggo Movies & Series wordt HBO Max’ staat in het artikel te lezen. Verdere uitleg wordt niet gegeven. Mogelijk dat VodafoneZiggo met WarnerMedia een overeenkomst heeft bereikt dat het bij een aanvullende tv-abonnement zonder extra kosten HBO Max aan klanten kan leveren. Maar het kan ook dat HBO-content in het geheel bij het kabelbedrijf verdwijnt en dat ook Ziggo-klanten een los abonnement van de zelfstandige streamingdienst HBO Max dienen te kopen. In ieder geval is op dit moment officieel nog niets door zowel VodafoneZiggo als WarnerMedia over de toekomst van HBO-content medegedeeld.

   

  Ziggo Sport

  Het zou voor VodafoneZiggo positief zijn als het op een bepaalde manier HBO-content binnen de eigen abonnementsstructuur aan klanten kan leveren. Ziggo verliest namelijk aan het einde van dit jaar ook de uitzendrechten van Formule 1. Formule 1 is het meest bekeken op het digitale basiskanaal Ziggo Sport, dat exclusief in Nederland zonder extra kosten alleen bij Ziggo wordt geleverd. Formule 1 is een reden waarom bestaande klanten langer bij het kabelbedrijf bleven en klanten van concurrenten naar Ziggo overstapten. Formule 1 is vanaf volgend seizoen in ieder geval drie jaar via de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT) te bekijken.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo Movies & SeriesHBOHBO Maxfilmsseriesdocumentairescontentcontentaanbodexclusieve contentOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road
  om 00:36 uur
  Furiosa redt een groepje vrouwen uit handen van de tiran Immortan Joe en slaat op de vlucht. Ze wordt geholpen door loner Max.

  TV-TIP Dating quiz

  Dating quiz
  SBS6 om 12:10 uur
  In dit bijzonder ingewikkelde format gaan zes singles met elkaar op blinddate. Daarna spelen ze als koppel een kennisquiz.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)