Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo Movies & Series wordt HBO Max’

  De komende maanden worden spannend voor Nederlanders die fan zijn van films en series afkomstig van het Amerikaanse mediahuis HBO.
  Jarco Kriek
  3 juli 2021
  comments 13
  ‘Ziggo Movies & Series wordt HBO Max’

  De films, series en documentaires van HBO zijn op dit moment in Nederland exclusief bij Ziggo te zien. Dit betekent dat alleen klanten van dit kabelbedrijf die het aanvullende tv-abonnement Ziggo Movies & Series XL kopen toegang tot dit content hebben. Dit geldt ook voor Nederlanders die vaste diensten bij Ziggo en mobiele diensten bij Vodafone kopen. Zij kunnen als gratis non-stop extra cadeau voor het abonnement Ziggo Movies & Series L kiezen.

   

  Onduidelijkheid

  Maar hoe de situatie vanaf 2022 wordt, is op dit moment nog niet bekend. De overeenkomst tussen VodafoneZiggo en HBO-eigenaar Warnermedia loopt na vijf jaar op 31 december 2021 af. Het is niet uit te sluiten dat Warnermedia ervoor kiest in Nederland de eigen streamingdienst HBO Max te introduceren. Dit betekent dat HBO als exclusieve content bij Ziggo verdwijnt. De content verdwijnt dan echter niet uit Nederland. Alle Nederlanders – ook abonnees van bijvoorbeeld KPN, Canal Digitaal en T-Mobile – kunnen dan een aanvullend HBO Max-abonnement kopen. De komst van HBO Max als zelfstandige streamingdienst in Nederland betekent ook dat meer films en series van HBO in Nederland te zien zijn. Ziggo mag met de huidige overeenkomst namelijk de HBO Max Originals niet aan klanten aanbieden. Dit exclusieve content komt in Nederland wel beschikbaar als HBO Max als zelfstandige streamingdienst op de markt verschijnt.

   

  'Einde Movies & Series'

  NRC denkt in een groot artikel over VodafoneZiggo te weten wat er na 2021 met het HBO-content in Nederland gebeurt. ‘Ziggo Movies & Series wordt HBO Max’ staat in het artikel te lezen. Verdere uitleg wordt niet gegeven. Mogelijk dat VodafoneZiggo met WarnerMedia een overeenkomst heeft bereikt dat het bij een aanvullende tv-abonnement zonder extra kosten HBO Max aan klanten kan leveren. Maar het kan ook dat HBO-content in het geheel bij het kabelbedrijf verdwijnt en dat ook Ziggo-klanten een los abonnement van de zelfstandige streamingdienst HBO Max dienen te kopen. In ieder geval is op dit moment officieel nog niets door zowel VodafoneZiggo als WarnerMedia over de toekomst van HBO-content medegedeeld.

   

  Ziggo Sport

  Het zou voor VodafoneZiggo positief zijn als het op een bepaalde manier HBO-content binnen de eigen abonnementsstructuur aan klanten kan leveren. Ziggo verliest namelijk aan het einde van dit jaar ook de uitzendrechten van Formule 1. Formule 1 is het meest bekeken op het digitale basiskanaal Ziggo Sport, dat exclusief in Nederland zonder extra kosten alleen bij Ziggo wordt geleverd. Formule 1 is een reden waarom bestaande klanten langer bij het kabelbedrijf bleven en klanten van concurrenten naar Ziggo overstapten. Formule 1 is vanaf volgend seizoen in ieder geval drie jaar via de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT) te bekijken.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo Movies & SeriesHBOHBO Maxfilmsseriesdocumentairescontentcontentaanbodexclusieve contentOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Frankrijk - Denemarken

  WK Voetbal: Frankrijk - Denemarken
  NPO 1 om 16:22 uur
  Het sterren - team van de Fransen neemt het op tegen Denemarken, dat momenteel op de tiende plaats van de FIFA-ranglijst staat. Op het EK kreeg sterspeler Christian Eriksen in de groepsfase tijdens de wedstrijd tegen Finland een hartstilstand. Maar in plaats van geen bal meer te raken, bracht deze gebeurtenis de Denen juist dicht bij elkaar, waardoor zelfs de halve finale werd bereikt. Dit WK is Eriksen gelukkig gewoon weer van de partij.

  TV-TIP De Beste Klusser van Nederland

  De Beste Klusser van Nederland
  Veronica om 19:00 uur
  De een kan nog geen lamp in een fitting te draaien, de ander vervangt zonder met z’n ogen te knipperen een hele groepenkast. In De beste klusser van Nederland, een samenwerking tussen Veronica en bouwmarkt Hornbach, strijden de beste klussers uit zeventien vestigingen om drie finaleplekken. Wie schroeft en hamert de jury met zijn of haar twee rechterhanden omver en gaat naar huis met de Gouden Hamer?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)